Joe şi Jill Biden au câştigat un pic peste 600.000 de dolari în 2020, potrivit unei declaraţii de impozit pe care au publicat-o, reluând o tradiţie întreruptă de către Donald Trump, care a refuzat să se supună acestui exerciţiu de transparenţă, relatează AFP.

De la Richard Nixon încoace, în urmă cu o jumătate de secol, preşedinţii americani publică aceste dcumente fiscale care detaliază sursa veniturilor şi impozitele plătite, însă Donlad Trump  a refuzat să participe la acest  exerciţiu de transparenţă în mandatul său.

În 2020, Joe Biden şi soţia sa, Jill, o profesoară la o universitate publică, au declarat un venit brut de 607.336 de dolari.

Ei au plătit impozite federale în valoare de 157.414 de dolari, reprezentând 25,9%.

Ei au plătit, de asemenea, impozite statului Delaware, unde îşi au domiciliul, în valoare de 28.794 de dolari.

Vicepreşedinta Kamala Harris şi soţul său Doug Emhoff, un avocat, au anunţat venituri brute în valoare de 1.695.225 de dolari, din care au plătit impozit federal în valoare de 621.893 de dolari, reprezentând 36,7%..

Ei au plătit impozit în statul Carolina în valoare de 125.004 de dolari, iar Doug Emhoff a plătit impozit în capitala federală în valoare de 56.997 de dolari.

Doug Emhoff, un avocat cunoscut în mediul divertismentului, şi-a luat concediu fără plată la cabinetul său de avocatură după ce Kamala Harris a fost aleasă de către Joe Biden partenera sa de cursă.

Impozitele celor două familii de la conducerea Executivului american ar creşte, dacă Biden reuşeşte să-şi impună planul de cheltuieli masive, ajutoare familiale şi destinate educaţiei, care urmează să fie finanţat printr-o creştere a impozitelor americanilor bogaţi.

Potrivit unui anchete New York Times (NYT), care a reuşit să obţină documente fiscale ale lui Donald Trump, fostul preşedinte republican a reuşit să-şi reducă factura la fisc la zero timp de 11 din 18 ani, potrivit unor arhive obţinute de către cotidian, şi a plătit impozit doar 750 de dolari în 2016 şi 2017, scrie news.ro

Leave a Reply