Un canal de informații Telegram pro-ucrainean din Belarus anunță că a sesizat o deplasare “substanțială” a echipamentelor armatei ruse, cu trenul, pe teritoriul republicii aliate cu Rusia.

Potrivit Belaruski Hayun, citat de BBC, trenuri încărcate cu echipamente militare au fost remarcate în gările din capitala Minsk și, de asemenea, în sud-estul Belarusului, inclusiv în gările Kalinkavici, Koiniki și Gomel – nord.

Camioane și tancuri au fost văzute și într-un tren în gara Recița, în sud-est.

În plus, au fost observate sisteme de rachete antiaeriene și vehicule blindate amfibii care așteptau să fie încărcate pe platformele feroviare.

Șase avioane de luptă și avioane de transport au decolat de pe aerodromul Baranavici, situat în vestul Belarusului, în timp ce mai multe elicoptere rusești au decolat de la Maciulișci, lângă Minsk.

Liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko, l-a susținut pe Vladimir Putin înainte și în timpul invaziei declanșate în Ucraina, permițând lansarea ofensivei de pe teritoriul belarus, dar până în prezent nu a contribuit, oficial, cu trupe la războiul purtat de Rusia.

Conform estimărilor concordante făcute de Kiev și de analiștii militari occidentali, Rusia și-a retras trupele din zona capitalei ucrainene și pregătește un atac de proporții în estul țării, scrie antena3.ro

 

Leave a Reply