Care este singurul spital privat cu secție ATI de categoria I

 

Ce înseamnă o secție ATI de categoria I? Este vorba de cea mai înaltă treaptă de acreditare pe care o poate obține o secție de profil și se certifică astfel competențele extinse ale secției respective. Cu sprijinul unei secții ATI de categoria I, spitalul poate realiza intervenții chirurgicale dintre cele mai complexe, cum sunt operațiile de transplant, chirurgia cardiacă majoră, chirurgie hepatică, neurochirurgie complexă și nu numai. Această certificare este acordată numai unităților medicale care pot asigura cele mai performante servicii medicale pentru pacienții aflați în stare critică.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din România care deține o Secție de Anestezie și Terapie Intensivă de categoria I. Echipa secției ATI de la Spitalul Clinic SANADOR are experiență îndelungată în stabilizarea și îngrijirea avansată a celor mai dificile cazuri, precum pacienți cu politraumă sau supuși unor intervenții complexe de neurochirurgie, chirurgie generală sau chirurgie cardiovasculară. Profesionalismul medicilor intensiviști și dotările de ultimă generație din secția ATI fac diferența în situații limită, când pacienții au nevoie de monitorizare permanentă, de suport vital și de îngrijiri medicale performante.

Asistența medicală asigurată de echipa ATI are un rol extrem de important pentru desfășurarea în deplină siguranță a oricăror operații majore, precum intervențiile de hepatectomie sau alte tratamente chirurgicale la nivelul ficatului, pancreasului sau al altor organe abdominale. Prin metode farmacologice și tehnice specifice, medicii intensiviști asigură monitorizarea și stabilizarea pacienților înaintea intervenției chirurgicale, în timpul operației și postoperator, intervenind cu succes atunci când este necesar.

Înaintea unei proceduri de chirurgie, fiecare pacient este supus unui consult preanestezic complet, efectuat de un medic anestezist, care se asigură că operația poate avea loc în siguranță, cu riscuri cât mai mici. În urma acestui consult și în funcție de intervenția care urmează să fie efectuată, este stabilit și tipul de anestezie potrivit – anestezie generală, locală sau regională.

Pe toată durata operației, pacientul este atent monitorizat de un medic anestezist experimentat, care verifică permanent semnele vitale, pulsul și tensiunea arterială. La Spitalul Clinic SANADOR, toate intervențiile chirurgicale au loc într-un bloc operator modern, dotat cu aparatură performantă.

După finalizarea operației, pacientul este transferat din nou pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă, unde este supravegheat în continuare și primește toate îngrijirile medicale necesare pentru o recuperare optimă. Echipa ATI verifică permanent dacă există semne ale unor complicații postoperatorii, iar dacă este necesar, pacientul beneficiază de analize de laborator sau de investigații medicale, pentru identificarea din timp a problemei apărute și intervenție promptă. P

Secția de Anestezie și Terapie intensivă de la Spitalul Clinic SANADOR include trei departamente dedicate îngrijirii diferitelor categorii de pacienți: Terapie intensivă pentru adulți, Terapie intensivă neonatală și, respectiv, Terapie intensivă cardiovasculară.

 

Leave a Reply