Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că până la 1 februarie se face iniţierea cardurilor, de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active.

image

Scaderea fraudelor din sistemul de sanatate in privinta asigurarii asistentei medicale pacientilor si a disciplinei medicilor de familie este principalul scop al cardului de sanatate.

 

20 COMMENTS

  • Un neam de catrcotasi … sa nu facem pasi in directia progresului ca … Pentru orice lucru nou, inceputul a fost mai greu. La fel va fi si cu introducerea cardurilor de sanatate. Dar avantajele ulterioare sunt enorme. Asa ca lasati-o moarta .. nu va convine sa nu mai umblati cu retetele compensate si buletinul in mana pe la coada la farmicii? Nu va convine sa nu mai pierdeti timpul? Sau sunteti pensionari si oricum nu aveti ce face acasa?

   • Ce treaba are ce am spus eu cu beneficiile modernitatii, a cardului si procesului? Robert: keep calm and don’t stress me!

   • Domnule Robert, dar de dezvantajele utilizarii cardului ati auzit? Ati auzit de exemplu ca pe acest card sunt toate informatiile legate de persoana dvs? Incepand de la grupa sanguina si pana la trecutul medical. Toata intimitatea dvs. Ati auzit ca acest card poate fi accesat de oricine din sistemul medical? Ati auzit ca informatiile de pe acest card sunt stocate in servere aflate in ……. Izrael ? De ce in Izrael ?!?!?!?!?!?!?! Ati auzit de interviul dat de catre dr. Vasile Astarastoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România şi rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi si in care se exprima in mod extrem de categoric impotriva utilizarii in forma in care a fost gandit, acest card, din cauza abuzurilor la care lasa loc liber utilizarea lui? Abuzuri mergand inclusiv pana la obtinerea informatiilor necesare traficului de organe. Ati auzit si de pozitia “ANTI” a Bisericii ortodoxe si in special a cinului monahal? Eu una, care am primit de curand cardul am sa-l restitui catre CNAS, asa cum au facut deja foarte multi oameni. Probabil ca veti crede ca acesti oameni, inclusiv eu, suntem nebuni. Probabil. Ma bucur insa pentru sanatatea dumneavoastra mintala! Sa aveti o zi binecuvantata!

  • Daxa vreau sa donez organe dupa ce mor trebuie sa fac o hartie la notar, daca vreau sa am datele on line iar declaratoe la notar, numai frane

 1. 1.În buzunarele cui ajung veniturile aceastei afaceri?
  Dacă cititoarele încă nu au ajuns la medici, cum să oblige o naţiune prin lege?
  2.Dacă fraudele în majoritate s-au depistat în spitale şi pe la casele de sănătate, cum de îi constrîng pe medicii de familie şi pe pacienţi???
  3.Să fim serioşi, populaţia va plăti en-gros la sănătate şi nicio îmbunătăţire nu va fi, nu e vorba de medici, e vorba de afacerea cu sănătatea omului!!!
  4.Atîta timp cît politicienii îşi bagă cozile peste tot în consiliile de administraţie, nu contează instituţia, mai ales cu apăsare în sănătate unde se fură en-gros, nu se va schimba nimic concret, niciunul din politicieni nu vrea în adevăratul sens al cuvîntului să schimbe ceva, că nu mai au de unde să-şi rotunjească veniturile fără a da cont cuiva, exact ca la asigirări de orice fel…
  5.Fabricile de medicamente pe stil,,cobai” vor funcţiona cu brio, dar şi fabricile de diagnostice(ambele în străinătate), tratamentul este moarte lentă prin: intoxicaţie cu medicamente(prescrise conform listelor şi prescrise normal), cardio, cancer, şi cam totul, că nimeni nu îşi asigură compatibilitatea medicaţiei per diagnostic per kilogram/vîrstă/vindecare, se utilizează listele de medicamente impuse prin liste compensate sau nu, dar nu există confirmarea vindecării totale sau parţiale a bolii. Nu văd niciun avantaj prin cardul de sănătate pentru bolnavii care sunt obligaţi prin lege şi orice să cumpere şi să înghită tratament care, poate duce clar la moare lentă şi sigură… http://adevarul.ro/sanatate/medicina/declaratie-zguduitoare-unui-expert-medicamentele-fabricate-reduce-populatia-8_5329b71e0d133766a80b8647/index.html?utm_source=antena3home&utm_medium=http%3A%2F%2Fadevarul.ro%2Fsanatate%2Fmedicina%2Fdeclaratie-zguduitoare-unui-expert-medicamentele-fabricate-reduce-populatia-8_5329b71e0d133766a80b8647%2Findex.html&utm_campaign=CrossPromo
  incredibil, dar este realitateee!!!

