Gura Humorului din România se numără printre cele mai frumoase 30 de orăşele din Europa, mai puţin cunoscute, potrivit unui clasament realizat de agenţiile de turism din Japonia.

Japanese Association of Travel Agents (JATA) le-a solicitat agenţilor de turism din Japonia să elaboreze o listă cu 30 de oraşe mici şi sate atractive din Europa, pe care plănuieşte să le promoveze în rândul turiştilor japonezi, informează telegraph.co.uk preluat de Mediafax.

Printre aceste 30 cele mai frumoase orăşele din Europa se numără, potrivit clasamentului, şi Gura Humorului din România.

Gura Humorului din nordul României este un oraş situat la confluenţa râului Humor cu râul Moldova, fiind renumit pentru clădirile sale colorate, potrivit prezentării realizate de agenţii de turism japonezi.

Pe lista celor mai frumoase oraşe mici din Europa se mai găsesc Berat, din Albania, Civita di Bagnoregio, din Italia, Lech, din Austria, Hindeloopen, din Olanda, Lefkara, din Cipru, Rovinj, din Croaţia, Piran, din Slovenia, Marianske-Lazne, din Republica Cehă, Quedlinburg, din Germania, Golyazi, din Turcia, Sopron, din Ungaria, Porvoo, din Finlanda, şi Saint-Cirq-Lapopie, din Franţa.

6 COMMENTS

 1. Foarte frumos gestul japonezilor.
  “Printre aceste 30 cele mai frumoase orăşele din Europa se numără, potrivit clasamentului, şi Gura Humorului din România.” si oare nu este asa ?

 2. Da. Este realitatea unor zone foarte bune pentru turism internaţional.
  Acum că site-ul A3 e plin de ”paparude” politice şi neica nimeni plantaţi pentru a scîrbi cititorii(scuze dare e realitate), întreb:
  – ce ne interesează pe noi cititorii ce se întîmplă sau ce face aceste ”paparude” cu viaţa lor?
  Aceste bipezi şi bipede au lipsă de personalitate totală şi de respect propriu dacă-şi cerşesc prin plată şi prin acceptul denigrării etalarea vieţii personale oriunde şi oricînd! Mai bine şi-ar lua drumul la psihiatru şi nu pe site-uri de ştiri! La fel şi cu politiciana ”guristă” care cică se căsători în secret cu nu ştiu cine dar nici nu ne interesează viaţa ei! Poate să-şi pună ştreangul pe jugulară din partea mea, nu e interesant subiectul! La fel şi politicienii care cu bună ştiinţă s-au denigrat voit coborînd sub talpa sau tocul unui papuc care nu poate fi curăţat cu niciun fel de detergent sau dezinfectant. Ori pipiţele care apar pe micile ecrane ori politicienii perindaţi pe micile ecrane zi de zi, e varză împuţită ce pute de la mii de kilometri de graniţa acestei ţări şi în plus: aceste apariţii sînt imaginea turismului pe bază de buletin cu burta şi buzunarele goale=”prostituţie mascată prin lege”!
  PS. scuze pentru vocabular, dar e ceea ce trăim de 26 ani de zile în această ţară cu politicieni şi funcţionari de tot rîsul!

 3. Sa nu uitam manastirea care da o semnificatie aparte oricarei excursii la Gura Humorului-nu ma mir ca japonezii au remarcat localitatea: un orasel, un “templu”, prilej de contemplatie la capatul calatoriei, e tot ce trebuie pentru a te sustrage lumii dezlantuite fie si pentru a te replonja in ea, cu si mai multa sete, odata cu intoarcerea la Bucuresti. Si mie mi-a ramas Moldova in inima, ca un pelerinaj perpetuu, ascuns sub fiecare turneu in “provincie” facut cu teatrul de la Suceava; bineinteles, odata am ramas cu autobuzul in pana, pe sosea, a fost un cosmar sa ajungem in primul sat, iar la Gura Humorului am avut o sala plina cu soldati in permisie, foarte suparati ca sunt dusi la spectacol in loc sa li se dea drumul prin taverne, dar asta era comunismul, o mare uratenie cazuta peste oameni din care se putea evada, cand si cand, prin “caderea” accidentala in asemenea locuri uitate precum manastirile.

  • Hai Tanti ca nu numai in comunism vor soldatii la taverne.S’avem pardon…Si ,in general,oamenii sunt mereu suparati cand sunt “dusi” si nu sunt lasati sa meaga unde au ei placere,interes,etc.

Leave a Reply