In emisiunea de duminica seara, am intrebat-o pe Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, daca se gandeste sa candideze in 2019 la prezidentiale. Din functia pe care o detine in prezent, de-a lungul anilor, a fost numit un prim ministru si ales un presedinte. 

“Doar Dumnezeu știe ce se va întâmpla în 2019.

Noi putem să facem supoziții și să ne dăm cu părerea, Dumnezeu a știut ce ni se va întâmpla nouă în această viață și, cu siguranță, El a cunoscut faptul că eu voi ajunge primarul general al Capitalei, ceea ce eu nu am știut, dvs. nu ați știut, bucureștenii nu au știut.

Nu avem noi de unde să știm atât de multe lucruri și în orice caz nu despre viitor”,

a declarat duminică Gabriela Firea la emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3.

Ea a adăugat că este un om corect, cinstit. “În ceea ce mă privește, așa cum am dovedit, și ca secretar de stat în guvernul Isărescu, și mai ales ca jurnalist, am fost întotdeauna un om corect, un om cinstit, un om care nu am avut planuri ascunse și o agendă personală alta decât cea publică”, a susținut edilul șef al Capitalei.

Despre aceasta ipoteza, presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la emisiunea Punctul de intalnire de la Antena 3 : “Este mult prea devreme să discutăm asta, dar ceea ce am discutat eu cu doamna Firea, atunci când împreună am hotărât această candidatură (n.r. la Primăria Generală a Capitalei), nu cred că ne-ar da această posibilitate, pentru că respectăm foarte mult bucureștenii și nu cred că e bine să folosim postul de primar general ca o trambulină personală pentru cineva. Dar, repet, mai este mult până atunci“.

3 COMMENTS

  1. As dori ca d-na Firea intai sa confirme la primarie, sa-si puna in practica proiectele, sa simtim ca avem un primar inimos de centru-stanga, apoi calea-i deschisa spre prezidentiale.

  2. chestia asta cu stinga – dreapta e complet depasita si nici n-a prea existat real in politica noastra de prin anii ’30. Acum clivajul, lupta se da pe doua axe: a) intre nationali (chiar si, fie, nationalisti) si globalisti/internationalisti si b) intre socialisti (chiar si vopsiti in social-democrati) si traditionalisti/conservatori.
    De frica sa nu fie etichetati ca si comunisti, ai nostri toti se dau proeuropeni, adica internationalisti iar de frica sa nu piarda alegerile toti procedeaza ca socialistii. Prin urmare, nu avem a alege decit intre diferite gasti minate de interese de grup care spun acelasi lucru cu mici diferente si fura la fel cu mici diferente. Sunt identici doar la incompetenta si slugarnicie, ambele maxime.
    Dilema a fost rezolvata de Puterile Garante care, de frica tradarii, si-au pus direct oamenii lor la nivelul 1 si la nivelul 2 si cred ca asa ramine vreo 10 ani.
    In aceste conditii, ce rost are cine candideaza, cine iese, ce program are? Trebuie ca la alegeri sa fie mai multi, sa corespunda butaforia, dar treaba e clara cita vreme UE exista.

Leave a Reply