Președintele Înaltei Curți, Cristina Tarcea, a dezvăluit, luni, la “Punctul de întâlnire” ce s-a întâmplat cu adevărat în cazul întâlnirii “pe întuneric” cu președintele CCR, Valer Dorneanu, despre care a vorbit la începutul lunii februarie.
Tarcea preciza atunci că discuția a fost despre decizia CCR privind completurile de 5 judecători și că a fost pusă să-și lase telefonul în anticameră.
“Nu am făcut întâmplător acea afirmație. Întâlnirea nu a avut loc la CCR – a avut loc la o facultate de drept din București și a avut loc la foarte scurt timp după ce Curtea Constituțională s-a pronunțat asupra conflictului juridic de natură constituțională între puterea judecătorească reprezentată de Înalta Curte și puterea legislativă reprezentată de Parlament. (…)
Nu eu am simțit nevoia să mă întâlnescu cu domnul președinte Dorneanu. Am fost sunată – sigur, îl și cunosc pe domnul președinte și am o părere extrem de bună despre dânsul. (…) În prima parte a întâlnirii era vorba despre o conferință pe care urma Curtea Constituțională să o organizeze, iar domnul președinte mi-a comunicat că unul dintre participanții la acea conferință i-a trimis o scrisoare în care își exprima dorința ca doamna prim-ministru, doamna Stanciu și eu să nu participăm la acea conferință. I-am comunicat că oricum obligațiile de la serviciu mă împiedicau să particip la acea conferință”, a spus Tarcea.
Cristina Tarcea afirmă că ea a discus discuția legată de decizia CCR privind completurile de 5 judecători.
“Eu am deschis discuția pentru că, nu știu dacă va mai aduceți aminte, noi imediat după ce Curtea Constituțională a pronunțat acea decizie am procedat la tragerea la sorți.
Și eram acuzați că trebuia să așteptăm motivarea CCR. Era nu numai o curiozitate profesională, era și o dorință de a primi o confirmare ‘am făcut bine – nu am făcut bine/ ne-am grăbit – nu ne-am grăbit'”, a spus Cristina Tarcea.
Șefa ÎCCJ a spus că președintele CCR Valer Dorneanu a asigurat-o ca a apreciat demersul de a trage la sorți completurile imediat după decizia Curții Constituționale.
s-ar putea scrie carti despre profilul psihologic (chiar psihiatric…) al prea-numerosilor nostri magistrati …
Despre povestea lu tanti asta pe mine m-ar interesa partea cu “stinsul luminii”: ori au intrat distinsii pe intuneric intr-o camera – si atunci de unde stie tanti cu cine a discutat…. are ochi de pisica, ii stie aluia vocea asa perfect, l-a pipait, i-a pus lanterna in fata….. sau poate au aprins lumina mai tirziu… dar de ce mai tirziu? ce rost ar avea? – ori au intrat pe lumina, s-au salutat respectuos si au stins-o dupa aia (iarasi ne putem intreba care-i rostul… cit despre comicul situatiei nu mai e nimic de comentat)
In rest, mi se pare clar ca daca prostii mai normali fizic sunt angajati in politie, daca prostii cu fizic mare sunt la jandarmerie atunci clar ca nebunii de diferite grade sunt atrasi de meseria de procuror, de judecator… ca sa le satisfaca atit intelectul debordant cit si instinctele sadice.
Numai soparle s-au pus in legi. Tarcea a spus ca se pot ataca din nou completurile de 5 din cauza OUG 7!
Si inafara de OUG a mai zis ceva, ca Dorneanu i-a spus ca el ignora articolul 33 din Legea nr. 304/2004 si tine cont doar de 32. Cum poti ca presedinte CCR sa faci asa ceva?
Ce stopeaza pe unul condamnat sau chiar Dragnea intr-o ipocrizie maxima sa vina peste ceva timp sa spuna, “da bine, bine cu aleatoriu dar legea spune ca in completul meu trebuia sa fie presedintele sau unul dintre vice-presedinti” si s-a incalcat legea?
Si ma uitam si la dvs. ca nu va vine sa credeti si o tineati pe a dvs. cu “Curtea a incalcat legea”. Pai daca legea spune ca in completuri trebuie sa fie presedintele sau unul din vice-presedinti, acum cu noul “aleatoriu” nu se incalca legea?
“Curtea a incalcat legea” scrie pe zeci de pagini in decizia CCR, nu este sustinerea mea asa, aiurea. Citeam dintr-un document oficial