Am citit cu mare atentie stirea de mai jos. Cancelarul Austriei fie minte de ingheata apele Dunarii la Viena. Fie spune un adevar absolut dezastruos pentru Romania, ca stat UE. E vorba despre faptul ca zeci de mii de migranti ar ajunge in Romania si ar pleca din tara noastra fara sa fie inregistrati undeva, la un punct de frontiera. Acest aspect trebuie lamurit cu maxima celeritate de Ministerul Afacerilor Interne din Romania in zilele urmatoare. Votul din 8 decembrie din Consiliul JAI nu trebuie sa ne prinda fara a lamuri deplin aceasta chestiune foarte grava. 

https://www.stiripesurse.ro/cancelarul-austriei-toarna-sare-pe-rana-romaniei-nu-ne-vom-opune-intrarii-croatiei-in-schengen_2669265.html

După anunțul ministrului de interne austriac, Gerhard Karner, că este împotriva primirii Bulgariei, Croației și României în Spațiul Schengen, din cauza numărului mare de migranți care ajung în centrul Europei fără a fi controlați la frontierele externe ale UE, șeful guvernului de la Viena a venit și a nuanțat declarațiile.

Karl Nehammer a lăudat Croația pentru felul în care gestionează granița externă a Uniunii și a criticat explicit România, Bulgaria și Ungaria că lasă migranți să intre ilegal în Europa, scrie stiripesurse.ro

„Nu simțim nicio presiune migraționistă din nordul Croației. Din moment ce Croația își protejează granițele într-o manieră exemplară, nu văd nicoo problemă aici. Țările vor fi votate individual (pentru acces în Spațiul Schengen – n.r.)”, a declarat Karl Nehammer, potrivit publicației Kleine Zeitung, care arată că veto-ul este îndreptat împotriva României și Bulgariei.

Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal granița, dintre care 75.000 au traversat țări ca România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrați de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”, a mai spus cancelarul austriac.

Declarațiile sale vin la doar câteva zile după ce ministrul de interne Gerhard Karner (ÖVP) a amenințat că Austria va pune veto la extinderea spațiului Schengen al UE cu România, Bulgaria și Croația.

Conform unei recomandări a Comisiei Europene, președinția cehă a Consiliului UE intenționează să includă în sistemul Schengen, la începutul anului 2023, țările UE Croația, Bulgaria și România. Doar că fără unanimitate în cadrul țărilor care au aderat anterior la Schengen, acest plan ar eșua.

1 COMMENT

  1. Are dreptate asa a fost si la migratia trecuta prin anii 400 en Fenomenul dioda aplicat la accesul in ue . ce este bun intra ce este gunoi in Romania. Guvernele gunoaielor din Romania inca sunt la moda Cei care merg la schi in Austria nu au nevoie de viza Prostimea la revelion in chirpici mancare din resturi si leduri in molid. Asa patesti cand ai conducatori repetenti care au cunostiinte care nu se ridica nici la nivelul lui Arhimede iar intelectualii tradatori se pensioneaza ca sa ramana cu prada sub pres. Pana si bunicuta sta si priveste fara glas la marea praduiala . Sa va fie rusine tradatorilor pensionabili sa credeti voi ca o sa va lase puterea lumii cu prada in traista.

Leave a Reply