220px-President_Reagan_and_Prime_Minister_Margaret_Thatcher_at_Camp_David_1986

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit azi la virsta de 87 de ani.

Primul gand al meu a fost ca eroii infrangerii comunismului se string, incet-incet, intr-o lume ceva mai buna. Tripleta de aur a distrugerii “Imperiului raului” se regaseste azi : Papa Ioan Paul al II lea, Ronald Reagan, Margaret Thatcher. 

Al doilea gand a fost ca a disparut femeia aceea ferma, cu voce unica, pe care o ascultam fascinat la Europa libera inainte de 1990. Thatcher a fost un politician de elita, cu viziuni si convingeri ferme, un om providential.

Se spune că-şi întreba colaboratorii apropiaţi despre cei pe care nu-i cunoştea : „Is he one of us?”

Ca roman dezgustat de comunism si disperat de efectele lui in anii ’80 cred ca-i datoram multe Doamnei Thatcher.

Sa le iau pe rind :

 • Prima opinie calificată despre Mihail Gorbaciov. Recomandarea ei pentru reformatorul URSS a fost un cec în alb, care a adus un viitor nesperat de bun pentru sute de milioane de oameni capturati in lagarul comunist. Ca premier, Thatcher l-a primit pe Gorbaciov în Downing Street 10 în decembrie 1984, pe când acesta era doar membru al Biroului Politic al CC al PCUS. După un dineu cu Gorbaciov şi Raisa, a emis ulterior celebra afirmaţie “he’s a man we can do business with”.

 • Consolidarea imaginii Marii Britanii de pilon al luptei anticomuniste, în consonanţă perfectă cu ceea ce făcea şi spunea Casa Albă. Un aport istoric unic la simbioza anglo-americană în eliminarea comunismului, cu o forţă şi coerenţă neegalate. Despre al 3 lea pol esential in lupta impotriva “Evil empire”, am pomenit deja. Vaticanul sub Papa Ioan Paul al 2 lea

 • Hotărârea de care a dat dovada cind a cerut popoarelor sovietice să nu se supună puciştilor din august 1991 şi să-l apere pe Gorbaciov. Ne-aducem aminte momentul acela foarte bine. Tremuram cu totii de spaima ca “poate comunismul n-a murit”

 • Modul în care a rezolvat problemele sociale in tara sa (politica monetară, reforma sistemului minier), într-o perioadă în care URSS exploata orice mişcare de stradă sau nemulţumire, prin infiltrari puternice in tarile capitaliste

Am avut norocul să aflu despre asemenea lideri datorită presei. Va spuneam de Europa libera. Stateam in frig, la Constanta, sub plapuma, dupa amiaza cind “se lua curentul”. Si ascultam ore intregi Europa libera la un radio mic polonez, marca Monika, pus la fereastra. Era ca o evadare dincolo de granite, acasa fiind…

Într-una din primele reviste „Time” pe care am pus mâna în ianuarie ’90, am reţinut un titlu care o cita : Defeat? I do not recognise the meaning of this word. Şi avea dreptate, oamenii aceştia nu sunt niciodată înfrânţi.

Azi a plecat Doamna de fier. Raminem doar cu o politica populata masiv cu indivizi de plastilina, avind geometrie variabila, predispusi la orice compromis.

107 COMMENTS

 1. Intotdeauna am avut senzatia ca A. Merchel se vrea a fi un discipol nereusit al distinsei si inteligentei Doamne de Fier, un fel de epigon nefericit.

 2. Ideologia ei si a lui reagan? Cut the state! Liberalism economic de secol 18, a la Adam Smith, singurul concept care poate dezvolta o tara. Fara sindicate, fara cod al muncii(contractul il negociezi tu cu patronul-daca esti capabil ai o pozitie mai buna de negociere), privatizari, asta e solutia. Laissez-faire. Altfel statul da faliment.

 3. Deși nu am trecut prin acea peioadă pe care o descrieți, având acum doar 28 de ani, în timp ce citeam, parcă am trăit ce ați trăit și dvs. atunci. Se vede că ați scris cu sufletul, pentru că ați transmis emoții, nu doar gânduri. Atâta vreme cât mai avem oameni ca dvs. e bine… 🙂

 4. Dragnea a gasit vinovatul de serviciu Antean3 via Radu Tudor. Incet incet toti coabitantii USL vor semana cu Basescu in gandire. “”Aseara am fost la o emisiune la un prieten foarte bun care stie din surse foarte bune ca domnul prim-ministru se intalneste cu doamna Merkel. Am spus ca este bine sa se intalneasca, poate o sa se intalneasca vreodata in viata asta.

