Casa de avocatura Musat & Asociatii anunta consolidarea nucleului partenerial al firmei prin promovarea lui Paul Buta in pozitia de Managing Partner si promovarea a trei noi parteneri (Alexandru Terta, Iuliana Iacob si Andrei Ormenean). Toti patru sunt avocati experimentati cu o activitate indelungata si prodigioasa in cadrul firmei si cu o vechime juridica insumata de peste 55 de ani. Alti opt avocati au fost promovati in pozitii de senioritate aferente practicilor de Drept Penal, Litigii si Arbitraj, Drept Societar si Comercial, Dreptul Muncii, Dreptul Concurentei, Proprietate Intelectuala si Life Sciences, Restructurare si Insolventa.

„Sunt incantat ca Adunarea generala a asociatilor, in sedinta anuala de bilant a aprobat aceste promovari. Felicit avocatii promovati pentru acest pas inainte in cariera lor. Aceasta noua serie de promovari reflecta performanta si contributia lor la succesul proiectelor firmei, dar si calitatea impecabila a serviciilor oferite catre clienti, in linie cu standardele de excelenta practicate de Musat & Asociatii. Le multumim pentru atasamentul fata de firma si efortul de pana acum si le uram mult succes in noile roluri”, declara Gheorghe Musat, fondatorul firmei.

Doctor in drept si lector universitar la Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, Paul Buta are o experienta juridica impresionanta de peste 15 ani, fiind unanim apreciat pentru capacitatea sa de analiza transdisciplinara si solutiile inovatoare aplicate in proiectele si dosarele incredintate de catre clientii firmei. Recunoscut ca unul dintre cei mai reputati avocati in dreptul concurentei si dreptul proprietatii intelectuale din Romania si unul dintre cei mai abili litiganti in domeniu, Paul a asistat cu succes clienti locali si internationali (cu precadere investitori straini si companii multinationale) in nenumarate investigatii si proceduri desfasurate la nivel national si UE, cat si in complexe litigii specializate, adeseori internationale, vizand incalcari ale dreptului concurentei si solicitari de daune private, apararea transfrontaliera a drepturilor de proprietate intelectuala sau practici de concurenta neloiala. Aptitudinea de a coordona echipe mari, pluridisciplinare, in ducerea la bun sfarsit a unor proiecte complexe si abilitatea de a utiliza inovativ instrumente pentru cresterea valorii generate pentru clienti sunt argumentele pentru cooptarea sa in functia de Managing Partner alaturi de av. Gheorghe Musat, fondatorul firmei.

Alexandru Terta este un reputat avocat de drept penal ce exceleaza atat în fata instantelor de judecata cat si in consilierea clientilor pentru a preveni si identifica eventualele riscuri de natura penala in derularea afacerilor. In decursul celor peste 17 ani de experienta profesionala, Alexandru Terta a fost implicat in unele dintre cele mai dificile cauze de natura penala, inclusiv dosare privind criminalitatea economico-financiara, fraude financiare, infractiuni de spalare a banilor, infractiuni de coruptie si de serviciu sau criminalitatea cibernetica. Alexandru consiliaza în mod obisnuit clienti in faza de urmarire penala, precum si in celelalte etape ale procesului penal, asistandu-i sau reprezentandu-i in fata tuturor instantelor de judecata, incepand de la cele cu grad de jurisdictie inferior si pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala. Promovarea lui Alexandru in pozitia de Partener vine ca o recunoastere a aportului sau profesional la consolidarea departamentului de drept penal din firma, recunoscut pentru abordarea curajoasa si creativa a echipei de avocati penalisti.

Iuliana Iacob este avocat litigant cu experienta bogata in arbitraj comercial international si protectia investitiilor straine, acumulata pe parcursul a peste 10 ani de activitate in cadrul firmei. In tot acest timp, Iuliana a reprezentat numeroase companii locale si corporatii multinationale in dispute arbitrale de anvergura cu o valoare cumulata de peste 1 miliard de euro (sediul arbitrajului Paris, Geneva, Bonn, Londra) acoperind un spectru larg de domenii, precum constructii si infrastructura, energie si resurse naturale, drept international public si privat, sau comert international. Promovarea ei raspunde increderii de care se bucura din partea clientilor si a colegilor deopotriva si contribuie totodata la consolidarea departamentului de litigii si arbitraj al firmei, recomandat constant de ghidurile juridice internationale pentru performantele obtinute, orientarea catre clienti si lucrul in echipa. Iuliana este si arbitru pe lista Curtii de Arbitraj Bucuresti si membru al Chartered Institute of Arbitrators (MCIArb).

Andrei Ormenean are o bogata experienta in sfera dreptului societar si comercial, asistand clienti nationali si internationali din cele mai variate industrii in nenumarate tranzactii locale sau cu elemente transfrontaliere. In cei peste 12 ani de experienta profesionala in cadrul firmei, Andrei a fost implicat cu precadere in tranzactii din zona M&A (fuziuni & achizitii), reorganizari la nivel de grup, precum si negocierea de contracte comerciale, clientii lui Andrei incluzand companii publice si private, de la corporatii multinationale blue chip la companii locale, fonduri de private equity, cat si fonduri suverane. Andrei consiliaza in mod constant clientii cu privire la o gama larga de probleme de drept societar, inclusiv acorduri dintre asociati, restructurarea participatiilor/protectia asociatilor minoritari/structurile de actionariat, fiind apreciat pentru abordarea sa creativa si eficienta.

