Actorul american Kevin Spacey va apărea, vineri, în faţa unui tribunal londonez pentru a răspunde la noi acuzaţii de agresiune sexuală ce datează de la începutul anilor 2000, la câteva luni după ce a pledat nevinovat pentru alte învinuiri similare, scrie Le Figaro, preluat de ziare.com

Starul hollywoodian în vârstă de 63 de ani ar trebui să fie prezent prin videoconferinţă la această audiere, care va avea loc la ora 14.00 (ora locală), în faţa unei Curţi de la Westminster.

Kevin Spacey este acuzat că a agresat sexual un bărbat între 2001 şi 2004, inclusiv că a forţat persoana respectivă „să întreţină raporturi sexuale fără consimţământ”, a declarat luna trecută procuratura Coroanei (SPC). Acesta din urmă a autorizat apoi poliţia să adauge şapte noi acuzaţii la dosarul deja solid împotriva lui Kevin Spacey.

Actorul de două ori premiat cu Oscar (pentru „American Beauty” şi „Usual Suspects”) a fost deja trimis în judecată pentru patru agresiuni sexuale asupra a trei bărbaţi între martie 2005 şi aprilie 2013, când era director al teatrului londonez Old Vic.

Audiat în iulie în cadrul unei audieri preliminare asupra acestor fapte, pentru care făcuse călătoria la Londra, el a pledat nevinovat. Procesul urmează să aibă loc în iunie 2023. Actorul s-a declarat „dezamăgit”, dar şi-a anunţat intenţia de a se prezenta în faţa instanţelor britanice pentru a-şi „demonstra nevinovăţia”.

 

Leave a Reply