  (…) N-am informatia asta, domnul Victor Ponta nu mi-a zis ca are aceasta informatie, domnul ministru (de Externe – n.red.) Corlatean nu stie”, a spus Liviu Dragnea.

  Acesta a precizat ulterior, ca trebuie intrebata “sursa” care i-a transmis realizatorului tv informatia.

  “Sursa care i-a dat informatia domnului Radu Tudor trebuie devoalata si intrebata, ca ne-ar bucura lucrul asta”, a mai afirmat secretarul general al PSD.”

 5. foarte bun comentariu….aveti mare stofa de jurnalist !
  de ce nu avem si noi parte de un caracter asa puternic in politica Romaniei?

 6. Foarte veridica rememmorarea, ati descris exact spiritul acelor vremuri. Sunt mandru si eu ca am fost contemporan cu acea generatie “cosmica” de lideri politici, spirituali, sindicali din anii ’80 care prin vointa si determinarea lor de atunci ne-au facut pe noi sa traim acum intr-o lume mai buna: Ronald Reagan, Margaret Thatcher, Ioan Paul II, Lech Walesa si Solidarnosc, Helmut Kohl, Francois Mitterand. 🙂
  Subscriu si eu la aprecierea de mai sus: “Atâta vreme cât mai avem oameni ca dvs. e bine”. 🙂

 7. Intr-o lume fara repere, tocmai a mai disparut unul. Lumea in care traim e atat de complexa, atat de ambigua chiar…evenimentele se succed cu atata repeziciune incat abia mai avem timp sa ne uitam in jurul nostru si sa cautam ceva solid de care sa ne rezemam si in jurul caruia sa ne dezvoltam. Acest secol nebun, acest XXI…mda…nu “NIHIL SINE DEO” ci “NIHIL SINE DINERO”.

 8. Si sa ne gindim ca lady Dy putea sa duca mai departe puterea feminina in Regat. Ce comparatie sa faci cu fufele politicii noastre fata de adevaratele doamne engleze ?!

 9. Despre meritele uriase pe care le-a avut in caderea comunismului nu exista dubii.

  Despre “rezolvarea” problemelor sociale din Regatul Unit insa exista mult mai multe pareri – impreuna cu Regan Thatcher a generat politicile necesare dezvoltarii economiei financiare – cea axata pe venture capital si pe serviciile financiare – si mai nimic in rest.

  Efectele politicilor ambilor s-au vazut in cresterea semnificativa a disparitatii sociale in ambele state si in condamnarea la un ciclu vicios al saraciei al tuturor fostelor zone industriale (a se vedea spre exemplu situatia nordului Angliei sau al fostilor centrii industriali din SUA – Detroit si Chicago).

  Succesul economic al ambilor conducatori a fost este si va ramane puternic contestat in propriile tari – tari ce aveau incidental sa se confrunte cu grave crize economice incepand cu finele anilor 80 ca urmare a politicilor implementate de Regan si Thatcher.

  Despre meritele uriase pe care Regan si Thatcher le-au avut in materie de demolare a comunismului nu exista insa dubii – desi eforturile lor au beneficiat si de deciziile interne ale URSS in ceea ce priveste schimbarea sistemului.