Separat de promovarile la nivel de parteneriat, Adunarea generala a asociatilor Musat & Asociatii a aprobat ca avocatii Pompilia GrigorasValeriu SolcanuDiana Dobromir si Oana Lupu sa fie promovati in pozitia de Managing Associate, ca o recunoastere a aportului lor la succesele obtinute de firma in ultimii ani.

Pompilia Grigoras are o experienta indelungata in cadrul echipei de litigii a firmei, asistand si reprezentand numerosi clienti in litigii de contencios administrativ si litigii intre profesionisti, fiind apreciata pentru atentia la detalii si atitudinea proactiva in identificarea unei strategii optime in spetele complexe privind anularea unor acte administrative emise de institutii publice sau litigii privind raspunderi contractuale. De asemenea, Pompilia reprezinta companii importante in dispute impotriva autoritatilor fiscale, cat si institutii publice in litigii administrative impotriva Curtii de Conturi.

Valeriu Solcanu a acumulat o bogata experienta in cadrul firmei ca avocat litigant in unele dintre cele mai complexe litigii, in special cele din zona dreptului public. El a asistat si reprezentat diverse autoritati si institutii publice in litigii de drept administrativ si fiscal, dar si mari corporatii participante la proceduri complexe de atribuire a unor importante contracte de achizitii publice in sectorul transporturilor, dar si in alte sectoare ale economiei. Valeriu este apreciat de catre clienti pentru profesionalismul si determinarea cu care abordeaza dosarele incredintate si solutiile propuse, calitati ce au motivat promovarea lui in pozitia de Managing Associate.

Diana Dobromir este avocat si practician in insolventa cu o experienta vasta in domeniu, asistand atat debitori, cat si creditori cu privire la numeroase problematici din domeniul restructurarii si insolventei. Activitatea Dianei implica investigarea si administrarea societatilor in insolventa, reorganizare si faliment, asistand clienti dintr-o gama larga de sectoare industriale, dar mai ales din industrii puternic reglementate, precum cea farmaceutica, imobiliara, energie, transport si constructii. Administrarea impecabila a dosarelor incredintate, cunostintele excelente in domeniul insolventei, profesionalismul si calitatea solutiilor oferite au fost indeosebi apreciate de clientii firmei si de colegi.

Oana Lupu este recunoscuta ca unul dintre cei mai experimentati avocati in materia dreptului muncii, asistand preponderent societati multinationale din diverse industrii, precum IT&C, industria farmaceutica, energie si resurse naturale sau sectorul bancar. Oana a gestionat mandate sensibile cum ar fi investigatii privind cazuri de hartuire si discriminare sau concedieri colective si a fost implicata, de asemenea, in proiecte complexe cu o abordare integrata, precum transferuri de intreprindere, fuziuni si achizitii, reorganizari de societati, asocieri in participatiune si externalizare de servicii, acordand consultanta juridica preponderent cu privire la aspectele de dreptul muncii derivand din astfel de mandate. Oana s-a remarcat in randul clientilor, dar si al colegilor prin abordarea sa inovatoare, cunostintele juridice impresionante si pragmatismul solutiilor oferite.

Avocatii Diana PanoiuCarmen TurcuAlexandru Ionut Cioc si Gabriel Oprea au fost promovati in pozitia de Senior Associate, ca o recunoastere a rezultatelor obtinute in asistarea cu succes a clientilor firmei.

Toti patru sunt avocati cu experienta si cunostinte aprofundate in arii precum dreptul concurentei, dreptul proprietatii intelectuale, protectia consumatorului, drept farmaceutic si biotehnologie, drept penal si drept societar, oferind consultanta juridica si reprezentare pentru clienti din varii industrii, atat locali cat si internationali.

 

MUSAT & ASOCIATII

Societate de Avocati             

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII (www.musat.ro) este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990.  MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers& Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2020, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul „Firma de avocatura a anului in ariile Fuziuni & Achizitii, Achizitii Publice si Farma” distinctie acordata de reputata publicatie “The Times Legal Innovation” firmelor de avocati din Romania care au obtinut performan?e deosebite in anul de referinta.

In 2019, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata de reputata publicatie “The Times Legal Innovation” firmelor de avocati din Romania care au obtinut performante deosebite in anul de referinta, precum si alte premii, acordate pentru ariile de practica Fuziuni si achizitii, Achizitii Publice si Drept Penal.

In 2018, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie M&A in domeniul Pharma in Romania, pentru asistenta acordata Dr. Max in achizitia grupului A&D Pharma, precum si alte premii, acordate pentru ariile de practica: Fuziuni si achizitii/Privatizare, Infrastructura si PPP/Achizitii Publice si Drept Penal.

In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie in domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vanzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital in achizitionarea McDonald’s in Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, in cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand Musat & Asociatii isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati Musat & Asociatii, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni& achizitii si strategia de management adoptata.

Leave a Reply