Un studiu efectuat în oraşul german Munchen sugerează că anticorpii produşi de organism la contactul cu noul coronavirus nu se menţin în corp mai mult de câteva luni, ceea ce reduce speranţele privind realizarea unui vaccin eficient sau a imunităţii pe termen lung, relatează duminică agenţia DPA.

Testele efectuate pe pacienţi trataţi la Clinica Schwabing din Munchen au demonstrat o reducere semnificativă a nivelului de anticorpi neutralizanţi din sânge, a declarat Clemens Wendtner, consultant principal în cadrul secţiei de boli infecţioase a spitalului.

”La patru dintre cei nouă pacienţi, observăm reducerea anticorpilor neutralizanţi, într-un test special, care nu poate fi efectuat decât într-un laborator de înaltă securitate”, a precizat Wendtner.

”Gradul în care acest lucru se răsfrânge asupra imunităţii pe termen lung şi a strategiilor de vaccinare este încă speculativ, însă trebuie monitorizat îndeaproape”, a adăugat cercetătorul.

Rezultatele sugerează că pacienţii vindecaţi pot fi reinfectaţi cu acest virus, însă sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma acest lucru, a precizat Wendtner.

Răspunsul imun al organismului este alcătuit din celule B, responsabile de secretarea anticorpilor şi celulele T, capabile să recunoască şi să distrugă antigeni recunoscuţi anterior. Ambele sunt relevante pentru imunitatea pe termen lung.

Constatările lui Wendtner sunt în concordanţă cu rezultatele altor alte studii efectuate în alte ţări. Cercetătorii chinezi au raportat în jurnalul ştiinţific Nature că nivelul de anticorpi la coronavirus din sânge a scăzut considerabil după două luni. Acest lucru a fost evident în special în cazul pacienţilor asimptomatici, care au produs mai puţini anticorpi şi, prin urmare, au avut un răspuns imun mai slab, notează DPA, preluata de Agerpres.

 

2 COMMENTS

  1. E incredibil cat de puternic te-ai schimbat, Radu! Nu imi vine sa cred ca te-ai molipsit de la urlatorii de lux, care imprastie ura si dezbinare, cer exact ce nu pot oferi, fac exact ce interzic cetatenilor si nu numai! Ai expus o problema cu acea avocata,dar nu are legatura cu coro! Imunitatea ei este foarte scazuta si nu e vinovat acel bolnav! Ea trebuia sa faca o cura cu vitamine naturale sau medicale primavara si toamna, sa se mentina pe linia de vitalitate! Si inca ceva, Radu, tu crezi ce vrei dar un mare semn de intrebare exista, si anume: cum naiba sa reziste organismul omului daca este bombardat permanent cu infricosari, cu griaza, cu stres maxim? Nu cumva declansarea scaderii imunitatii, se produce fara niciun simtom si te trezesti cu bolnavi sau chiar morti pe banda rulanta? Tu vezi si traiesti ce vrei, eu vad cu totul altceva, si nu vorbesc decat de iarna 2018-2019 cand m-am tratat de virus in halvetica dupa 2,5 luni de tuse crunta uscata, limba crapata, gatul umflat de nu puteam respira si a ma adapa! Cu ce m-am tratat? Mi-au dat reteta cu spray si apa pentru dezinfectat gura si gatul pe interior, nu stiau ce diagnostic sa imi dea si nu mi-au dat decat tratament direct din farmacie, incat nu am putut sa recuperez cheltuielile cu urgenta din asigurarea turistica! Acasa continui cu, daca stii, este apa de gura la orice market, clatit gura de 2-3-4 ori pe zi prin gargara si intro saptamana esti oau! E unicul “tratament” care functioneaza cu brio doar daca nu a inceput sa ia pastile ca fraerii.

Leave a Reply