 10. Haideti sa fim seriosi D-le Radu, nu cred ca a fost Thatcher providentiala, ea este cea care l-a primit pe generalul Pinochet cu lacrimi in ochi numindu-l “old friend”, cel care bunaoara executa impreuna cu junta lui militara oamenii pe stadioane pentru ca ar fi simpatizanti pro Allende si care a dus la instituirea unui regim fascist sub umbrela neoliberalismului (urmariti filme documentare cu manifestarile dreptei de atunci, salutul era aproximativ cu cel fascist -mana ridicata in fata), primul racnet al colonialismului de tip modern economic, la rasturnarile ce au avut loc intr-un alt stat, in Argentina in care au incercat cu succes sa ia mii de copii, sa rapeasca mii de copii de la sanul mamelor lor pentru ca sa le reformuleze identitatea , sa nu mai existe umbra de stanga in ei, un experiment destinat sa infranga comunismul dar care a distrus familia si a incalcat grav drepturile omului, mii de copii argentinieni au fost “confiscati” de la sanul mamelor lor(experiment social de amploare), iar la momentul respectiv actualul papa Francisc, popa Bergoglio mare prelat a inchis ochii , chiar si atunci cand unii dintre subordonatii sai din Argentina de atunci au incercat sa mai salveze ceva din umanitate si au platit cu viata pentru incercarea lor. (nici o masura nu s-a luat)Nu cred in oamenii care fac tam-tam de bunatatea lor pupand picioarele unor oameni nefericiti in public, multa ipocrizie si fariseism la mijloc, la fel si cu libertatea promovata de cei doi din poza de mai sus.Atunci cand Reagan a primit o scrisoare de invitare de la Institutul Goethe din Germania a transmis “sa-i spuneti domnului Goethe ca ii multumesc.” Nu, nu a fost o gluma, acest actor ratat transformat in politician era un involuat cultural, nu stia nimic despre realitatiile istorice si culturale ale lumii pe care vroia sa o elibereze de comunism. Antagonismul dintre stanga si dreapta nu este o expresie a libertatii de a opta ci a setei de putere ce sta in spatele fiecarei aripi.NEOLIBERALIZAREA FORTATA ADOPTA MASURI DE COERCITIE COMUNISTE, INUMANE PENTRU A-SI ATINGE SCOPUL.UNDE ESTE LIBERATEA ATUNCI? Din punct de vedere psihologic daca analizati Thatcher este un om fara empatie, ca sa nu mai vorbim ca era si impotriva Uniunii Europene considerand-o ca “proiectul unor intelectuali visatori” si prin urmare nu cred ca ar trebui sa o luam in brate acum pentru toate “transformarile” pe care le-a produs.Romanii nici nu stiu ce-i asteapta, iar dumneavoastra veti avea multe subiecte de discutat pe viitor pentru ca lucrurile vor evolua negativ .Eu sunt impotriva lipsei de omenie , nu conteaza pe ce aripa se manifesta aceasta iar din aceasta perspectiva privind lucrurile nu cred ca Thatcher a fost un personaj pozitiv in istoria umanitatii, in rest despre mortii numai de bine .

 11. Cu tot respectul Radule, sa nu uitam totusi istoria. Atat pentru Anglia, cat si pentru SUA a fost de ajuns un petec de hartie, ca sa decida soarta Romaniei. Asta dincolo de respectul cuvenit unui astfel de moment.

 12. Un articol care iti merge la suflet!
  Un articol care doare in acelasi timp pentru ca reliefeaza antinomia intre indrazneala, curajul , verticalitatea , dorinta de a ramane in istorie ca un reper ale oamenilor politici ca Ronald Reagen si Margaret Thatcer si maimutareala, minciuna, lasitatea , santajabilitatea, nesimtirea unora … de la noi… pacat! noi putem doar visa la asemenea conducatori!

 13. Cateva corectii: De acord dpdv al verticalitatii si a grijei fata de tara sa si de interesele ei (conflictul cu Argetina din I-le Falkland), fata de alinta militara din care face parte! Atentie pentru noi, tratatul de la Yalta din februarie 1945, practic a abandonat Romania in sfera URSS! De moralitatea conducatorilor cu mana forte,nu poate fii vorba! Este doar pragmatism! Germania practic, declanseaza al II-lea Razboi Mondial , cu toate nenorocirile care au urmat, 50 de mil de victime, au incercat sa extermine alte populatii! Niste BARBARI! Astazi, aceiasi BARBARI in esenta, ne fac cu degetul, crediteaza statele la nesfarsit prin retele interbancare , pentru a cumpara produse tot de la ei, capitalul se reintoarce tot la ei ! OK au disciplina muncii, dar nu mi se pare normal ca sa fim obedienti, vezi Mm Merkel!Nesansa noastra ingrozitoare este ca avem parte numai de conducatori fara verticalitate, viziune si toate ingredinetele insuccesului unei natii!!

 14. Sunt foarte curios cind duetul trist Victor Ponta-Train Basescu se va intilni cu Ceausescu. Cit despre Europa Libera ce sa mai zicem. Ne-am chinuit degeaba in timpul comunismului. Rezultatul chinului nostru il vedem si simtim astazi pe pielea noastra. In timpuri stravechi neamul romanesc se chinuia sa intretina ciocoii si boierii lacomi. Azi e la fel. Nici nu-i interesa de meleagurile stravechi romanesti pe acesti satrapi. Din cauza lacomiei acestora am pierdut teritorii si am ramas subdezvoltati ani si ani dea rindul. Domnule Tudor pe nimeni nu intereseaza de Romania doar de averea lor si puterea de moment pe care o au. Nimeni in Romania nu lupta pentru binele le intregii natii.

