Luptele continuă în estul Ucrainei în cea de-a 134-a zi de război. Ruşii au intensificat bombardamentele în regiunea Donețk, însă, potrivit unui raport al britanicilor, nu au înregistrat niciun progres semnificativ în zonă. Cu toate acestea, în urmă cu doar câteva ore, mai multe atacuri cu rachetă au fost lansate asupra regiunii Odesa și a Insulei Șerpilor.

Atacul asupra celor două zone a avut loc în această dimineață. În Odesa, lovitura a vizat două depozite de cereale, iar autorităţile locale au raportat că o importantă cantitate de grâne a fost distrusă. Insula Șerpilor, de pe care ruşii s-au retras recent, a fost şi ea lovită de două rachete, care au avariat un debarcader.

Bombardată intens în ultimele ore a fost şi regiunea Harkov, acolo unde forţele ruse au reuşit distrugerea aproape completă a Universităţii pedagogice din oraş.

”Cum ar trebui să te simți dacă ai studiat aici? Am intrat la universitate în 1984. Lucrez la universitate de aproape 40 de ani. Ce pot să simt în afară de durere?

Mi se pare că ruşii distrug totul. Nu numai instituțiile de învățământ, ci tot ceea ce ţine de infrastructura noastră”, spun localnicii.

Leave a Reply