Radu Oprea a declarat, în emisiunea Punctul de întâlnire de la Antena 3, că modificarea taxelor și impozitelor nu sunt măsuri propuse de PSD, ci sunt măsuri incluse în PNRR, pe ascuns, de către fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

”PSD a lansat în dezbatere publică aceste idei, care sunt în PNRR. Nu le-am pus noi acolo. Au fost scrise, pe ascuns, de către ministrul Ginea pe vremuri și, ca să fim foarte clari, am putea să și cităm din PNRR, ca să înțeleagă telespectatorii foarte clar despre ce vorbim.

Sunt acolo, la pagina 71 și 72 câteva puncte care definesc foarte clar ce se dorește în domeniul acesta al impozitării și se vorbește despre revizuirea corespunzătoare a sistemului fiscal, în special pentru impozitul pe profit, impozit pe venit, impozitarea proprietăților și, de asemenea, se vorbește foarte clar despre modificarea impozitului pe proprietate, respectând principii precum încurajarea libertății de impunere a cotelor de către autoritățile locale și așa mai departe.

Acestea sunt idei care există în PNRR, care nu au fost dezbătute niciodată în România și care așa ar fi firesc, așa ar fi normal, să le discutăm în societate cu toți actorii importanți, cu cei care reprezintă lucrătorii, cu cei care reprezintă antreprenorii, cu cei care vin din mediul universitar. Toți aceștia vor fi în această dezbatere. A anunțat deja acest lucru ministrul Finanțelor Publice și eu cred că este un lucru bun că va avea loc această discuție”, a declarat Radu Oprea la Antena 3.

Leave a Reply