Președintele ÎCCJ, Cristina Tarcea, a declarat luni, că a fost extrem de șocată când a aflat de existența unui protocol între ICCJ și SRI.

“În momentul în care am descoperit că la Înalta Curte există un protocol, a căzut cerul pe mine – la orice mă așteptam, numai la asta nu. Și am respirat într-un fel ușurată când am văzut că este din 2009.

Despre el nu vă pot spune prea multe, pentru că așa cum știți există probabil în desfășurare o urmărire penală și până când nu aflăm ce e cu el, e semnat, nu e semnat, e falsă, nu e falsă semnătura, nu putem specula pe tema asta și nici nu putem specula asupra efectelor eventuale pentru că în funcție de soluția care se va în materie penală urmează a se aprecia și cu privire la efectele acestora”, a spus Cristina Tarcea, la “Punctul de întâlnire”.

Tarcea a adăugat că judecătorii aşteaptă motivarea deciziei luate de Curtea Constituţională în legătură cu protocoalele.

“Recent, Curtea Constituţională a dat o decizie tot pe conflict de constituţionalitate. Este vorba de protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI. (…)

Trebuie să aşteptăm motivarea deciziei Curţii Constituţionale şi pentru protocolul din 2009 şi pentru protocolul din 2016, pentru că în funcţie de motivare şi de rezolvarea unor probleme de drept, pe care o va da Curtea Constituţională, vom şti şi noi în instanţă ce să facem. Se pune problema nulităţilor, dacă sau nu intervine nulitatea, ce fel de nulitate: este relativă, este absolută”, a precizat Cristina Tarcea, la “Punctul de întâlnire”.

8 COMMENTS

 1. Cine crede ca a fost socata ?
  Si intalnirea de taina tocmai in Facultatea de drept…Stie domn decan ?
  Dar domn rector ?
  Era etic si legal sa se intalneasca acolo ditamai presedintii ?

 2. Desigur, e mai bine sa apari ca fraiera decat ca slugă a șefilor Securitatii; si e chiar posibil ca madam Tarcea, care se vede cu colegii de la CCR prin colțurile întunecate ale justiției, sa fi fost luată de fraiera de către Coldea, Maior & Co. Ceea ce, insa, e problema d-sale; a noastră, a tuturor, fiind aceea de a fi lăsat sa se cocoațe in posturi-cheie fraierii, impostorii si lichelele care astăzi “decorează” sălile unde se face justiția.

 3. Ce emisiune frumoasa! Cum se potrivesc doi oameni! Aceiasi lungime de unda, acelasi caracter!
  Aceiasi lupta pentru promovarea binelui si a adevarului! Mi-a bucurat sufletul! Chiar am simtit emotia moderatorului cand minunata doamna a spus ca a cazut cerul pe ea cand a auzit de protocoale! Ce oameni minunati!

 4. protocoalele sunt facute pentru a prinde infractorii, hotii mai usor. E aproape imposibil sa-i prinzi pe multi dintre ei. Devenim tara infractorilor, interlopilor , a lui Dragnea , Tariceanu , clanului sportivilor, a cordunenilor ,a lui Tariceanu si a lui Putin.

   • Are dreptate, acum infractorii si hotii ajungand la putere au schimbat legile constant prin OUGuri si se razbuna pe procurori si pe magistratii care I-au gasit vinovati si le-au pus parafa de puscariasi

    • Unde erati cand madam Macovei a schimbat dintr-un condei, intr-o noapte tot mersul Justitiei ? Asta nu se pune, protocoalele si alte nazdravanii, nu se comenteaza ?

Leave a Reply