Jurnalistul Bogdan Chirieac afirmă că Liviu Dragnea nu va mai conduce discreţionar PSD, acesta fiind preţul plătit pentru capul lui Mihai Tudose.

“Eu nu cred că a treia numire va fi făcută de domnul Dragnea. Cred că o va face partidul de data asta, fiindcă nici Dragnea nu mai poate să mai conducă. Preţul îndepărtării lui Tudose a fost un grup de conducere în PSD. Liviu Dragnea nu va mai conduce discreţionar PSD, acesta e preţul plătit pentru capul lui Mihai Tudose“, a declarat Chirieac pentru AGERPRES.

El a susţinut că “PSD are toate şansele să guverneze în continuare”.

“Cred că PSD are toate şansele să guverneze în continuare. Majoritatea parlamentară nu s-a schimbat. Faptul că votul împotriva lui Mihai Tudose a fost covârşitor arată că partidul nu are aripi, este strâns unit. A, că e strâns unit în jurul preşedintelui Dragnea din cauza statului paralel, e o altă poveste. Dar acum, la vot în Parlament nu se pune problema”, a mai spus jurnalistul.

În opinia acestuia “preşedintele Iohannis nu are alternativă decât să nominalizeze un premier de la PSD”-

“Evident că vor guverna PSD şi ALDE în continuare. Nu există alternativă. Chiar dacă vor fi tulburări politice, chiar dacă vor fi convulsii, PSD va conduce”, a încheiat Bogdan Chirieac.

Premierul Mihai Tudose şi-a înaintat luni seară demisia din funcţie, urmând ca aceasta să fie transmisă Administraţiei Prezidenţiale în cursul zilei de marţi. Demisia premierului a survenit deciziei CExN al PSD de retragere a sprijinului politic, scrie Agerpres.

7 COMMENTS

  1. O fi ramas PSD strans unit dar Guvernarea presupune ceva mai mult.Competenta,repect pentru banul si interesul public,respect pentru valorile europene si noprd atlantice la care am aderat,la cererea noastra samd Cu “strans unitul” numirea oamenilor de casa si dictatura in partid nu prea faci mare branza.OK,”analiza” unui domn nascut,parca,pentru “anti-analiza politica” si cu asta am spus tot.

  2. Cred ca ar fi cazul sa va afirmati public platforma politica pe care doriti. E bine si cu xenofobizmul mascat sub forma “pro patria”….. dar totusi….. agenda de respect petru armata ok, agenda de infrastructura ok, agenda de a ii pupa in cur pe americani si de a ii injura pe rusi NU. credinta in Dumnezeu da, extremismul pentru asta…. nu
    Data aviatoare cand o tot pupati sub dos pe madam Androneasca….. marea profesoare …. vedeti si de spatiile de la Politehnica unde s-au construit complexe rezidentiale si de relatia de prietenie cu d-na Vergu…..

  3. Au condus un an cu : zero autostrazi, zero scoli, zero proiecte importante pentru Romania. Dar au schimbat legile justitiei astfel incat sa isi asigure viitorul stralucit in afara puscariei. Doar interesul propriu l-au avut si pus in practica! Imi pare rau ca asociatul dragnist Chireac il sustine pe dictatorul dragnea

  4. “preşedintele Iohannis nu are alternativă decât să nominalizeze un premier de la PSD” – Nici nu cred ca ar dori altceva. Cu cat mai mult si mai grav gafeaza PSD-ul cu atat mai multe sageti de returnat va avea in tolba pentru campania electorala actualul presedinte. Credeti ca Dragnea sau Johannis au ca prim interes bunastarea romanilor? Sa fim seriosi….

  5. Din păcate, Johannis nu se remarca printr-un comportament rezonabil, nici in situații de criza, nici in cele de acalmie, prin urmare e foarte posibil sa amâne decizia in speranța ca “marele” miting din 20 Ianuarie va matura PSD-ul; ipoteza lui Bogdan Chirieac pare,deci,exclusă din start. Pe de alta parte, gafa lui Tudose in privința minoritarilor unguri “falfaind” pe paratraznetele primăriilor din Ardeal, amplificată la Bruxelles de retorica popii Tokes, trebuie contracarata cât mai urgent printr-un gest cât mai politically correct posibil, ceea ce exclude posibilitatea ca Johannis sa refuze, pentru a doua oară, desemnarea unei femei, membra a parlamentului European, ca șef al guvernului. Nici varianta ca soțul doamnei Dancila (n-am verificat dar presupun ca e măritată) sa fie devoalat ca “terorist” pe ultima suta de metri nu cred sa mai funcționeze in contextul campaniilor #metoo și #balancetonporc; dacă “victima”, doamna Dancila însăși, nu s-ar plânge in Parlamentul european de misoginia președintelui și-a securiștilor care-i lovesc bărbatul in scopul de a o hărțui și intimida, se vor găsi, printre colegele d-sale, adepte ale # respective care sa umple urechile lui Juncker și-ale PPE ului cu cereri de retragere a sprijinului politic acordat macho-ului de București. Cât o fi Johannis de Neamț și reprezentant al doamnei Merkel pe plaiul românesc , dacă refuza accesul unei femei la șefia guvernului, după ce s-a afișat cu un premier bărbat care voia sa “spânzure” Minoritățile de turlele bisericilor ortodoxe, nu mai vede al doilea mandat nici sa meargă in genunchi pana la Bruxelles! Deci, ipoteza lui Chirieac s-ar putea adeveri. Ghinion!

Leave a Reply