Balbaiala incredibila intre ministrul desemnat al Finantelor Ionut Misa si presedintele PSD Liviu Dragnea a generat o veritabila catastrofa financiara pe bursa !
Misa a declarat ca pilonul 2 de pensii private (cca 7 miliarde euro) va fi desfiintat, iar Dragnea spune ca aceasta afirmatie e “o prostie”.
Ei bine, aceasta prostie incepe sa coste deja enorm, impactul fiind devastator, probabil de ordinul sutelor de milioane de euro
Ziarul Financiar relateaza :
Ideea noului ministru de Finanţe de desfiinţare a pilonului II prăbuşeşte bursa: Toţi indicii sunt pe minus, iar companiile de stat conduc topul scăderilor
Indicele BET, care măsoară evoluţia principalelor 12 acţiuni listate la bursă, a scăzut cu 2,72% joi, după revoluţia fiscală anunţată de noul guvern Tudose. Indicele BET-FI a scăzut cu 1,70%, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor din energie, s-a prăbuşit cu 3.,26%.
Cele mai mari scăderi sunt înregistrate de companiile de stat. Spre exemplu, Transgaz a ajuns astăzi la un record negativ de minus 9%. La ora 16:20 scăderea Transgaz pe bursă era de -2,93%. Electrica s-a prăbuşit cu 3%, în timp ce Nuclearelectrica şi Romgaz au scăzut cu 2,16%, respectiv 2,21%. Transelectrica de asemenea a înregistrat un declin de 3,86%.
Leul de asemenea se depreciază, euro ajungând la ora 16:24 în jurul valorii de 4,57 lei, faţă de 4.5503 cât a fost cursul anunţat de BNR, în timp ce dolarul a crescut uşor peste pragul de 4 lei, la 4,0055 lei, faţă de referinţa de 3.9857 anunţată de BNR.
Toate aceste efecte dezastruoase au loc exact in momentul in care PSD, ALDE si UDMR voteaza in Parlament noul guvern din care face parte Ionut Misa ca ministru de finante !
“Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din România au împlinit de curând 9 ani de funcţionare efectivă, respectiv de administrare privată a contribuţiilor virate în sistem. Pe data de 19 mai 2017, la exact 9 ani de la startul efectiv al Pilonului II, numărul participanţilor la aceste fonduri a ajuns la aproape 6,9 milioane de români, iar activele nete gestionate au depăşit 35,1 miliarde lei (7,7 miliarde euro). Având în vedere că de-a lungul celor 9 ani de activitate fondurile de pensii private obligatorii au primit în administrare contribuţii brute de 28,2 miliarde lei, diferenţă o constituie o sumă de 6,91 mld. lei (peste 1,51 mld. EUR), reprezentând câştigul total obţinut din investiţii, net de toate comisioanele, exclusiv în beneficiul contributorilor români”, arată Asociaţia pentru Pensii Administrate Privat în România (APAPR).
La cald, eu sunt pentru desfiintarea pilonului 2.
Ori la stat, ori la privat.
Inconstienta criminala psd-alde!
Numai profesionisti iar, lucreaza noaptea ca hotii si cine stie cate surprize ne mai asteapta.
Toata aceasta “criza politica” o percep ca o lupta intre mai multe factiuni profund tradatore ale intereselor tarii, care au raspuns unor comenzi mai mult sau mai putin externe.