Bancnotele de 100 de lei lansate de Banca Naţională a României (BNR), la începutul lunii decembrie, pentru a celebra Centenarul au fost scoase la vânzare pe OLX, site de vânzări online, şi cu preţuri de aproape 100 de euro.

Un utilizator din Cluj-Napoca cere 450 de lei (97 de euro, la cursul BNR de luni) pentru bancnota Centenarului, preţ negociabil, iar unul din Bucureşti 380 de lei (82 de euro).

BNR a lansat în circuitul numismatic, începând cu data de 1 decembrie 2018, o bancnotă aniversară pentru colecţionare, cu valoarea nominală de 100 de lei, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Bancnota are o dimensiune de 147×82 mm, cu o toleranţă de plus/minus 1 mm şi culoarea predominantă albastru, fiind imprimată în tehnică mixtă plană/relief, pe suport de polimer şi având o fereastră transparentă complexă, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

 1. A trecut si Centenarul de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Probabil ca toate astea se datoreaza “inconstientei ca mod de viata”, mi-a placut aceasta expresie.
  Ma asteptam ca aceatsa bancnota sa costa fix, nici mai mul nici mai mult 100 de euro. Va veni o vreme, nu este apropiata, cand paritatea va fi aceeasi.

 2. amatorii de risipit banii pe prostioare amuzante isi pot cumpara bancnota de ZERO EURO; pare a fi mai de viitor:
  https://www.banknoteworld.com/zero-euro/

  BNR ar scoate bani frumosi daca ar scoate si bancnote mai “nishate”:
  – bancnota de 2 lei: contine portretul lui Dancila realizat in stil Picasso;
  – bancnota de 2 marci gaurite: contine chipul lui Iohannis vara, in maiou, cu casca imperiala a la Bismarck in fata unui cartier intreg de case retrocedate lui insusi (caricatura stil Mihai Stanescu);
  – bancnota de 2 poli (imitatie a celei de 20 de franci Napoleon al III-lea, circulatie circa 1890): ii arata pe Dragnea pe post de Farfuridi si pe Tariceanu pe post de Trahanache mincind gulas in Arabia. Pe revers e imaginea Ateneului cu frontsipiciul ” Inalta Curte de Apel si Casatie a Circului de Stat” si o cruce mare, de polistiren.
  – bancnota secreta: pe fata scrie doar SRI, pe spate scrie doar SIE pe muchie mai scrie ceva dar nu e clar ce; nu se stie nici cit valoreaza, nici la ce e buna, nici cit costa cu adevarat, nici care sunt firmele care o accepta sau cine sunt baietii care o detin. Ciudat e insa ca are foarte – foarte multe stele… numa stele: unele galbene pe fond albastru, unele gen star and stripes, altele in sase colturi, altele galbene pe linga o secera si un ciocan….

Leave a Reply