Ce scrie in raportul serviciilor secrete americane despre originea SARS COV 2

Preşedintele SUA, Joe Biden, a primit marţi de la serviciile secrete un raport privind pandemia de COVID-19 care este însă neconcludent în ceea ce priveşte originea virusului, a relatat presa americană, citată de EFE.

Potrivit cotidianului The Washington Post, care citează doi funcţionari familiarizaţi cu subiectul, documentul este rezultatul anchetei pe care Biden a cerut-o în luna mai agenţiilor de informaţii în termen de 90 de zile.

Însă, în ciuda faptului că au analizat datele existente şi au căutat noi piste, experţii nu au ajuns la un consens cu privire la punctul de pornire a virusului, care ar fi putut trece de la animal la om sau ar fi putut fi consecinţa unui accident de laborator.

Serviciile secrete vor încerca să declasifice în următoarele zile elemente din raport pentru posibila sa publicare, au precizat funcţionarii citaţi de The Washington Post.

Biden a anunţat în mai că a cerut o anchetă după ce un raport anterior al serviciilor de informaţii americane a dezvăluit că mai mulţi cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 şi a trebuit să fie spitalizaţi, după cum a publicat la acea vreme The Wall Street Journal. Cu acel prilej, Biden a explicat că serviciile de informaţii americane privilegiau ”două scenarii probabile”: fie virusul a fost rezultatul contactului dintre om şi un animal infectat, fie a fost consecinţa unui accident de laborator. Legat de aceste două opţiuni, Biden a explicat că două dintre serviciile de informaţii din SUA înclinau să dea crezare primului scenariu, iar un al treilea serviciu secret acredita ipoteza unui accident de laborator, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

  1. Daca nici după atâta timp nu au reușit serviciile secrete sa demonstreze că totul a început in 2019 in wuhan china, de acolo răspândindu-se in tot globul, atunci China nu va plăti nici-o data pentru raul făcut. Super penibil sa mai presupui că a mâncat unu un liliac nefiert și neprăjit bine de la o tarabă jegoasa și ce să vezi? S-a infectat. E trist sa vezi cum multa lume crede că acest virus s-au născut așa din spuma marii. OMS care primește milioane de dolari a eșuat să prevină infectarea globală care era un protocol simplu. De anchetă nu mai zic. Nu vor recunoaște niciodată că totul a plecat din laboratorul din wuhan. Mă simt de parca trăim în secolul 15 când lumea era înapoiată și adevărul(informația) circula foarte greu pe glob. Cu toate filmările din decembrie 2019 făcute pe ascuns din spitalul wuhan de acei medici care au murit sau care au dispărut, sa vi sa afirmi că “ceea ce vedeți nu este adevărat”, înseamnă că ne ia de papițoi.

Leave a Reply