Peste 10 milioane de ucraineni nu au curent electric, a anunţat joi seara preşedintele Volodimir Zelenski, relatează AFP.

“În prezent, peste zece milioane de ucraineni sunt fără electricitate”, în special în regiunea Kiev, a declarat preşedintele ucrainean în discursul său televizat zilnic.

Mai multe oraşe ucrainene, între care capitala Kiev, au fost joi ţinta atacurilor ruseşti, care coincid cu prima ninsoare într-o ţară afectată de întreruperi de curent electric şi unde temperaturile ar putea scădea până la -10°C.

Reluarea acestor bombardamente care vizează din octombrie infrastructurile energetice ale Ucrainei privează în mod constant milioane de ucraineni de curent electric şi, de asemenea, de apă.

Operatorul naţional de energie electrică Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor de curent din cauza “agravării situaţiei”.

“Din cauza unei răciri puternice, consumul de energie electrică a crescut în regiunile Ucrainei”, ceea ce “a complicat şi mai mult situaţia deja dificilă în sistemul electric”, ducând la “restricţii mai largi” ale consumului de energie electrică în toată ţara, a menţionat Ukrenergo, scrie Agerpres.

Leave a Reply