Legarea pacientilor agitati sau violenti este prevazuta in legislatia medicala din Romania. Dezbaterea purtata de mass media pe baza unor relatari anonime ignora practica medicala curenta in orice stat civilizat din lume. Ea este debalansata si promoveaza exceptia drept regula.

In cazul specific al unor pacienti COVID, dar si in alte diagnostice, pacientii care se sufoca devin foarte agitati, mentioneaza rapoartele medicale.

Exista frecvente cazuri de pacienti care isi smulg perfuziile, sondele si alearga plini de sange prin saloanele ATI si Reanimare, altii care ataca personalul medical sau chiar alti pacienti in stare grava.

Pacientii agitati din diverse cauze medicale sunt agresivi cu cei din jur, mentioneaza aceleasi rapoarte medicale.

Unii dintre ei sunt oameni ai strazii, altii sub influenta narcoticelor, alcoolici sau pur si simplu persoane cu tulburari psihice.

Au existat pacienti care fiind diagnosticati cu boli infectioase grave (SIDA, hepatite, COVID19, etc) au scuipat intentionat personalul medical si colegii de salon.

Exista sute de astfel de cazuri in sectiile UPU, ATI, Reanimare din toate spitalele romanesti si europene.

Sedarea lor si legarea de pat pana cand isi fac efect medicamentele sunt mentionate in protocoalele medicale, cu toate precizarile privind modalitate, timpul necesar si echipamentele aprobate.

Astfel de cazuri apar in maxim 10% din internarile in UPU, ATI, Reanimare si sunt constante. Apar si incidente mai grave, cand personalul medical solicita interventia echipelor de paza sau chiar a Politiei.

 

10 COMMENTS

  1. Teoria ca teoria, practica e departe de teorie si ucide! Se practica peste tot, in orice spital din Romania! Apropo, daca gravida e in perioada nasterii cu dureri groaznice, ce fac, o leaga conform teorii, sau, o lasa sa dea din maini si picioare(tot violenta se numeste!)?

  2. Insuficienta respiratorie si procentul scazut de oxigen din sange se manifesta prin agitatie si agresivitate??? Uau!!! Se sufoca, deci trebuie legati de pat sa nu mai deranjeze. Asta e corect! Dar dl. Tudor! Nu mergeti mai bine cu instrumentul cu instrumentul din poza(header) sa-i linistiti?

  3. Normal ca daca se sufoca sunt agitati. Dumneata n-ai fi ? Solutia e sa REZOLVE PROBLEMA (oxigenare insuficienta) NU sa-i lege de pat ! NU sunt toti labil psihic. Dar dacă simt și ei nevoia să-și schimbe poziția, dar nu pot din cauza legăturilor?! Dar dacă vor să meargă la toaletă ? Fiind în poziția de stat pe spate, legați de mâini și de picioare sunt predispuși la escare !! Si daca-i leaga și-i încuie în saloane cum știu “eroii” că pacienții se sufocă din moment ce ei nu pot coborî din pat și ușile sunt închise. “Eroii în alb” nu trec pe la ei cu orele ! De aia au timp sa DANSEZE PINGUINUL și să facă s3x la ATI ! De aia când ia foc câte un salon, ard săracii ca șobolanii!

  4. Radu! Nu sunt peste tot in lune aceste protocoale! Nu intra pe fenta! E manipulare crasa! Habar nu au sau daca stiu, ocolesc adevarul si manipuleaza in sensul avantajarii lor! In strainezia(halvetica) sunt alte metode care nu lezeaza pacienul sub nicio forma! Cheama consilier psihologic, consilier social toate aceste servicii gratuit si dupa, pacientul se linisteste, daca nu, i se da amenda si se linisteste automat!
    Inca o chestie de care nu se leapada leprele astea din institutiile statului! Cica nu practica falsul in acte!, in orice doneniu se practica, pot dovedi cu acte reale(mi s-a spus sa nu arat nimanui acele acte ca nu sunt reale si valabile)! E vorba de agentiile astea de cadastru si publicitate imobiliara care ar trebui sa fie snur pe lege! E tocmai invers, fals in acte oficiale, nu iti dau informatii reale la timp si ce informatii iti dau sunt false! Ei motiveaza ca isi pierd serviciul daca dau informatii care nu au voie sa fie secretizate dupa cum vor unii si altii! Tot sa traiesti in Romania leprelor care au vechime in fals in acte oficiale! Ceea ce scriu, pot demonstra cam de fiecare data cu acte reale! Cum naiba sa mai ai incredere in statul roman in care se practica ilegalitati si falsuri pe banda rulanta?! E cam in toate domeniile incepand cu justitia, primariile restul nici nu le mai mentionez!

Leave a Reply