RUSSIA-RELIGION-PATRIARCH su_35_large

Patriarhul Kiril, liderul Bisericii Ortodoxe ruse, a primit cadou un avion de vânătoare de tip SU-35, în timpul unei vizite la o uzină din Extremul Orient rus, relatează Moscow Times, în ediţia electronică.

Kiril a primit avionul de vânătoare după ce le-a oferit icoane sfinţite de el însuşi muncitorilor de la uzina care produce aeronave civile şi militare, a anunţat Biserica marţi, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Biserica lui Kiril este aliniată la politica lui Putin privind unirea ţărilor din fosta sferă de influenţă sovietică, Biseria Ortodoxă rusă având o influenţă considerabilă prin cei 165 de milioane de membri ai săi în Rusia şi în alte foste republici sovietice.

Kiril este un apropiat al serviciilor secrete de la Moscova. Despre el se afirma ca ar avea gradul de general KGB.

Avionul de vinatoare SU-35 ar putea fi noul simbol al bisericii conduse de Kiril.

 

7 COMMENTS

 1. LA NOI BISERICA E ALTFEL ? INTR-O TARA LESINATA, CU O GRAMADA DE COPII ORFANI, BATRANI VAI DE CAPUL LOR, A FACUT VREODATA BISERICA CEVA PENTRU EI ? ADAPOSTURI, CAMINE PT BATRANI, DE ASTEA….CREDETI CA IN RUSIA NU E LA FEL CA IN ROMANIA ? POPULATIA MENTINUTA LA LIMITA SARACIEI PENTRU MANIPULARE,NISTE SMECHERI CARE AU PUS MANA PE RESURSE SI VRAJEALA MULTA IN SCHIMB.NU E ACELASI TABLOU? PANA SI PRESEDINTII SE ASEAMANA.

  • la noi biserica nu plateste impozite fiind in schimb unul din cei mai importanti agenti economici ce realizeaza venituri din diverse activitati(turism, adricultura, silvicultura, vanzari obiecte manufacturate etc). resursele intoarse in societate ca sustinere si contributie a bisericii sunt infime comparativ cu uriasele venituri; nu vezi averile fabuloase ale preotilor care isi cumpara singuri locuri in patriarhie, care isi construiesc biserici private cand nu mai gasesc parohii libere? spaga, afaceri, trafic influenta, toate astea in contradictie cu spusele Domnului si cu faptul ca “banul e ochiul necuratului”. nu vezi cum patriarhul Tomisului e anchetat pt matrapazlacuri?
   Referitor la ce e in rusia, acolo nu mai mira pe nimeni ca preotii au pusti in loc de cadelnite si avioane in loc de clopotnite.

 2. Potrivit deciziei CEDO, „toate dovezile din acest caz indică existenţa elementelor constitutile ale unei crime împotriva umanităţii, comise de oficiali ai statului român, inclusiv membri ai Guvernului şi militari cu grade importante”.

  „Este în sarcina statului respectiv să îşi îndeplinească obligaţia internaţională şi să îi aducă în faţa justiţiei pe cei responsabili pentu atacul extins şi sistematic asupra populaţiei române civile, în special pe cei care au comis aceste crime în exerciţiul autorităţii lor civile sau militare”, notează CEDO.
  ………ROMANIA TREBUIE SA REDESCHIDA DOSARUL MINERIADELOR. VOR AJUNGE VINOVATII LA PUSCARIE, UNDE LE E LOCUL ?

 3. După decizia de azi a Marii Camere, care este definitivă, România va fi obligată să continue investigaţiile în dosarul Mineriadei. Cu privire la decesele survenite în timpul evenimentelor, această obligaţie decurgea oricum din faptul că astfel de infracţiuni sunt astăzi imprescriptible ca urmare a altei cauze CEDO, respectiv dosarul Revoluţiei (Asociaţia 21 Decemberie 1989 v. România). Acum, trebuie întrepinse cercetări eficiente, apte să ducă la tragerea la răspundere a celor vinovaţi şi la aflarea adevărului de către întreaga societate, cu privire la ansamblul evenimentelor din iunie 1990, indiferent că este vorba despre decese sau persoane care au fost supuse unor violenţe şi privări de libertate”, a declarat avocata Diana-Olivia Hatneanu, cea care l-a reprezentat pe Marin Stoica.
  …IA SA VEDEM ACUM JUSTITIA DIN ROMANIA CE ZICE?

 4. În România, politicienii şi societatea civilă n-au forţat Biserica Ortodoxă în aceşti ani de criză să renunţe la nici unul dintre privilegii: subvenţionarea salariilor sau scutiri de taxe şi impozite. Deşi BOR are monopol pe producerea şi comercializarea obiectelor de cult, plus o mulţime de afaceri profitabile, care-i permit să se autofinanţeze. Dimpotrivă, BOR a primit şi cere în continuare bani pentru o monumentală Catedrală a Mântuirii Neamului, „simbol al demnităţii naţionale“, comportându-se ca o mare corporaţie cu intrare la guvernanţi şi incapabilă de solidaritate cu enoriaşii din ce în ce mai săraci.

Leave a Reply