Daca tot ne jucam de-a “strategicele” pentru ca suntem incapabili sa facem cu fonduri europene sau PPP (deci protejand bugetul de stat), nu poate intelege nimeni de la Guvern ca Sibiu-Pitesti reprezinta prioritatea STRATEGICA?!

Ce-o fi asa de greu de inteles la Palatul Victoria ca suntem rusinea Europei, incapabili sa inchidem de 15 ani Coridorul 4 Pan-European Constanta – Lisabona?! Si ca acest tronson ar lega Portul Constanta – capitala Bucuresti – hub industrial Pitesti/Mioveni – regiunea istorica Transilvania de Vestul Europei unde exportam marfa si unde circula majoritatea romanilor?!

Oare e chiar atat de greu, dupa mai bine de 10 ani, sa priceapa niste nepriceputi evidenta simpla si clara de care vorbim de atata timp?!

————

Premierul Viorica Dăncilă a propus, după ce CSAT a decis ca autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov să fie declarată obiectiv strategic de interes naţional, ca şi proiectele de investiţii pentru autostrăzile Unirii, Târgu-Neamţ – Iaşi şi Sudului să fie incluse în această categorie.

„În şedinţa CSAT de ieri am cerut şi obţinut avizul pentru modificarea şi completarea legislaţiei astfel încât proiectul autostrăzii Ploieşti-Comarnic- Braşov să fie inclus în lista obiectivelor strategice de interes naţional. Am luat această decizie pentru că românii aşteaptă de mai bine de 10 ani construcţia acestei autostrăzi, iar această modificare legislativă ne va permite să accelerăm procedurile de achiziţie publică, finanţarea de la bugetul de stat şi eliminarea blocajelor şi întârzierilor. Este o decizie pe care ne-o asumăm şi vom lua toate măsurile necesare pentru ca proiectele importante pentru dezvoltarea României să fie puse în aplicare cât mai repede”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei Guvernului de miercuri.

Şeful Executivului a spus că includerea proiectelor pentru construirea celor trei autostrăzi, respectiv Unirii, Sudului şi Târgu Neamţ-Iaşi ar face ca realizarea acestora să se desfăşoare mai rapid şi cu mai puţine obstacole birocratice.

„În acelaşi timp trebuie ca dezvoltarea României să se facă uniform, să dăm dovadă de coeziune şi pe acest model am cerut deja pregătirea documentaţiei necesare pentru a putea include în rândul proiectelor de interes naţional şi alte investiţii precum autostrada Unirii, autostrada Târgu Neamţ – Iaşi sau autostrada Sudului. Este nevoie de implicarea deplină şi avem determinarea să ducem la bun sfârşit cât mai multe investiţii aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare”, a mai spus premierul.

PS : Sa concluzionez simplu – inaintea oricaror alte desene pe harta, faceti Pitesti-Sibiu ! Pentru Romania, pentru UE. Apoi puteti sa va jucati cu pixul pe orice traseu doriti !

2 COMMENTS

  1. Bla, bla, bla, autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi vesnic la “si altele”. Nu se va face niciuna in mileniul asta, mafia nu permite.

Leave a Reply