Consultul stomatologic este recomandat anual, pentru a preveni apariția anumitor afecțiuni, precum caria dentară sau parodontoza. Pe lângă acest control periodic, este importantă prezentarea la medicul dentist imediat ce apar simptome precum sângerări gingivale, durere sau sensibilitate dentară. În cazul în care este necesar un tratament pentru carie sau o altă intervenție mai complexă, medicul stomatolog va recomanda efectuarea unei radiografii dentare, care permite observarea în detaliu a rădăcinilor dinților, a osului, sinusurilor maxilare și a nervului, informații care nu pot fi obținute altfel.

Cu ajutorul radiografiei, specialistul va putea decide tratamentul potrivit în funcție de problema dentară. Cazurile mai grave, când caria este avansată și s-a extins la rădăcina dintelui, necesită tratament pe canal (endodonție) și extragerea nervului afectat, urmată de realizarea unei coroane. În unele situații, dintele nu mai poate fi salvat și atunci este nevoie de o extracție dentară și, eventual, de un implant.

Radiografiile dentare sunt rapide și sigure, deoarece aparatura modernă folosește o doză redusă de raze X. În plus, pacientul este protejat suplimentar în fața radiațiilor întrucât va purta în timpul investigației un șorț sau un guler cu plumb. În funcție de indicație, se poate realiza o radiografie dentară panoramică, care va reda o imagine de ansamblu a cavității bucale, sau o radiografie retroalveolară, pentru analizarea unui singur dinte sau a unui implant.

Clinicile stomatologice moderne folosesc echipamente avansate pentru radiografiile dentare digitale, care au numeroase avantaje în comparație cu radiografia convențională. Acestea utilizează o doză foarte mică de radiații, ceea ce le face sigure, putând fi efectuate chiar și în timpul sarcinii, fără a afecta fătul. În plus, aceste imagini, mult mai clare și de o rezoluție net superioară, pot fi stocate pentru monitorizarea pe termen lung a eficacității tratamentului.

Clinica de Stomatologie SANADOR asigură pacienților servicii complete de profilaxie, diagnostic și tratament pentru toate afecțiunile dentare. Echipamentele avansate folosite și personalul medical experimentat permit realizarea unor intervenții rapide și sigure, cu rezultate bune pe termen lung, indiferent dacă este necesar un simplu detartraj profesional, tratament minim invaziv 3Step pentru uzura dentară, tratarea unei carii sau extracții dentare multiple, urmate de inserarea unor implanturi, ori de intervenții de chirurgie oro-maxilo-facială. Clinica dispune și de servicii de radiologie dentară digitală, esențiale pentru tratamentul stomatologic avansat. P

Pacienții care aleg Clinica de Stomatologie SANADOR beneficiază de investigații și tratamente cu aparatură de ultimă generație, printre care Microscopul Karl Zeiss, necesar pentru tratamentul canalului dentar, scannerul intraoral digital 3Shape Trios pentru realizarea de amprente dentare și echipamente laser pentru intervenții chirurgicale precise, cu recuperare rapidă și fără durere.

Leave a Reply