 15. Good riddance to bad rubbish! Madam Thatcher a fost o criminala neoliberala care si-a distrus poporul subminand sindicatele, la fel ca Reagan in america. Basura!

 16. din pacate cel mai puternic politician din Europa la ora actuala este o tovarasa din fosta RDG , absolventa a universitatii Karl Marx.

   • asa se numea universitatea din Leibzig unde a studiat fizica si inainte de a fi liberal a facut parte din tineretul socialist Freie Deutsche Jugend,s-a format intr-un regim communist.

    • Si la noi, multi PDL-aci si PNL-isti, care se dau de dreapta, au invatat pe timpul comunistilor. Problema este ce vor deveni cei ce invata azi. Chiar: Ce invata azi ?

 17. Campania cu tricolorul din trecut a fost mult mai eficienta.
  Steaguri imense , recorduri starnesc …dezaprobarea.

  • In Galati , a fost odata o Mariana -fund de fier.
   Nu vreau nicio analogie.
   Am fier in plamani .Sunt tare? Sunt de fier? Cu cine a facut privatizarea
   astia ,”englejii-indienii”? Comisionul,…, cat e comisionul?
   Dumnezeu ..,vii si mortii , sa te ierte margareta de fier.
   Bisnitarule P.R. , de ce nu te adaptezi economiei de piata?

 18. Tiberiu Nitu a fost propus de comisia lui pivniceru dupa evaluare ,acum Roman spune ca nu e bun ,pai dracu va mai intelege.

 19. “Flash” -ia de la basescu! De la generalul la 40 de ani , nascut lt. , de la izmanarul aproape maresal ,.. si de la Nitu/jurnalistul de pe rotv.
  DE LA MINE 4M!

 20. De ce este Ponta o Mare, Mare, Mare Canalie???? Pentru ca inainte de Referendum cand s-a intalnit cu Barroso putea sa-i prezinte lista cu toate dosarele penale ale borfasului Traian Basescu impreuna cu lista procurorilor care i-au dat NUP borfasului penal si sa-i demonstreze astfel maoistului sef peste UE de ce borfasul tine cu dintii de scaunul de la Cotroceni tocmai pentru a nu ajunge la puscarie, el Basescu fiind acela care a acaparat Justitia si asta nu de ieri de astazi ci de 9 ani de zile. Dar Marea Canalie Ponta n-a facut acest lucru tocmai pentru a avea motiv sa accepte propunerile lui Barroso pentru a o salva astfel pe Canalia Perfecta Basescu, deoarece cei din serviciile de securitate colaboraza intodeauna foarte bine, chiar daca primul este subaltern iar cel de al doilea ii este sef.

 21. Ma gandesc ca noi nu vom fi luati niciodata in considerare ca un mare popor.Acest fapt ni se datoreaza noua majoritatii care DUPA REVOLUTIE ne-am ales conducatori comunisti,securisti sau dupa chipul si asemanarea ultimului bisnitar/meltean/manelist/mincinos din ROMANIA.Nesansa noastra va fi ca in viitor ,atunci cand vom vrea sa ne alegem conducatori corecti si iubitor de tara si de romani , nu vom putea face ACEST LUCRU fiindca vedem ca votul(vointa noastra ) nu mai conteaza de cand am devenit colonie.Mai GRAV este ca cei carora le convin statulul de COLONIE(tradatori de tara care le este frica ca vor da socoteala de TRADAREA LOR daca vine un conducator cinstit si patriot in fruntea tarii si deasemeni au teama… ca pe viitor… vor pierde comisioane si parandaraturile din vanzarea RESURSELOR ROMANIEI) vor duce o CAMPANIE FURIBUNDA de DEZIMFORMARE. Acesti oameni(inrolati sau nu in partide) detin averi si resurse de milioane de EURO si vor face PROPAGANDA …ca in fruntea tarii sa nu ajunga CINEVA care …sa le strice ploile(ei sunt imbarligati cu miliardarii din strainatate care aspira la …absorbirea resurselor/bogatiilor Romaniei pe nimic.

