Potrivit unor surse politice, unii lideri ALDE ar putea reveni in pozitiile pe care le-au parasit acum cateva zile.

Dupa ce senatorul ALDE Teodor Melescanu a fost ales in functia de presedinte al Senatului, PSD planuieste revenirea in functiile de ministru a unor lideri ALDE ce se despart de opinia lui Calin Popescu Tariceanu. De altfel, mai multi secretari de stat ALDE au ramas in Guvern, sfidand decizia partidului si pe Tariceanu.

Este posibil ca Gratiela Gavrilescu, liderul ALDE Prahova, sa revina in pozitia de ministru al Mediului.

Insa aceasta brambureala politica si guvernamentala trebuie validata si de Klaus Iohannis, cel care potrivit Constitutiei aproba sau respinge numirile de ministri.

Daca Iohannis aproba revenirea unor ministri ALDE, nu mai este nevoie de revalidarea politica prin vot in Parlament a Guvernului condus de Viorica Dancila.

2 COMMENTS

 1. dl Radu Tudor,
  1. liderii ALDE nu revin la Guvernare atâta timp cât forurile partidului ALDE nu acceptă.
  2. miniștrii propuși de doamna Dăncilă (cică din partea ALDE) nu reprezintă din punct de vedere statutar partidul.
  dacă partidul ALDE a decis în forurile statutare ruperea protocolului cu PSD atunci decizia rămâne neschimbată.
  3. doamna Dăncilă nu poate destructura partidul ALDE / are nevoie de acordul dl Președinte.
  4. dacă Președintele decide să respingă miniștrii invocând decizia statutară a partidului ALDE. dl Iohannis poate să facă apel la Constituție și doamna Dăncilă o să fie nevoită să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere.
  Dacă are majoritate de ce nu vine în Parlament?!?
  5. ce face doamna Dăncilă dacă dl Iohannis nu semnează mâine numirea noului Min. la MAI? / Dl Fifor nu mai poate rămâne la minister și nici nu poate să lase drept de semnătură la un secretar de stat. Doamna Dăncilă realizează că în Guvern există ministere care nu există drept de semnătură?
  6. crede cineva că dl Iohannis nu o să-și bată joc de PSD?
  7. nu are sens să vb despre dl Meleșcanu, doamna Gavrilescu și alte personaje de doi lei de la ALDE / gestul lor o să fie sancționat de cetățenii români la vot.
  8. cât de mare cucoană se crede Dăncilă nu poate garanta că dl Meleșcanu sau doamna Gavrilescu o să mai conteze vreodată în politica românească.
  9. de ce și-a dat demisia doamna Gavrilescu?! / crede cineva că dl Iohannis acceptă jocul stupid regizat de doamna Dăncilă.
  10. consilierii doamnei Dăncilă sunt proști / trist este că dl Pieleanu și mulți alți bizari cred că Dăncilă este om politic.
  11. după data de 10 noiembrie vom vedea realitatea / românii nu votează analfabeți și /sau idioți.

Leave a Reply