Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că Parlamentul, prin comisia privind alegerile prezidenţiale din 2009, nu va ancheta faptele penale din acea perioadă, ci doar latura politică, fără să existe o suprapunere între ancheta parlamentară şi cea a Parchetului General.

“Cred că unii fac o confuzie intenţionată. Parlamentul nu are căderea să facă anchete privind latura penală. Dacă ar fi aşa în Parlament am avea şi procurori şi judecători. Noi putem să anchetăm latura politică şi asta va face comisia parlamentară de anchetă. Ceea ce face Parchetul General este altceva, intră în atribuţiile lor şi nu ne suprapunem în privinţa obiectivelor comisiei de anchetă din această perspectivă. Noi nu anchetăm faptele penale. Ne interesează implicaţiile şi latura politică a acelor evenimente şi tot ceea ce a fost legat de momentul 2009 – alegerile prezidenţiale”, a afirmat Tăriceanu.

Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ieri ca a deschis un dosar in rem pentru informatiile lansate in spatiul public de Dan Andronic privind unele indicii de fraudare a alegerilor prezidentiale din 2009.

6 COMMENTS

  1. yeah, right. si fix de-asta nu o sa raspunda Kovesi invitatiei comisiei: pt ca Tariceanu a spus ca ancheteaza latura politica. Adicxa tocmai i-a servit motiv Codrutei ca sa refuze legal si susitinuta de vest prezenta la comisie: si anumae ca nu vrea ca procurorii sa fie angajati in jocuri politice, ceea ce ca si declaratie (nu si ca realitate romaneasca) merge de minune sa fie trambitata de Macovei afara!
    F bine mr. Tariceanu! am citit o carte “tratat despre idioti”, parca, in care pe coperta era ilustrat un tip urcat in pom care-si taia creanga de sub el.
    semnificativ pt Tari in cazul de fata

  2. din gandirea si spusele ministrului de justitie, mult prea laudatul tudorel toader: “Domnul ministru Iordache a trimis proiectul de lege la CSM în luna ianuarie şi MJ a primit propunerile, observaţiile CSM în cursul zilei de ieri, adică după trei luni”. deci onor csm-ul a “lucrat” aplicat pe aceste legi si dupa o chibzuita gandire, cale de vreo 3 luni, s-a scremut si a trimis observatiile la minister. dar tov tudorel nu se lasa si a decis ca dupa ce tot ministerul mai lucreaza ” cel mai probabil până vineri proiectul va fi finalizat şi marţea viitoare va fi trimis la CSM pentru o trecere în revistă finală, urmând ca apoi pachetul de legi să fie trimis la Guvern şi la Parlament”. probabil ca atotstiutorul ministru al justitiei nu prea le are cu facutul legilor si e nevoie ca de marti 2 mai sa mai asteptam inca vreo 3-4 luni ca csm-ul sa mai faca o margica si sa-si dea din nou cu parerea despre aceste legi ale justitiei, adica pana prin iulie – august taman bine cand si parlamentul e in vacanta deci mai e de asteptat ca prin sesiunea de toamna, prin septembrie – octombrie sa ajunga la comisiile juridice, sa-si dea si ele cu parerea pintr-o sapatamana, sa intre in plen la camera deputatilor si senat iar taman bine prin ianuarie -martie sa ajunga in plenul reunit ca in vara anului 2018 sa fie aprobate, probabil, aceste legi.deci am revenit la romania lucrului bine facut si pe indelete, ardeleneste pana o sa iasa toti magistratii actuali la pensie.

Leave a Reply