  • Onor Dl. Nils!
   Ma preocupa (individual) ce reprezinti ,nu ce esti!
   Daca esti ,cine ne spui,de ce ai ales Romanica?
   Sunt in navod .. cu Patric!
   Bafta!
   Scuze Radu, tu esti Antena!

 22. comunismul a cazut pentru ca nomenclatura sovietica se saturase sa manance icre negre pe ascuns,sa jinduiasca fara speranta dupa luxul din vest,sa gandeasca la imensele bogatii ale tarii lor care trebuia sa le imparta cu mujicii,sa aiba privilegii numai daca dadeau bine pe la partid.daca pierdeau increderea mai marilor mureau saraci sau cine stie cum.nu i-a obligat doamna de fier sa devina capitalisti miliardari cu forta si nici de teama lui reagan,asa ca domnule mai incet cu marii eroi ca incepem sa vorbim sovieticeste.daca marele rau s-a dus va asigur ca sint si azi oameni care tremura sub plapuma si nu mai au nici radio caci l-au vandut demult,asculta ploaia care pica prin tavan in ulcele.

  • Pe-alea vi le-a vandut Mihaita de Hohenzollern-Sigmaringen la 23 august. Pretul? Niste decoratii de la Tatuca Stalin si permisiunea sa plece cu ditamai averea si sa traiasca bine-mersi in Elvetia.

  • @autholycus
   Eu îl apreciez pe Winston Churchill ca om politic, orator și lider al Marii Britanii din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Asta nu înseamnă, că nu este blamabil trocul pe care el și Roosevelt l-au făcut cu sovieticii. Aș zice, că i-a durut în bască atât pe englezi cât și pe americani, de etnicii germani, nevinovați, duși cu miile în lagărele din Rusia. Cât despre Regele Mihai… sper că documentele secrete, calsificate, vor scoate la iveală acțiuni și fapte pe care ni le dorim a fi clarificate, cât mai bine cu putință.

 23. roadele mondiale ale politicilor neoliberale in principal pe domeniul bancar-financiar le culegem acum tot mapamondul… dereglementarile bancare dictate de neoliberali ne-au bagat in rahat pe toti

  sectorul bancar-financiar s-a transformat intr-o imensa schema ponzi (caritas pe romaneste)

  diferenta intre liberalism si neoliberalism este ca intre socialism si stalinismul de tip nord coreean

  p.s. daca sint destepti care sa intre in conflict de interese pe domeniul asta o luati de la inceputuri (spre exemplu Glass–Steagall Act) si pe urma va dati cu parerea

 24. Se pot spune lucruri mari si frumoase despre Thatcher. Oare cei din imperiul Britanic ce spun ? Romanii stiu destule despre ea ? Multi dintre cei care se pronunta nu erau sau erau prea tineri si cunosc lucrurile selectate. Dar despe morti, numai de bine. Un lucru e sigur : a luptat pentru tara si cetatenii sai nu ca cei de la noi vesnic dispusi sa mai vanda ceva.

 25. În ediția specială “Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu,domnul Crin Antonescu și-a recăpătat încrederea pe care eu ca alegător o acordasem în trecut dar și pe cea care intenționam să o acord în viitor.Candidatul perfect pentru prezidențiale a mai câștigat și un surplus de încredere decât aveam de gând să o acord!

 26. tot respectul ptr Antonescu ptr emisiunea cu Razvan. Din pacate n-are cu cine, cu cine sa faca revolutie, cu tata-socru, cu Ponta care a declarat ca nu poti trai cu “jos basescu”? E caz singular in politica romaneasca, sigur va avea votul meu si al familiei mele.

  • Şi eu consider că e singurul “altfel” din politica românească de după decembrie 1989. Cu calităţi şi cu defecte, ca orice om, Crin Antonescu…

  • Cu 7,4 milioane de noi,care strigăm sper eu în stradă JOS BĂSESCU!Doar cu noi poate face Antonescu revoluție!
   Deci…cine e cu mine?

   • Zilele astea, poate chiar astazi se iese in strada. Ies cei de la Oltchim si cei de la firmele de taxiuri. Restul ce fac ? STAU ACASA, bineinteles, privind printre perdele. Lumina este stinsa oricum, pentru ca este ziua.

