Ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a susţinut că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat.

Mişa nu consideră că această măsură este o naţionalizare a pensiilor private.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat la Parlament, întrebat despre desfiinţarea pilonului II de pensii, în urma afirmaţiei ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”, fără să dorească să facă şi alte completări pe acest subiect.

Pilonul II de pensii este administrat de fonduri private de investitii si cumuleaza circa 7 miliarde de euro.

6 COMMENTS

 1. Deci era adevarat! Fraierii aia de la NN si-au luat amenda degeaba!:))))) iata cu cine ati votat dragi votanti de psd! Imbecililor!

  • @ Bec
   Spune-mi si mie care e diferenta dintre Pilonul II privat si Pilonul III privat daca esti atat de instruit.
   Mie imi suna ca o schimbare de fonduri. In loc sa ai banii la Fondul X ii muti la Fondul Y sa Z.
   Potim muta de la privat la privat sau la stat. Dar poate ca Pilonul III are pe cineva in spate…

   • Domnule Radu Tudor,

    De fapt poate ne explicati dvs de ce e asa de devastator.
    Adica poate e dar nu am inca info de ce.

 2. Ce a putut sa se ticaloseasca pana și Ion Ghișe sub influența nociva a lui Dragnea. Auzi, ministru Finanțelor este un om care Răspunde la o întrebarea pusă de un jurnalist și nu trebuie sa punem baza!! Tupeu de Teleorman! mi e mila și de bietul Dumitru Costin de la nu știu ce sindicat: ce oftica are pe Ponta a început sa tremure de ciuda pe el! Amuzant sa vezi manifestarea Invidiei!!

 3. Eu zic ca niste baieti au batut palma sa scada pretul actiunilor artificial , astfel incat sa puna presiunie pe Guvern ca NN sa nu care cumva sa piarda profitu din pensii private.

  Logic nu are absolut nici o legatura activitatea transgaz cu pensiile. La fel cum cursul valutar e facut din pix de Mugur Isarescu, asa niste baieti din pix isi decid preturile pe actiuni. Degeaba isi pun ei pretul pe actione 0 lei daca scot la vanzare 0% actiuni. Asta e actiune de propaganda!
  Ar fi bine sa verificati cine sunt actionarii majoritari la companiile astea si cu ce banci lucreaza ele.

  Banii din pensii nu se fura sau se topesc, ci pur si simplu se schimba locul lor si intrebuintarea.Nu este nimeni desproprietarit decat bancile care fac profit din pensii private!.

Leave a Reply