In ultimele 2-3 saptamani, de cand a debutat criza #coronavirus, o campanie furibunda bine organizata de la Est (apropiat si indepartat) a lansat in spatiul public romanesc o serie de stiri false si manipulari antioccidentale. Acestea nu sunt o noutate, ele vin in continuarea acestui razboi hibdrid declansat de Rusia dupa anexarea ilegala a Crimeei si invadarea Estului Ucrainei. China este si ea implicata in acelasi tip de reteta, pe interesele sale.

Iata cateva exemple de fake news, in care cei mai slabi de inger, neinformati si predispusi la vehicularea teoriilor conspirationiste, a imaginilor prefabricate si falsificate :
 • americanii fac in Europa cel mai mare exercitiu militar in timpul crizei #coronavirus, ceea ce inseamna ca “ni se ascunde ceva”, ca “e un complot”. Adevarul : Defender Europe 2020 este un exercitiu planificat acum 3 ani, din care si Romania face parte alaturi de alte state aliate si care prevede intarirea apararii in fata agresiunilor Estului, cel care se afla azi la originea manipularilor
 • un videoclip al presedintelui Serbiei, Aleksandr Vucic, in care este infierata cu manie proletara Uniunea Europeana ca a abandonat Serbia in criza #coronavirus. Adevarul e ca Serbia a devenit un aliat de facto al Rusiei, isi coordoneaza toate politicile economice si militare cu Moscova, acolo ar trebui sa-si caute un sprijin. Iar UE a alocat deja un buget de 37 miliarde euro pentru tarile membre in combaterea #coronavirus. Asadar, minciuna si manipulare cap-coada, rostogolite si de agentii Estului din Romania
 • o stire fake in care se spune ca UE ajuta Franta cu 300 de miliarde de euro si Romania cu doar un miliard de euro. Multe persoane publice au atacat UE pe baza acestei informatii false, demontate in mesajul trimis de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania 
Comisia Europeană în România

🛑 Afirmație falsă:
Comisia Europeană alocă Franței 300 de miliarde de euro în lupta cu COVID-19, iar României un miliard de euro

☑️ Faptele sunt acestea:
Comisia a aprobat propunerea din partea autorităților franceze de a acorda ajutoare de stat în valoare de 300 de miliarde de euro. Suma provine de la bugetul de stat al Franței.
Detalii 👉https://bit.ly/3biH8W8

📌 Ce rol are Comisia?
Ajutoarele de stat acordate de statele membre trebuie aprobate de Comisie.
Pentru a face față crizei COVID-19, Comisia a adoptat un cadru temporar pentru a permite statelor membre să ofere mai mult sprijin economiei în contextul pandemiei de COVID-19.
Detalii 👉 https://bit.ly/3dmxhAs

📌 Cum acționează cadrul temporar?
Permite tuturor statelor membre să se asigure că întreprinderile de toate tipurile dispun în continuare de lichidități suficiente pentru a menține activitatea economică în contextul și după criza COVID-19.

📌 Cadrul legal:
Este bazat pe articolul 107, alineatul 3, litera b din Tratatul privind Funcționarea Uniunii Europene


Este evident ca laboratoarele Kremlinului si idiotii utili din siajul acestora folosesc criza #coronavirus in sensul destabilizarii spatiului occidental si stimularii sntimentelor nationaliste, antieuropene al nostalgicilor, frustratilor, nemultumitilor, conspirationistilor.

Vestea buna e ca acestia reprezinta o minoritate in orice tara civilizata UE si NATO.

Vestea proasta e ca aceste manipulari estice grosolane au generat deja curente politice si partide populiste, finantate undercover de Rusia si care promoveaza o agenda antieuropeana in tarile lor. Vedeti Marine Le Pen si RN in Franta, Mateo Salvini si Lega Nord in Italia, Viktor Orban si Fidesz in Ungaria. Exemplele pot continua, atat pe filiera Rusia cat si China

5 COMMENTS

 1. Se sesizeaza cineva in cazul spitalului privat care nu si asuma raspunderea actului medical si cand starea pacientului se agraveaza, il transfera la spitatul de stat…sa moara acolo?
  Raspunde spitalul privat pentru transferul unui pacient cu pneumonie si…infectare cu coronavirus intr un spital de stat? Sau vor incasa doar banii pentru ” tratament” ( iresponsabil)?
  S8 spitalele raspund penal.

