O urgență medicală, deși nu este dorită de nimeni, poate să apară în orice moment. De aceea, este foarte important să știi cum să procedezi în astfel de situații și când să apelezi la serviciile unui Compartiment de Primiri Urgențe.

Durerile în piept, loviturile la cap, dificultățile de respirație, traumatismele minore cum ar fi, de exemplu, fracturile, dar și tulburările digestive (crizele biliare, gastroenterocolitele, gastritele și ulcerele), intoxicațiile acute cu alcool sau arsurile sunt câteva dintre situațiile în care cei mai mulți dintre pacienți ajung într-un serviciu medical de urgență, pentru a căuta ajutor.

În cazul în care optați pentru un spital privat, este bine să știți că Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care are un Compartiment de Primiri Urgențe (CPU). La SANADOR activează o echipă medicală formată din medici specializați în medicină de urgență, gata în orice moment să ofere ajutor și îngrijiri de specialitate. Experiența acestora este completată de dotările de top care se regăsesc în SANADOR și la care medicii urgentiști au acces 24 de ore din 24.

Astfel, pacienții care se adresează Compartimentului de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR au acces la investigații imagistice complexe și complete – ecografii, radiologie digitală, CT 128 slice, RMN 3 Tesla, dar și analize de laborator, care pot fi prelucrate într-un timp foarte scurt, inclusiv la patul bolnavului, datorită laboratorului point-of-care (POC) din CPU. În plus, unor astfel de facilități permanente li se alătură, în program curent ori în regim on-call, și laboratorul de angiografie și cardiologie intervențională, precum și laboratorul de endoscopie digestivă. Toate acestea contribuie la stabilirea unui diagnostic corect, într-un timp scurt, și a unui tratament eficient.

Compartimentul de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR dispune de 21 de linii de gardă, care funcționează nonstop, în acest fel pacienții beneficiind de consulturi interdisciplinare, precum și de internare în spital, dacă este necesar. P

De asemenea, Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat din București care acordă tratament de urgență pacienților care au suferit un accident vascular cerebral ischemic prin tromboliză venoasă, dacă nu există contraindicații. Singura condiție este ca persoana suferindă să ajungă la spital cât mai repede, fereastra terapeutică în care poate fi administrat cu succes tratamentul fiind de patru ore și jumătate.

Compartimentului de Primiri Urgențe din Spitalul Clinic SANADOR i se adaugă și Serviciul de Ambulanță SANADOR, care are flotă proprie de ambulanțe, dispecerat – 021.9699.

Leave a Reply