Șeful MI6 din Marea Britanie, Richard Moore, a postat pe Twitter despre informații despre Ucraina, transmite BBC.

„Comunitățile de informații din SUA și Marea Britanie au dezvăluit planurile lui Putin pentru Ucraina. Am expus încercările lui de a face operațiuni sub „steag fals”, atacuri false pentru a-și justifica invazia. Am dezvăluit planurile sale de a asasina lideri și înalți oficiali ucraineni”, a spus Richard Moore, cunoscut și sub numele de „C”, într-un tweet.

„Acest atac a fost o agresiune crudă, neprovocată, planificată de mult timp. Nicio cantitate de dezinformare rusă nu va ascunde acest fapt de comunitatea internațională”, a scris șeful Serviciului Secret de Informații.

Serviciile de informații din SUA și Marea Britanie par să fi avut un nivel neobișnuit și extrem de precis de acces la planurile și la strategia lui Putin.

Publicarea fără precedent a unora dintre aceste informații a avut succes tactic în a perturba parțial planurile lui Putin, inclusiv  în ce privește lansarea de provocări și de operațiuni sub steag fals.

Strategia a ajutat, de asemenea, la o mai bună colaborare a țărilor occidentale. Dar nici măcar aceste dezvăluiri nu l-au putut opri sau descuraja pe Putin, mai notează BBC, citat de g4media.ro

Leave a Reply