 2. Si pana la urma este coronavirus sau bacilul koch modernizat? Ce coincidenta desprinderea angliei de ue si gripa corona. Coincidenta ca in toate tarile cu sisteme de comunicatii generatoare de radiatii ionizante au cele mai multe cazuri. De ce se tin testele de corona incuiate si procedeul de depistare la secret iar medicil care lucreaza cu asta trebuie sa ceara aprobarea unui director ca sa poata folosi testele? Mai tine cineva evidenta bolnavilor tbc ca preventie si depistare sigur nu se mai face in conditiile in care aerul de munte cu praf de baragan si constructii de voluntari oferit de firea si min mediului se plimba prin bucuresti? Mai exista hepatita.sida . sifilis tbc. …..cancer sau au fost eradicate? Isarescu ce zice? In romania se manipuleaza prin tacere. Vor sa credem ca sunt filozofi si mediteaza nu ca sunt mediocrii imbogatiti care acum nu gasesc raspunsuri pe google. Au uitat ca au hulit si alungat cercetarea si medicii? Sa ne dea explicatii de rezolvare mos carmol si bruxelezii cum scapi de gripa cu tuica de la cap glasgow si doua cuburi de gheata sau cu zeama din costarica . Familia duda ce zice de corona sau asteapta tainul pentru trandaveala? Specialii ce zic? Vad va nu se inghesuie nesimtitii da bogatani de carton sa doneze ceva pentru Doamna Coasa. Nu au cu ce sa o mituoasca Doamna Coasa nu are un pret asa mic ca doamna pintea care acum se cremuieste linistita.

 3. https://www.antena3.ro/actualitate/o-asistenta-de-la-spitalul-universitar-care-l-a-ingrijit-pe-pacientul-decedat-de-coronavirus-noua-563874.html

  O asistentă de la Spitalul Universitar, care l-a îngrijit pe pacientul decedat de coronavirus:
  “Eu am avut grijă de el marți, l-am găsit acolo. E pacientul care a decedat. Întrebarea mea este: noi asistenții medicali, nouă cine ne face aceste teste? […] Nu a venit nimeni. De vineri, nu a venit nimeni la noi, nu a sunat nimeni să ne întrebe…”

  “M-a deranjat atitudinea domnului Ionescu, șeful personalului, […], m-a interpelat că: „De ce porți dragă mască? Ești răcită? Tușești?””

  Dupa tusea seaca a doamnei, parea deja simptomatica. De miercuri pana duminica nu au trimis pe nimeni sa testeze, — noroc ca s-au testat guvernul si aristocratia pnl.

  Pe urma, un sef de personal care incearca sa rusineze o sora medicala ca poarta masca?!
  Doamna trebuia sa-si dea demisia pe loc, sa o implore ticalosul sa vina inapoi.

  Romania a innebunit.
  Nu mai am nici o indoiala ca in 3 saptamani vor fi munti de cadavre.

 4. Ai incercat tu sa anihilezi inflamarea cu exercitiul militar nato da’ nu ti-a reusit, defaot ai mimat o dezmintire:
  Problema nu e ca “era planificat de 3 ani” ci ca, ciudat, in ciudat tuturor pandemiilor, carantinelor peste tot in tari nato, a carantinizarii europei, EXERCITIUL TOT SE VA TINE!
  Asta e stirea, pe asta “demitizeaz-o” daca vrei, explicand cum in aceste conditii in care chiar si SUA e cum e, se Europa nici nu mai zic, vin IN PLUS 20.000 de militari americani aici pt exercitiul ce nu poate fi amamat, draga Doamne. Asta era stirea, nu cand a fost planuit exercitiul:)
  Ca nu a fost nimeni asa idiot cul crezi tu sa zica “dooh, uite americanii acum de coronavirus au inventat repede un exercitiu nato”

 5. Astazi la Presedintia Consiliului Uniunii Europene este Croatia. Nu se aude nimic despre masurile luate de Consiliu. Daca aceasta criza era in timpul Presedintiei Romaniei cum ar fi fost gestionata?
  Ce spun cei care au participat la conducerea Consiliului despre cum trebuie rezolvate problemele ivite?

Leave a Reply