  • Multe farmacii sau policlinici private sunt “pe mana” cu medicii de familie sau cu unii clienti. Farmaciile deconteaza retete compensate de milioane de lei in seama retetelor eliberate de unii medici de familie pentru clienti perfect sanatosi. Unele policlinici private (vezi pe cea de arsi din Bucuresti) executau operatii de infrumusetare decontate in baza unor trimiteri intocmite de medicii de familie unor pacienti diagnosticati cu .. arsuri !!
   Acum nu se va mai putea, decat in situatia in care si “pacientul” va fi de acord sa participe la furt “legalizand” cu cardul sau trmiterile/retetele eliberate de medicii de familie.
   Cat despre spitale .. pentru acelea trageti-i de maneca pe tristii de ii votati cu spor la presedintia consiliilor judetene sau la conducerea primariilor. De ei depinde.

   • @robert:tu vezi bine ce scriu? eşti în stare să analizezi? creierul poate îl deţii degeaba, spun asta doar din cauză că nu vezi adevărul, şi anume: NU SUNT DEACORD CU TRATAMENTELE MEDICINEI CLASICE, DACĂ AI VĂZUT MATERIALUL HTTP, AI FI GÎNDIT ALTFEL, DAR ŞI REALITATEA DE CARE NICIUN POLITICIAN SAU AFACERIST NU RĂSPUNDE LEGAL…tot o dai cu votul şi cu vina pe alegători, doar ştii că mulţi au fost plătiţi pentru vot..

    • Stai un pic… eu nu am spus ca acest card va rezolva dezastrul din sanatate. Intradevar, risipa banilor publici pe contracte supraevaluate, achizitionarea de medicamente scumpe si inutile sau mai stiu ce servicii contractate nu se va opri cu introducerea acestor carduri. Este ca si cum ai incerca sa omori un elefant cu un ac.
     Problemele pe care le semnalezi tu nu sunt noi, ne afecteaza pe toti, dar culmea este ca pentru asa ceva nu se iese in strada !! Avem un buget al sanatatii de 6-7 ori mai mare decat in urma cu 10 ani, oamenii se imbolnavesc la fel , dar serviciile de sanatate sunt mult mai proaste !!
     Si in sanatate, ca si la finante, nu se va face nimic concret .. pentru ca niciun partid politic nu isi va taia singur creanga de sub picioare, adica sa renunte la “sponsori” … aia de unde sa mai faca bani daca nu pot sa mai evazioneze sau sa execute servicii/contracte la preturi duble/triple/ .. !!!
     Noi suntem destepti, combatem aici, tu cu ai tai eu cu ai mei si ei impart padurile la comun, aprovizioneaza spitalele a comun … vezi cazurile Hrebenciuc si Cocos ..

 2. ce tîmpenie! dacă-ţi schimbi datele sau cam aşa ceva, trebuie să-ţi faci alt card cu banii tăi!!! Nu vă mai căsătoriţi fetelor, este în dezavantajul vostru, statul şi plocoanele obligatorii vă limitează drepturile, trebuie să plătiţi en-gros în buzunarele excrocilor afacerişti!!! incredibil!!!statul nu vrea să menţină nucleul de bază al societăţii,,familia” aşa că, fiecare îşi alege drumul…marea excrocherie legală, aşa văd eu, e părerea mea, punct.