 27. Aufacut-o pt ei tara lor,firmele lor,multinationalele lor si pt piata lor de desfacere.Asa ca nu le ,,lang de mila,,Plus ca de atatea ori ne-au jucat la ,,poker,, exact ca si acum

 28. OT:
  Film pe “Showtime” despre indoctrinarea suferita de poporul american. Realizat de Oliver Stone. Pe cand si la noi?
  Asa cum noi eram indoctrinati aici, asa erau si ei contra-indoctrinati acolo. Nu e nici o diferenta.
  Faptul ca ascultam la Europa Libera, d-le RT, nu inseamna decat ca ascultam o alta varianta a “adevarului”. (Truthiness.)
  Stone povesteste cum a inceput sa se trezeasca din visul/cosmarul/minciuna americane.
  http://www.youtube.com/watch?v=-ETjbmMzdgc

 29. Un text absolut superb si sincer. Exact ca o gura de oxigen in atmosfera imbacsita din politica romaneasca . Multumim Radu Tudor.

 30. Politica nu se face la televizor, pe de o parte cu Ponta si sleahta lui din PSD care ne demonstreaza cum vrea el binele tarii coabitand in draci cu Basescu iar pe alta parte Antonescu cu echipa lui demonstrandu-ne cum vor mentine liberalii USL pentru a nu deziluziona electoratul. Asta-i marea politica USL care intr-un an de zile n-a luat prin guvernul Canaliei Ponta sau prin vreo lege votata in Parlament nici o masura efectiva care sa puna economia pe picioare. Ba mai mult USL lucreaza de zor la regionalizare tarii pentru a destrama statul unitar si national roman.

 31. Daca PNL e cu adevarat bine intentionat acest partid trebuie sa rupa USL chiar de maine deoarece Canalia Ponta va face cu fiecare zi ce trece cate un compromis cu Canalia Perfecta Basescu ceeace va duce la compromiterea totala a USL si implicit s-a PNL. Canalia Ponta va face atatea compromisuri pana ce toti usl-stii vor deveni niste slugi basiste ordinare cu totii. De la suspendarea lui Basescu in Parlament, Ponta tot a facut compromisuri cu TB iar el, PNL, o tot tineti una si buna cum ca nu este de acord cu ele dar nu vrea sa rupa alianta argumentand ca PNL s-a luat niste promisiuni in fata electoratului care l-a votat. Iar daca PNL sustine acest lucru o poate face din doua motive. 1. Ori o face din prostie si atunci efectiv PNL nu mai are ce cauta in politica, ei liberalii, daca sunt prosti sunt pe bune. 2. Ori sunt intelesi cu Ponta si Basescu si PNL joaca aria vaduvei infuriate pentru a prosti cetatenii care au votat acest partid tocmai pentru a scapa tara de borfas si nu pentru coabita pe mana Canaliei Ponta cu Basescu. Alta explicatie logica nu exista, coabitand in continuare cu PSD, PNL coabiteaza in adevarat cu Basescu facandu-i jocul.

 32. sa-i spuna cineva celui care a dat mesajul de condoleante al presed. ca ,,la trecerea in nefiinta” e o formula cel putin ne-la-locul ei, asemenea formulare se foloseste in presa locala, in vascautii din deal la necrolog

 33. vizionati documentarul “Doctrina socului”…poate va mai schimbati parerile despre jegoasa asta…

 34. Offtopic: Dragnea e de o ticalosie rara, da’ rara, in emisiunea ta dadea lunile in care se intalneste Markel cu Ponta, apoi o da cu RaduTudor baga breaking news cu Merkel si eu am zis si eu.

  Dragnea e de o ticalosie rara, nu e prostie, e ticalosie, cam la fel ca foile constitutiei rupte de basea sau cat a praduit Nutica, nu 4 miliarde, ci 1, nu e de euro ci de lei, n’a jefuit ci a investit: telegondole(nota mea)

  O intalnire Ponta Merkel ar fi dovada tradarii si pana kktii astia din USL nu se trezesc la realitate vom ramane viermi, rame.

  Sa traim bine!

 35. Domnule Radu Tudor, sunt foarte dezamagit, de USListi nu va mai spun, insa in genere, de ritm.

  Pana nu se rupe ritmul ramanem viermi, cu problemele noastre viermanoase, insa nimic mai mult.

 36. Astia cu 70% nu modifica legi nu modifica nimic, au primit vot de 70% ca sa coabiteze ca boii, vb unui bou: coabiteaza si nu mai are sens suspendarea, nu putem schimba legea, in genere NU PUTEM NIMIC.

