Grupurile parlamentare ale UDMR au decis, marti, sa mentina protocolul de colaborare parlamentara cu alianta PSD-ALDE, a anuntat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres, motivand prin faptul ca ar fi nefavorabila o izolare a UDMR in Parlament in anul Centenarului. 

“Prin vot am luat decizia de a mentine acest protocol de colaborare parlamentara in conditiile binecunoscute si in aceasta situatie vom vedea cum si in ce mod vom purta dialog incepand de saptamana viitoare pe fiecare proiect”, a precizat Kelemen Hunor la finalul sedintei grupurilor parlamentare reunite ale UDMR.

“Cu toate nemultumirile, cu situatia actuala in Parlamentul Romaniei si vazand si atitudinea liderilor din opozitie in aceste zile, in aceasta perioada, noi am spus ca o izolare a UDMR in Parlamentul Romaniei in 2018 ar fi extrem, extrem de nefavorabila pentru toata lumea, inclusiv pentru noi, dar pentru toata societatea romaneasca. Cei care au oferit un dialog, care au solicitat o colaborare au fost cei din coalitie in sesiunea de primavara’, a subliniat Kelemen Hunor.

UDMR nu-si poate trece initiativele legislative, a sustinut el, avand 30 de parlamentari, iar pe de alta parte “de foarte multe ori coalitia are nevoie de sprijinul Uniunii”, scrie Agerpres.

6 COMMENTS

  1. INTR-adevăr, in ultima vreme, excesul de umor al dlui Kelemen (vezi povestea cu “între doua beri”) a făcut sa transpire de fericire opoziția —sau or fi transpirat de topaitul prin piețele “revoluției noastre” demnii reprezentanți ai acesteia?—deși, însăși pornirea spre gluma a unui politician atât de asezat precum domnul sus citat ar fi trebuit mai degrabă sa dea de gândit decât sa conducă la manifestări de entuziasm ritmat. De altfel, era clar ca, renunțând la umorul de cârciuma berlineză, dl Kelemen a reiterat un adevăr foarte simplu, același, mai înainte cuprins in zeflemiselile necaracteristice discursului politic al UDMR: ne-am uitat in jur și n-am văzut, matematic, cum am putea schimba majoritatea făcând parteneriate cu alte formațiuni de dreapta (cit.aprox) deci, haz de necaz și cu majoritatea înainte! Desigur, pozele de pe la mitinguri sunt bune, dar una e publicitatea și-alta puterea efectivă, fie ea și din umbra—chiar dacă in cazul Trump ele au mers împreuna, luminile rampei și cele ale birourilor “ovale” nu sunt asemănătoare. Deci, sa lăsam pe dl Orbán de Dâmbovița sa țopăie in ritm de ceardaș, dacă așa ii place, pe dl Johannis sa se enerveze de “țopăiala” guvernului—cuvântul asta devine emblematic—și noi, minoritarii, hârșiti in ale puterii din umbra, sa rămânem la statu Quo.

  2. Astia cu lozinca aia a lor, ca si alte mangafale de pe la ei, probabil cred ca trebuie sa le fie gratis invatamantul,asistenta medicala,politie,justitie,armata,plata pensiilor si ajuroarelor sociale pentru oamenii din orasele si judetele lor,etc.O BAGA PE VRAJELI CU ARDEALUL ca si cum ar fi parte separata in Romania si ca si cum ar duce ei pe altii in carca, cand ei abia SE SCAPA PE EI.Cica “imbogatesc” ei Bucurestiul cand acesta are PIB-ul mai mare ca toate orasele lor din Ardeal la un loc.

    • Tocmai acum cred ei că este oportun, ei comemorând (precum ținătorul de mână dreaptă flexată).

  3. Chiar credeati ca nu vor avea tata lor de supt din guvern?! Politicienii care muncesc oral zilnic la tv, indeparteaza cetateanul de sursa informatiilor. Tv-ul a devenit cea mai sigura sursa de transmis:adevar,minciuni,prosteala,ura,manipulare e unica sursa de distrugere psihica :))))
    Era o reclama cu mentinerea sanatatii dar nu in fata tv la stiri :)))))

Leave a Reply