Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat, luni, că România nu se află încă în vârful epidemiei de COVID-19 şi că nu trebuie să existe o relaxare, deşi numărul de îmbolnăviri este mai mic ca în alte ţări.

“O primă concluzie ar fi că, în comparaţie cu alte ţări, creşterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost aşa mare cum am observat de exemplu în ţări unde avem mulţi români, mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru, evident, vine din faptul că noi din timp am luat măsuri foarte ferme, însă trebuie să vă avertizez foarte clar: nu este momentul să ne relaxăm. În niciun caz, nu este momentul să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor. Toţi experţii, toţi medicii ne spun că evoluţia epidemiei în continuare depinde de felul în care respectăm indicaţiile autorităţilor. Dacă respectăm indicaţiile, evităm contactul şi aşa mai departe, este posibil să nu avem o creştere foarte mare. Dacă nu le respectăm, este posibil să ajungem în scenarii cum le-am văzut, din păcate, în ţările pe care le-am menţionat. Este clar: nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz, nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenţi, să nu fim panicaţi şi să respectăm indicaţiile autorităţilor“, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele a reluat apelul pentru respectarea măsurilor dispuse de autorităţi. “Respectaţi izolarea. Nu vă întâlniţi, nu ieşiţi din casă decât atunci când aveţi o problemă de rezolvat, când mergeţi la serviciu, când mergeţi să cumpăraţi alimente. Evitaţi orice contact fizic cu oricine. Este foarte important. Boala se răspândeşte de la om la om. Nu daţi mâna, nu vă îmbrăţişaţi, staţi la distanţă faţă de alte persoane“, a transmis Iohannis.

Iohannis a avut o şedinţă de evaluare a măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, scrie Agerpres.

 

1 COMMENT

  1. Daca il dadea pe Arafat afara avea…ghinion !
    Sa ne spuna daca a trimis medici si asistente in Italia?
    Sunt prea multi in Romania ?

Leave a Reply