Cel mai important serviciu secret cauta specialisti in “detecția și contracararea dronelor”

Pagina oficiala a SRI, cel mai important serviciu secret romanesc, gazduieste urmatorul anunt :

PatriotFest este un concurs național de inovare care aduce românii în centrul evoluțiilor tehnologice, într-o comunitate formată în jurul proiectelor de cercetare și dezvoltare realizate prin atragerea resurselor de inovare românești.

Anul acesta, concursul se va desfășura în perioada iunie – noiembrie 2021, organizatorii propunând pentru această ediție două teme de actualitate: „Sisteme autonome de tip platforme aeriene, terestre, navale” și „Sisteme de detecție și contracarare a dronelor”.

Competiția se adresează inovatorilor și operatorilor economici români din țară și din străinătate. Proiectele PatriotFest pot avea aplicabilitate atât pentru domeniul apărării și securității naționale, cât și pentru cel civil, comercial.

Lucrările premiate pot primi sprijin pentru dezvoltarea și ameliorarea produselor, iar autorii acestora vor avea acces la expertiza comunității de profesioniști clădită în jurul PatriotFest.

Concursul PatriotFest este inițiat de Asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul următoarelor instituții din domeniul securității naționale: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Serviciul de Protecție și Pază.

Termenul limită pentru înscrierea în concurs : 17 Octombrie 2021

 

5 COMMENTS

 1. Da, exista specialisti in detectie, pot sa le precizez chiar eu unde ii pot gasi ca eu chiar intr-un asemenea loc lucrez. In contracarare e mai greu.

  PS. Oricum, cred ca sunt putini cei care s-ar baga pentru ca majoritatea cocheteaza cu ideea de a pleca in strainatate. Sunt oameni inteligenti dar care, din pacate, au tulburari grave de pesronalitate, individualism, egocentrism, mania persecutiei, creier prajit etc. Asa incat, din acest punct de vedere, serviciile nu prea au ce sa faca cu ei majoritatea fiind niste personalitati dizarmonice, adica niste gunoaie umane care se pricep doar la drone, in rest nu au nicio calitate.

 2. Off-topic:

  Iaia, fortza stellara ce baga Rares Bogdan (ex-jurnalistul Troiei, actual politician, de dreapta, bineinteles…), ca cica sa avem incredere in Dan Valceanu care nu stia cat e inflatia si sa.ii acordam o perioada de gratie de o luna de zile si el ne promite ca acesta nu ne va dezamagi!! Fortza de fortza! Adica, in traducere, finantele Romaniei sa ia o pauza de o luna, pana apuca sa se pregateasca marele Dan Valceanu care a fost numit de competent ce este, bineinteles!

  PS. Pai ma nasule, lu’ Dragnea si la PSD-isti tot asa ziceati ma sa le dea o perioada de gratie, sau i-ati luat direct la jeabka sa le dea parnaie ca erau penali, corupti si restul de vrajeli? Era sa zic o injutatura la adresa acestor… cu greu ma abtin sa nu ii descalific pe acesti… Cu greu ma abtin!

  Vai mama noastra cu asemenea spoitori!

 3. Off-topic:

  Cu tot respectul, Citzu nu este om politic! El este unul care a fost adus si bagat de altii in diferite functii!

  PS. El nici n-ar avea cum sa fie om politic pentru ca are probleme de dictie si de articulat cuvintele.

  Respekt deosebit

 4. Off-topic:

  De ce avea Vilceanu ambitie sa-si treaca in CV functia de Ministru de Finante? Pai, f. simplu, chiar de curtea scolii! In calitatea lui de absolvent de doctorat care nu i-a folosit la nimic lucrand numai la firma lu’ maica-sa. Probabil ca de-aia a plecat si de la PSD, ca aia aveau oameni destui si asta nu mai apuca sa isi faca loc si sa isi materializeze aceasta obsesie, s-a dus la unii care erau varza cu carne ca sa se rezolve repede, respectiv la PNL plin de “bratieni”.

  De asta il avem ministru de finante pe aceasta mare somitat pe numele lui Dan Valceanu, care somitate care habar n-are cat e inflatia in Romania! Normal!

  PS. Eu zic sa ascultam ce a zis marele ex-jurnalistul Troiei, actualmente f. mare politician, de dreapta bineinteles, si anume sa ii acordam o perioada de gratie macar de o luna de zile lui Valceanu ca sa apuce sa se pregateasca, si sa avem incredere ca ne asigura el ca acesta nu ne va dezamagi pentru ca Valceanu este un om de buna credinta!!

  Cu alte cuvinte, Rares praff mare gargaragiu stie el si ne spune el, ne precizeaza el care om e de buna credinta si care nu, care e de la ciuma rosie, penal, puscariabil si restul de vrajeli. El fiind un reper si un sistem de referinta, practic fiind Dumnezeul bunei-credinte, el detine etalonul! Acest Rares Bogdan, care este de fapt un fost propagandist din presa politica, traseist prefacut din jurnalist in om politic, mare pol si reper al bunei-credinte si al gargarei ieftine, de proasta calitate, mai ales.

  Pe aia de la ciuma rosie ii luase direct la picioare, sa se duca toti la puscarie si sa le lase lor locul, ca aia de la PSD erau penali, infractori si colaboratori cu rusii, nu le mai acorda perioade de gratie, cu aia era sever, foarte intransigent! Nu cum il mangaie pe cap pe… era sa zic pe distrusul de Valceanu, care garanteaza el ca e de buna-credinta bleah! Oribil mai e gargaragiul ala cu batista la rever si doua cravate, un propagandist expirat, ieftin cu bale la gura, de fapt, care se crede smecher si ca e inteligent si ii prosteste el pe toti cum vrea el, ca toti ceilalti sunt fraieri, gen. Cu doua batiste si cu foamea in grumaz, normal. Bratian…

  Respekt

Leave a Reply