Doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, spune că în următoarele luni vom avea multe infectări cu noul coronavirus. Vestea bună este că persoanele vaccinate nu se îmbolnăvesc şi nu transmit virusul, potrivit datelor furnizate de un studiu din SUA.

Noile date care vin de la Centrul pentru Controlul Bolilor din Statele Unite  arată că persoanele vaccinate nu se îmbolnăvesc şi nu transmit virusul. Cu toate acestea, specialiştii spun că este nevoie, pe mai departe, să păstrăm măsuri de prevenţie până când va fi imunizată 70% din populaţie.

„Pandemia nu se închide precum o uşă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Şi atunci, am nevoie să mă vaccinez şi am nevoie de măsurile de prevenţie pentru ca virusul să dispară uşor-uşor din circulaţie. Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp – n-o să-l precizăm de-acum, că e greu de spus, dar după părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate şi lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp”, a arătat, miercuri seara, la Digi24, medicul infecţionist.

„Când mă refer că se va închide mă refer la faptul că imunizarea va fi la nivel de masă şi probabil că 70 la sută din populaţia globului va fi imunizată şi atunci clar că măsurile de relaxare vor veni. Când mă refer la regiuni, e posibil ca la un moment dat pandemia să spunem că s-a închis, dar să fie anumite regiuni unde o să mai avem cazuri. Lucrurile nu se pot închide dintr-odată. Altfel spus, închiderea pandemiei nu înseamnă că dispare infecţia SARS-CoV-2. Facem diferenţa între a mai exista virusul şi a fi pandemie. La un moment dat, cu siguranţă nu va mai fi nevoie să purtăm mască”, a explicat medicul Adrian Marinescu.

Un orizont de timp pentru aceasta este însă greu de indicat, pentru că depinde de nişte factori dinamici. „Probabil că din toamnă ar trebui să fie o situaţie mult mai echilibrată decât acum. Momentul în care se va întâmpla să renunţăm la măsurile de prevenţie e greu de spus şi întrebarea e: vom renunţa la purtarea măştii în spaţiile închise? Nu, cred că întâi o să mergem cu spaţiile deschise, o să o luăm treptat. Aşa cum măsurile restrictive au venit pas cu pas, şi cele de relaxare vor veni de asemenea”, a punctat Adrian Marinescu.

„Următoarele două luni vor fi cu multe cazuri. Cam două luni o să fie grele de-acum. Nu m-aş gândi că e vorba de un vârf sau de un platou, m-aş gândi că sunt două luni cu presiune mare la nivelul spitalelor şi mă aştept ca undeva după aceste două luni lucrurile să se aşeze treptat şi în momentul în care se termină vara, să fie în mod categoric mai bine decât acum”, estimează directorul medical al Institutului „Matei Balş”.

4 COMMENTS

  1. Toti urla la cetateni desi, nu au nicio vina cetatenii! Ca i-au catalogat ca fiind criminali, sunt consecintele in urma a tot ce s-a dat pe micile ecrane lin spitale! Ce voiau, sa ii laude cetatenii? Apropo, s-au scos halatele albe dupa ‘abrogarea’ legii malpraxisului pentru anumite categorii dar se pot strecura cu brio si restul! Cum sa te minti ca masca te protejeaza daca pe lateral patrunde aer mai mult decat prin masca prin care respiri? Ca sa fie eficienta o masca, trebuie sa fie lipita ermetic pe fata(explicatie de la medici halvetieni)! Ce avem si ce ni se impune sa purtam, tocmai ceea ce nu este indicat! De asta halvetica nu impune masca in aer liber, abia au recomandat pentru spatii inchise, mijloace de transport, statii bus si trenuri! Sa spun si de vaccinuri? Pe alta data! Astua cu halate albe, sa-si vada de meseria lor pentru care primesc gras la salariu si nu sa certe cetateanul, invinuindu-l de prostiile altora! Sau, sa rezolve ceea ce trebuie ca in acest caz!
    https://www.antena3.ro/coronavirus/manager-spital-gaest-apel-transfer-pacient-covid-spital-mai-dotat-597552.html

  2. Genial e omul asta, jurnalistul Razvan Dumitrescu, coleg cu voi! Deja dezvaluie saptamanal interviuri pe A3, despre ceea ce scriu de mai bine de un an de zile!, despre reforma globala(dictata de merkelita, am mai scris despre momentul interviu live), „decimarea vietii” ,” ca guvernul fiecarei tari este obligat sa respecte si sa puna in practica”! Ce traim in zilele noastre? Oare? Si, cica nu e real calculul numerologic! Toate se adeveresc in timp! P.s. calculul numerologic are la baza anii 1916 si 1959 .

Leave a Reply