Premierul Dacian Cioloș trebuie să trimită la Cotroceni o propunere pentru Ministerul de Interne, după ce ministrul Petre Tobă a demisionat ca urmare a cererii formulate de DNA pentru urmărirea penală. În acest moment, există trei variante pentru portofoliul Internelor, potrivit www.stiripesurse.ro.

 

 

———————

Ultima variantă vehiculată de surse guvernamentale este Mihnea Motoc, actualul ministru al Apărării. Acesta ar putea prelua interimar funcția de ministru de Interne pentru 45 de zile. Diplomat de carieră, Motoc a fost reprezentant al României în Olanda, Marea Britanie, la ONU și UE.

Celelalte două variante sunt Dudu Ionescu, actual consilier al lui Iohannis și Dragoș Tudorache, actualul Cancelariei prim-ministrului. Despre acesta din urmă au apărut informații că ar putea fi numit fie interimar, fie ministru plin.

6 COMMENTS

  1. Mihnea Motoc are o imagine buna chiar daca guvernul din care face parte e doar unul de tranzitie si nu poate lua anumite masuri transante care se impun de la sine cum ar fi spargerea buboiului de la CS al Armatei un bastion al incompetenteri,ipocriziei si cred ca si al coruptiei…Eu pentru domnia sa as opta.

  2. Dl. Radu F. Alexandru are dreptate: oricine, care prin funcția înaltă, poate distruge ceva în țara aceasta, își duce mandatul cu mult sârg. Asemenea d-nei Prună…

  3. Ce legatura este intre dosarele penale ale sefilor MAI si pregatirea alegerilor din decembrie ?:)

  4. Mugur Mihaescu. E mai experimentat în problematica internelor decât oricare persoana publica, privata, politica, apolitica, tehnocrata, birocrata, etc, ever!

  5. Adica mai pe romaneste “ministrul meu de interne”, de ce nu si “guvernatorul meu”. Nu mai bine ne da afara pe toti din Romania sa aiba “tara mea” ? Ceea ce se intampla in ultima perioada in Romania este extrem de periculos.

Leave a Reply