Un record in lumea animalelor, demn de mentionat.

—————-

Un motan siamez din Mansfield, statul american Texas, pe nume Scooter, care s-a născut pe când președintele Statelor Unite ale Americii era Ronald Reagan, a fost înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai bătrână felină domestică din lume, conform unui material publicat marți de Associated Press, citat de Agerpres.

Conform sursei menționate, Scooter a sărbătorit împlinirea a 30 de primăveri la 26 martie.

Stăpâna lui, Gail Floyd, pune longevitatea excepțională a pisicii sale pe seama faptului că a dus în permanență o viață activă. Ea le-a povestit celor de la Guinness că își ține motanul activ luându-l cu ea în călătorii prin statele americane. Împreună, cei doi au vizitat 45 din cele 50 de state americane.

Printre bucuriile vieții apreciate cel mai mult de motan se numără uscarea blănii cu foenul după ce face baie și consumul, aproape zilnic, de carne de pui.

Scooter nu este însă decanul de vârstă din toate timpurile pentru neamul pisicesc. Conform Guiness, acest record a fost înregistrat tot de o pisică din Texas, care a trăit până la frumoasa vârstă de 38 de ani.

4 COMMENTS

  1. Daca poza e una “proaspata” motanul se tine bine. Intr-adevar e un record in neamul pisicesc.
    Domnule Tudor de cand ati abordat si subiecte mai blande ?

  2. Felicitari Dle Radu Tudor, apreciez faptul ca alegeti si astfel de subiecte. Sunt ca o raza de lumina binevenita intr-o lume de multe ori atat de mohorata….in nuante de gri.
    Cateva din citatele mele preferate 🙂
    “Fiecare felina este o opera de arta” -Leonardo da Vinci
    “Until one has loved an animal, a part of one’s soul remains unawakened” -Anatole France

Leave a Reply