Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA) i-a decernat o medalie prințului moștenitor al Arabiei Saudite, a anunțat duminică agenția de presă oficială SPA, preluată de France Presse.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute la Riad, în timpul primului său turneu în străinătate, noul șef al CIA, Mike Pompeo, l-a decorat pe prințul Mohammed ben Nayef cu Medalia George Tenet — numele directorului CIA din 1996 până în 2004 — ca o recunoaștere a “muncii excelente în domeniul informațiilor și a luptei împotriva terorismului”.

Prințul Mohammed, în vârstă de 57 de ani, este ministru de interne din 2012, iar anterior, ca viceministru, a condus lupta împotriva Al-Qaida, după o serie de atacuri comise de această organizație teroristă în Arabia Saudită între 2003 și 2007. În 2009, moștenitorul tronului a scăpat cu răni ușoare în urma unui atentat sinucigaș.

Potrivit SPA, prințul l-a asigurat pe Pompeo că între Riad și Washington nu va interveni niciun obstacol după instalarea la Casa Albă a președintelui Donald Trump. Relațiile între Arabia Saudită și SUA s-au răcit în timpul mandatelor președintelui Barack Obama, căruia saudiții i-au reproșat prudența în Siria și politica apreciată ca favorabilă Iranului, notează AFP preluata de Agerpres.

 

8 COMMENTS

 1. Cam aşa încep toate ”legările şi dezlegările” în lume.
  🙂 🙂 Aveţi caz concret în românica noastră!

 2. Domnule Radu Tudor am auzit ca Arabia Saudita e o mare democratie care nu persecuta sau condamnă la moarte creștinii scriitorii jurnalisti pt erezie si opoziție politica in care femeilor nu le este in marea lor majoritate interzis sa studieze..in care nu au loc d ecapitari pentru scrierea de poezii..clar o mare democratie pe ca nu-i asa SUA nu sprijină decat state democratice☺
  Arabia Saudita nu sprijină terorismul wahabit nu sprijină organizatii teroriste si imprastie ideologii radicale.
  Iranul comparativ cu Arabia Saudita e mult mult mai democratic ,creștinilor le este permis sa-si practice linistiti religia învățământul este complet gratuit iar 63 la sută dintre studenți sunt femei exista multe femei chiar in funcții de conducere in stat sau in companii private,nu sunt condamnați la moarte oameni pentru petreceri in iran purtarea burka nu e obligatorie,tinerii pleacă la studii in occident,de multe ori ocolesc legile islamice si nu sunt pedepsiți cu moartea exista partide de opoziție si partide moderate,comparativ cu dictatura saudita unde exista regele si demență aia islamică si atat.
  Cinste administratie Obama pt ca in ciuda tuturor greselilor a evitat un razboi devastator cu iranul si a ales calea dialogului a diplomatiei.

  • pai acu pe bune… vrei sa dea CIA medalii celor care au sechestrat un an personalul ambasadei SUA la Teheran sau celor care au semnat in perioada Hillary CEL MAI MARE CONTRACT de achizitie militara din lume? 🙂
   Prietenii stiu de ce.
   Asa de mult a contribuit Sauditul la pacea lumii ca jumate din ISIS sunt veniti din tara lui si 80% din atentatorii 9/11 tot de acolo.

    • Personalul ala erau conform multor opinii agenți cos sub acoperire..
     Eu doar facem o comparație intre iran si arabia saudita pentru ca in articol se prezintă nemulumirea sauditilor cu privire la atitudinea lui ovală data de iran..Eu am comparat iranul care din punctul meu de vedere e o tara cat de cat moderată sigur au si ei problemele lor,cu nebunia si dictatură saudita odioasă..si fundamentalista

     • tu-ti dai seama ca nu ai putea scrie asa ceva daca traiai in tara aia “moderata”… nu?

Leave a Reply