Agentia ONU pentru refugiati – UNHCR – a comunicat oficial faptul ca in 2016 in Europa se vor regasi 1.000.000 de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa.

Datele au fost preluate si publicate de Euronews : http://www.euronews.com/2015/09/08/un-says-one-million-migrants-should-reach-europe-by-2016/

Aceasta cifra soc ma duce cu gandul ca Romania nu va putea sa tina la nesfarsit tinta de 1785 de refugiati acceptati. Este evident ca la presiunile altor tari UE care vor accepta sute de mii sau zeci de mii de refugiati, si Romania va trebui sa preia de 3-4 ori mai mult decat s-a aratat dispusa pina in prezent.

Guvernul Romaniei a inceput de altfel sa caute si alte spatii de cazare, in afara celor 6 centre gestionate de MAI.

Iata o stire in acest sens :

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova a cerut liceelor să comunice o situaţie a locurilor libere din cămine şi spune că în judeţ există clădiri care au fost cămine şcolare, dar acele clădiri sunt în conservare, nu mai au utilităţi, şi nici personal care să se ocupe de ele.

Inspectorul adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ISJ a cerut conducerilor liceelor din judeţ o situaţie aproximativă a locurilor libere din căminele şcolare, precizând că, la acest moment, nu se poate şti câte locuri sunt libere în căminele şcolilor, întrucât în această perioadă dinaintea începerii anului şcolar se fac înscrierile la cămine.

Prin eforturile MAI, MApN si al Ministerului Educatiei se vor gasi probabil spatii suplimentare peste cele 1785 angajate.

9 COMMENTS

 1. D-le Radu Tudor, asta este o nebunie ! Uitandu-ma la televizor m-am trezit ca imi amintesc de al doilea razboi mondial ? Atunci unde s-au dus oamenii ??? Nicaieri…Au ramas in tarile lor suportand, indurand pentru ca acela era locul lor pe pamantul acesta. Ce s-ar intampla ca de cate ori are loc un razboi sa vedem cum refugiati din zona respectiva pleaca in alte tari…Daca, doamne fereste, in Romania ar fi o asemenea situatie, fiti sigur ca am muri aici…Am pleca undeva ???

 2. Sînt mult mai mulţi, încă nu i-a numărat nimeni. o să vă dau linkul cu harta care are specifcat debutul fugăriţilor pînă în actualitate.
  15 Mar 2015 http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2015/03/syria-displaced-worst-humanitarian-crisis-decades-150314161720009.html
  20 Apr 2015 http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2015/04/ongoing-tragedy-migrants-mediterranean-150419121823695.html
  15 May 2015 http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2015/05/ethnic-cleansing-palestine-150514130231067.html
  23 May 2015http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2015/05/political-unrest-leads-burundi-refugee-crisis-150520091901316.html
  10 Jul 2015 http://www.aljazeera.com/indepth/interactive/2015/07/syria-refugee-crisis-150709120935092.html
  Sînt mult mai mulţi refugiaţi şi încă nu am pus toate hărţile infografic refugiaţi! Mai sînt din china japonia india care mulţi din ei au murit în mări şi oceane!

 3. Grăbeşte-te încet era o vorbă. Mai completez: să te-ntinzi cît ţi-e plapuma! Ce să citesc? Ceea ce scriam cu ceva timp în urmă:marile puteri se dau cîini lătrători şi se-nţaleg pe ascuns dar tocmai acum cînd românica şi europa este ocupată cu refugiaţii (românica de mari armate străine) şi de balamucul politic care nu se mai termină încît nimeni nu mai vede şi nu mai aude nimicdin ce se întîmplă în jur şi cu ţara asta! Scriam că Putin îşi vede de treaba şi planul lui pe cînd marile puteri se aruncă la ocupare şi bogăţie prin orice metodă! Acum găsesc şi articole care demonstrează ceea ce scriam în comentarii că nu va mai conta moldova sau ukrina care le mută dintrun buzunar în altul ruşii că sunt de-ai lor! Recomand pentru a se citi:
  http://www.antena3.ro/externe/situatia-continua-sa-fie-marcata-de-confruntari-in-ucraina-aproape-8-000-de-persoane-au-fost-ucise-311632.html
  http://www.cotidianul.ro/putin-a-castigat-razboiul-din-ucraina-267734/
  Am găsit articol scris pe un blog aljazera english care descrie tot ce se întîmplă cu marile puteri dar şi cu rusia. sînt linkuri prea multe ca să pun acum.

 4. Apropo: nici nu ştiţi ce e acum în creta-grecia, aseară am văzut prin web ce jale şi dezastru, mizerie şi oameni disperaţi, chiar dacă ai bilet achitat prin rezervare all-inclusive hotel 3-4 stele, cumpărat 2-3 mii de franci elveţieni 10-12 zile(absolut totul asigurat semnat şi parafat ) ajungi la destinaţie şi rămîi şocat, totul se plăteşte şi mîncarea e jalnică! Nu mai spun că netul e cu probleme şi ţigani sunt cîtă frunză şi iarbă, dar vînd flori insistent în afară de buzunăreală! E şocant să vezi prin web-momentul cum sînt furaţi din buzunare turiştii de ţigani şi pakistanezi! interiorul hotelului şi sala de mese e curată la vedere.

 5. foarte probabil. europa trebuie sa se pregateasca rapid sa intervina in siria / iraq / libia, cu/fara rusia pana in 2016.
  impactul social va fi puternic, o parte vor aduce problemele din zona de conflict. o parte nu se vor integra, antisemitismul va creste si mai mult.
  europa trebuie sa fie unita.

 6. Nu este o cifra soc, ci este una cat se poate de scontata.
  Le-a iesit, au reusit sa se joace de-a stramutatu’, iar cifra poate fi una mult mai mare.
  Sa vedem cum le va iesi jocul cu intorsul inapoi, cati mai ajung acasa.
  Interesant ar fi sa aflam si cifra exacta a pierderilor, daca baietii au cazut pe cifra.

 7. Iranienii sunt shiiţi, o mare parte din Sirieni, la fel. De aceea trebuie Sirienii izgoniţi din ţara lor? Să nu devină shiiţi majoritari în zonă? Să nu apară un Iran Mare? Daca în Siria erau majoritari suniţii, nefericiţii ăştia rămâneau pe loc? Sau îi primeau saudiţii? Cât timp se va estima că va dura procesul de redesenare hărţilor fărâmiţate din Orientul Apropiat, va trebui să adăpostim milioanele de fugari? Dar cum se face că Germania a “uitat” brusc de cele 800.000 de persoane anunţate de Fata Morgana Merkel şi a rămas doar cu 31.000? Iar Cameron este “iertat”, UK neacceptând nici măcar un refugiat?

Leave a Reply