  Hai, da’va la kkt ca chiar m’am enervat cu toata prostia asta

 37. Antonescu pare sincer in faptul ca n’a avut contact cu Ponta de la Koabitare.

  Parerea mea: el spera ca se trezeste Pontacu’ insa spera aiurea, Antonescu isi pregateste retragerea din USL, iar ce va urma va urma, basistii cu pesedistii si restu’ antibasisti sa’i arda.

 38. Sustin secularizarea averilor manastiresti si minimizarea ajutorului statului pentru biserica.Acesta a fost primul pas din guvernarea lui Cuza, fauritorul Romaniei moderne pe care l-am exilat pentru a ne proteja coruptia si prostia.Clerul este un panaceu de informatori securisti si de farisei parveniti care au gasit un loc mai caldut si o paine mai buna la adapostul prostiei si credulitatii altora. Nimic nu este mai dezgustator decat lenea si perversiunea in sutana.

 39. Nea Radule

  Ponta se intilneste cu Merkel asculta ce i-ti spune Boienica asta este motivul urgent sa rezolve problema Ponta

  Dan Voiculescu este criticat aspru de jurnalistul german Karl-Peter Schwarz, un cunoscător al mediului politic şi economic românesc. Ziaristul critică în mod special felul în care preşedintele de onoare al conservatorilor îşi foloseşte angajaţii din trustul media pe care îl conduce, în lupta sa personală cu justiţia sau în afaceri.

  “Exercită presiuni masive asupra victimelor postului, supunându-le unui permanent tir televizat de insinuări, calomnii şi injurii. Victimele nu ajung să fie ascultate şi să ia poziţie faţă de acuzele cu care se confruntă. Zbirii lui Voiculescu sunt specialişti ai dezinformării, de care serviciul secret al lui Ceauşescu ar fi fost mândru”, scrie jurnalistul german

 40. Este de comentat, si parerea ei sceptica fata de UE, ca si a lui Reagan de altfel ! Uite ca UE asta nu functioneaza cum ar trebui, e plina de reglementari, de politicieni corupti si parca a pentru unii muma si pentru altii ciuma!

 41. @adel Sunt sigur ca majoritatea romanilor il vor vota.Insa ce ne facem daca mafia HOTILOR/TRADATORILOR DE TARA…care se tem de el…ca dracul de tamaie….vor aranja voturile sau “ploile cu UE” incat sa nu poata ajunge presedinte(oamenii cinstiti/corecti nu mai pot face cariera in…ROMANIA).

 42. Aia din Gorj vor sa impuna taxa pe caine. Tare de tot asta. Eu as pune taxa pe parlamentar. Dar asta inseamna descentralizare. Fiecare ciocoi conducator de judet sau, in viitor, ficare ciocoi conducator de regiune va fi rege si va face din cetatea sa, una de sclavi, bineinteles, “dupa modelul european”, cum se fac toate.

 43. Daca va intrebati care va fi viitorul Romaniei si cine sunt “tinerii” despre care se tot vorbeste ca ar avea o alta mentalitate si ca ar face ceva bun din tara asta:
  http://www.gds.ro/Eveniment/2013-03-20/Elevi+de+la+Liceul+%E2%80%9EHenri+Coanda%E2%80%9C,+anchetati+ca+au+facut+filme+porno+in+scoala
  De asta se duc copiii la scoala si nici nu-i lasa nici p’aia seriosi sa invete calumea. Pe de alta parte, “tinerii” din politica nu se deosebesc cu nimic de “batrani”, ba chiar fac mult mai multe rele de cat cei din urma. Sumbru viitor. Sumbru…

 44. se intalnesc in iad! acesti corifei ai ocultei globaliste sunt responsabili pentru implementarea politicilor pietei libere (free market sau, mai bine zis, dictatura corporatista) si a deregularizarilor in sistemul bancar; corporatiile si bancile scapate de sub control sunt cele mai mari generatoare de bogatie pentru cei hiper-bogati si cele mai mari generatoare de razboaie si de crah economic in beneficiul elitelor si spre saracirea si subjugarea popoarelor.
  amandoi membri bohemian grove, niste vanduti luciferieni care au urat umanitatea si libertatea omului!
  “less government” (mai putin stat) inseamna defapt suprematia mafiei bancar-industriala si la ce duce asta vedem azi foarte bine. pentru un deceniu de “bunastare” omenirea dar mai ales vestul si-a vandut viitorul copiilor lor pentru cateva generatii.

