Pe zi ce trece rămân tot mai puține țări pentru care guvernul de la Berlin nu a emis avertismente de călătorie. Ultimul anunț în acest sens vizează România, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus, scrie dw.de

Alte țări incluse mai nou în întregime pe lista zonelor de risc sunt Georgia, Tunisia și Iordania. Pe lista principalei autorități sanitare germane, Institutul Robert Koch, au fost trecute încă cinci provincii olandeze. Practic, doar o regiune din Olanda, Zeeland, la Marea Nordului, nu este considerată zonă de risc de către responsabilii germani.

În premieră au fost incluse părți din Slovacia. De asemenea, capitala Sloveniei, Ljubljana, precum și noi regiuni din Croația, Ungaria, Lituania și Bulgaria. Pentru toate acestea, Ministerul german de Externe a emis avertismente de călătorie.

O zonă este declarată de risc dacă a înregistrat peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. În prezent, pe lista zonelor de risc a Institutului Robert Koch sunt incluse 127 de țări în întregime și 15 parțial.

Fără avertismente pentru Italia și Grecia

În schimb, două regiuni iubite de turiștii germani, Corsica din Franța și o zonă din Croația, au fost scoase de pe lista ținuturilor cu grad ridicat de risc. De asemenea, nu există avertismente de călătorie pentru patru țări foarte vizitate de turiștii din Germania: Italia, Grecia, Cipru și Malta. Totuși, în Italia s-au înregistrat miercuri 3678 de cazuri noi de coronavirus, cu 1000 mai multe decât marți. Este cel mai ridicat nivel de aproape șase luni. Guvernul de la Roma a chemat turiștii străini în țara sa în ciuda epidemiei. Purtarea măștii este obligatorie de joi peste tot în afara locuinței în Italia, fiind scutiți doar cei care fac sport.

Un număr record de noi cazuri zilnice s-a înregistrat și în Franța: 18.746. Președintele Emmanuel Macron anunță joi noi restricții în viața publică, pentru a limita extinderea epidemiei.

Autoritățile germane se tem că situația scapă de sub control

În Germania, numărul noilor infectări crește de asemenea constant: 4058 în ultimele 24 de ore, cu 1230 mai multe decât în ziua precedentă – cel mai ridicat nivel din aprilie încoace.

Guvernul de la Berlin se teme că are loc în prezent o răspândire difuză a virusului și că nu se mai poate urmări și controla lanțul infectărilor. Purtătorul de cuvânt guvernamental Steffen Seibert a declarat că oficiile de sănătate, responsabile cu identificarea surselor de infectare și cu ruperea lanțului infecțiilor, ar putea fi curând depășite de această sarcină. Problematică este situația mai ales în anumite orașe mari și în Berlin.

Autoritățile regionale au hotărât în context să refuze cazarea în hoteluri a rezidenților germani care vin dintr-o zonă de risc din interiorul Republicii Federale și care nu au un test negativ de coronavirus făcut în ultimele 48 de ore. De aceste decizii sunt afectați cetățenii provenind din regiuni germane unde numărul infecțiilor atinge sau depășește 50 la 100.000 de locuitori.

Leave a Reply