  • Marunt esti !!!! Sa nu stopam furturile pentru ca o data in viata, jumataea feminina din populatia tarii isi schimba numele si automat trebuie sa scoata si o suma modica (probabil 5 lei) ca sa i se elibereze alt card !!
   Pai daca ar fi sa ne ghidam pe principiul asta ar trebui sa nu ne mai casatorim pentru ca trebuie sa ne schimbam pasapoartele, cartile de identitate, permisele de conducere, cardurile nacare … ba tu esti intreg la cap ?

   • @robert: am impresia că te agiţi fără motiv, dacă nu citeşti comenteriul pînă la sfîrşit, ai tu o problemă, vezi că scrie clar,,fiecare îşi alege drumul…” , nu cumva eşti şi tu o sugativă din bugetul ţării???

 3. eu l-am primit, dar doctorita mea de familie nici acum nu a achizitionat cititorul de card si in aceasta situatie se afla muuulti, ff. multi doctori..deci???

 4. DOSAR ,,TELEPATIA,, , in a-i atentiona pe avocatii d-lui Voiculescu ! Cum s-a putut pronunta NOUL complet de judecata asupra existentei , sau nu , unei fapte de natura penala , avand in vrdere faptul ca NU A LUAT NICIODATA CUNOSTINTA cu o mare parte din dosar , aceasta fiind lipsa din arhiva instantei ?! Pentru a se putea pronunta era necesar , OBLIGATORIU , sa parcurga tot dosarul .

  • Pentru ce ai semnalat tu se poate face o sesizare la CEDO .. dar si acolo banuiesc ca sunt basisti .. LOL

 5. Cardul de sanatate ar trebui sa aibă acelasi rol ca si cardul bancar; asa cum banca poate da extrase de cont bancar, din care reiese intrari, iesiri bani pe fiecare client, tot asa si Casa de Asigurari ar trebui sa aibă prin carduri evidenta de servicii efectuate pe fiecare asigurat, dar cititoarele sunt conectate la Casa de Asigurari? Din februarie? Sa fim seriosi, inca o perioada buna de vreme cardurile vor fi o frectie!

 6. Cine doreste card de sanatate sa decida doar pentru el! De ce trebuie cineva sa decida pentru mine, in locul meu daca sa fiu macelarit?Pentru ca e democratie, nu!
  Acest sistem de supraveghere a sanatatii are un singur scop: donarea de organe adica vanzarea trupurilor umane bucata cu bucata, doar nu va imaginati ca in realitate lucruri vor sta cu scrie in legi si se va face ca la carte. Cel care alege sa puna botul si se lasa pacalit de acest sistem cu donarea de organe, isi merita soarta. Informati-va inanite de semna ceva!
  E democrație, dar cu forța. Traim in plina dicatura, nu vreti cardul, ei s-au prins ca romanii nu vor cardul, va obligam! Sa muriti voi in chinuri, sa vedem cum ne obligati! Eu cred că toți ăști care introduc acest sistemvor fi primii ciopartiti, ei si familiile lor de catre acest sistem construit pentru a folosi donarii de organe, si fara nici o legatura cu sanatatea.
  Introducerea acestor carduri este măcelarirea poporului roman, doar a celor care se inforrmeaza si in cunostinta de cauza emit pareri personale si nu preluarea unor afirmatii. Ma gandesc ca atunci cand e vorba de sanatatea, viata si moartea fiecaruia, orice om e foarte atent.
  Man recovers from brain death after accident
  https://www.youtube.com/watch?v=u6CXKBYiNKs&list=PLe5h6HVQuG2aNjRPl4pGkSSutBP3x4m91
  zack dunlap è risorto dalla morte cerebrale
  https://www.youtube.com/watch?v=zwuzex-aiVE&index=2&list=PLe5h6HVQuG2aNjRPl4pGkSSutBP3x4m91

Leave a Reply