 45. Consilierul premierului, Gyorgy Frunda, a declarat luni, la Realitatea la Raport, că preşedintele Traian Băsescu este “un om al surprizelor” şi că nu ar fi exclus ca acesta să respingă propunerea avansată de Victor Ponta pentru şefia Parchetului General, anume Tiberiu Niţu, şi să îl numească în loc pe Daniel Morar.
  Sursa: Realitatea
  Ar fi cea mare realizare a poporul roman din ultimii 23 de ani. 😛

  • Stiind ca pe betiv il doare-n basca de Romania si romani, este foarte probabil ca, numai asa de-al dracului si ca sa-l bage in rahat pe imberb, sa-l numeasca pe Morar. Chiar daca ar fi numai o incercare, pentru el merita.

 46. Vicepremier de la Budapesta: Maghiarii care trăiesc în comunităţi largi au dreptul la autonomie teritorială
  Sursa: Ghimpele
  Oare in Franta sau in S.U.A. nu sunt comunitati largi de maghiari ?

 47. @Protestez Dati-va cu mana peste gura sau …incrucisti doua degete si spuneti …doamne fereste.De fapt poate ca aveti dreptate si un rau nu vine niciodata….singur.

 48. STARE DE RĂZBOI. Japonia a instalat rachete de tip Patriot la Tokyo. În acelaşi timp, trei nave chineze au pătruns în apele teritoriale ale unor insule disputate cu Japonia.
  Sursa: Realitatea
  Iar BASESCU va declara stare de razboi si nu va mai putea fi demis. Ponta si Antonescu vor spune ca interesul national, adica intrarea Romaniei in razboi alaturi de americani, va prima in fata bataliilor politice si-l va lasa pa Basescu sa conduca tara pana cine stie cand.

 49. ma intreb ce vrea de fapt Antonescu .E acuzat ponta ca are 70% ,bun,intrebarea este daca al doilea om in stat,are tot 70% ,presedintele senatului ,sta si plinge pe la tv. in loc sa puna cite un liberal sa faca ceea ce trebuie sa faca ,sa schimbe legile ,sa interpeleze ministrii,sa -si capaciteze ministrii sa ia masuri care sa desteleneasca economia.Unde sint Vosganian ,Cimpeanu,Chitoiu,Fenechiu.Au toate ministerele economice si pling a neputinta.In schimb marii senatori SRS,Nistor ,Barbu ,Ghise in loc sa faca treaba au” grija “de Ponta.

 50. “Peninsula coreeană se îndreaptă către un război termonuclear”, a apreciat Comitetul Nord-Coreean pentru Pace…
  Sursa: Antena 3
  Parca suna NATO-ist sau, economic vorbind, U.E.-ist.

 51. Mda. Pe cucoana asta, la sfarsitul mandatului ei, lumea o iubea cam ca pe Basescu la noi. A ramas in constiinta – si in memoria – nationala ca un dezastru pentru tara in special dupa inchiderea minelor. Zone intregi din UK nu si-au mai revenit niciodata in urma socului. A ‘lucrat’ dupa acelasi principiu ca al guvernului boc – taiem si gata. Sigur, a fost de folos pentru tarile din blocul sovietic, ajutandu-le sa iasa de acolo, asa, conjunctural. Dar, facand o paralela poate un pic fortata, si B. se bucura de simpatie in Moldova – ba chiar intr-o oarecare masura justificata, daca nu vedem decat punctul lor egoist de vedere.

 52. Dar subscriu intru totul la ideea ca macar aia erau oameni politici.

  In generatia asta de politicieni de varf – cam de peste tot, te uiti in jur si te grabesti spre farmacie…

  Hollande se lupta cu sintaxa (macar S. era briliant la capitolul retorica), Cameron il plimba pe Clegg, Bersani – eternul ghinionist, atragator ca o bucata de asfalt, tanti aia – ‘femeia cu sacoul’, care seamana suspect de mult cu o ofitereasa stasi (si, in tinerete, semana cu Kovesi…). Ugh!!!

 53. THATCHER : O SCURTĂ ABSENŢĂ

  De Domnu’ a fost chemată-n cer ,
  Să facă ordine şi-n rai, cu dibăcie ;
  Şi s-a dus subit “Doamna de Fier”,
  Doar pentru moment : o veşnicie .

Leave a Reply