Stiti care e cea mai mare pensie din Romania? Iata cifra ! Este oficiala, de la Casa Nationala de Pensii si se plateste in Bucuresti.

================================

 

 

 

Cel mai mare cuantum al pensiei din sistemul public de stat este de 28.825 de lei și este achitat unei persoane din București, conform datelor furnizate de Casa Națională de Pensii Publice, la solicitarea AGERPRES.

Conform CNPP, acestei pensii de 28.825 de lei i se aplică următoarele rețineri: 5,5% contribuția de asigurări sociale de sănătate și 16% cota de impozit. Astfel, după aplicare acestor rețineri, pensia netă a fost de 23.090 de lei.

În ceea ce privește cel mai mic cuantum al pensiei, CNPP precizează că în sistemul public de pensii nu există cuantum sub 400 de lei. Instituția menționează faptul că, potrivit articolului 50 din Legea 339/2015 a bugetului de stat pe anul 2016, în acest an nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzut prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, este de 400 de lei.

De asemenea, datele CNPP arată că la data de 31 mai 2016 în sistemul public de pensii din România exista un număr de 5.100.799 de pensionari. Pensia medie este 885 de lei.

5 COMMENTS

 1. Pensia medie este 885 de lei.
  Cine mama naibii poate trăi o lună de zile cu 885 lei şi să aibă datoriile achitate?
  – Poate nea ministresul să trăiască cu asemenea venit?
  Oare cum împart cei care primesc doar această sumă?
  Ce mănâncă ei zilnic dacă toate sunt scumpe şi mai trebuiesc destule cumpărate?
  Ce scârbe, mojici, inconştienţi şi aroganţi sunt unii !
  🙂 de fapt sunt cam toţi din politică plus numiţii politic în funcţii !

 2. O pensie cam mare pentru nivelul Romaniei. Persoana sa fie sanatoasa sa si-o manince pana la adanci batrineti, in schimb este rusinos ca dupa o viata zbuciumata pe “campia muncii” marea majoritate a pensionarilor beneficiaza de pensii rusinoase, bataie de joc, care frizeaza bunul simt.

 3. Problema e ca a fost calculata dupa o lege data gresit la un moment dat,a trecut deja cel putin 10 ani de cand o are,banuiesc ca e cel de la CEC,fost presedinte,cu suma incasata poate cumpara 20-25 apartamente si eu dupa 35 de ani munca cu 500 lei /luna nu pot cumpara o NAPOLITANA la un nepot.Unde e dreptatea ?

Leave a Reply