Ma uit pe site-ul agentiei nationale de presa Agerpres, unde apare urmatoarea stire :

“În plenul Camerei Deputaților a început <Ora prim-ministrului>. Premierul Victor Ponta prezintă starea economiei românești. Dezbaterea politică de marți are loc la solicitarea grupului parlamentar al PNL de la Cameră. Au semnat prezența 248 de deputați.”

Verific pe site-ul Camerei Deputatiilor, stiind ca sunt mult mai multi membri. Si vad : 387 in total.

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.de?idl=1

Asta inseamna ca la o dezbatere importanta privind starea economiei, unde ai prilejul sa spui ceva pentru cetatenii care te-au votat – sa lauzi guvernul, sa-l critici, sa pui degetul pe rana – lipsesc 139 de deputati.

Nu e prima oara cand observ aceasta practica a chiulului in masa din Parlamentul Romaniei. Nu voi ezita sa-i calific drept nesimtiti pe cei care n-au fost prezenti in sala, luandu-si indemnizatia de parlamentar de 1000 de euro pe luna absolut de pomana.

Acest chiul constant si masiv de la Camera si Senat dovedeste faptul ca actualul format cu peste 550 de parlamentari este bugetofag, excesiv numeric si numai bun de redus.

La argumentul meu mai adaug si pe cel al faptului ca vajinicii nostri parlamentari muncesc 2 zile si jumatate din 7. De luni de la prinz pina miercuri seara, cel tarziu joi dimineata.

Halal !

4 COMMENTS

  1. E greu sa stea cu mana pe sus la ordin cand voteaza legi. De aia muncesc 2 zile ca i dor mainile de la efort

  2. Ei trag alarma doar atunci cand se confrunta cu vreun pericol,DNA,anticipate,li se imputa faptul ca fac legi pentru ei daca le mai ramane ceva timp mai fac si pt amaratii de romani.Daca le spui esti basist.Spun domniile lor (nu toti,Cristiana Anghel,Tariceanu si inca cativa) ” Fiecare dintre noi reprezentam zeci de mii de oameni,avem in spate voturile lor si nu putem da socoteala asa oricarui neavenit care ne critica” “Dai in noi dai in democratie si-n statul de drept” ! Dupa care pleaca acasa,nu mai auzi de ei pana la primul scandal unde sunt din nou implicati…Da,Basescu a avut razboiul lui cu Parlamentul ca Institutie,ii incurca aptitudinile dictatoriale.Asta este una dar ceea ce fac acesti intretinuti din bugetul Statului dar si modul de a se eschiva in fata justitiei mi se pare la fel de batjocoritor,nu am dat nume de partide…De nulitati intelectuale si profesionale nu mai vorbesc sa nu creada cineva ca ei sunt mai putin culpabili,au profitat ca nesimtitii de o conjunctura,de o cumetrie si s-au strecurat in randul “alesilor” ! Acesta a fost de fapt marele “examen”,cat de smecher si de pervers a fost atat cat sa-l puna un politruc sef cap de lista restul vinind de la sine,accidente au mai fost dar in 2012 foarte putine,cine a fost nominalizat pe locul USL a castigat mandatul chiar din acel moment.Ceilalti au avut bafta cu tipul de uninominal ales de Tariceanu si Basescu in 2008.

  3. Au treaba multa in teritoriu. Daca-i cauti acolo nu-s. Normal ar fi ca la un numar de absente sa fie dati afara, asa cum se intampla oriunde.
    Prosti suntem noi ca i-am votat si-i platim.

Leave a Reply