Angelina Jolie va colabora cu NATO în lupta împotriva violenţelor sexuale, care vor fi considerate crime de război, a anunţat actriţa americană în timpul unei vizite pe care a întreprins-o miercuri la sediul general din Bruxelles al acestei organizaţii, informează DPA.

Angelina Jolie, care deţine şi titlul de trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a spus că pacea nu poate să existe fără pedepsirea unor astfel de infracţiuni.

Vedeta americană a anunţat că va colabora cu această alianţă militară pentru a combate violenţele sexuale pe plan global prin cursuri de formare, o mai bună monitorizare şi o ameliorare a practicilor de raportare, dar şi prin campanii care vizează creşterea gradului de conştientizare.

“Folosirea violului ca armă de război a fost privită ca un element inevitabil al conflictelor, o infracţiune mai mică şi o problemă ce era considerată prea dificilă sau prea incomodă pentru ca societăţile să se ocupe de ea”, a declarat Angelina Jolie.

“Ea reprezintă însă o nedreptate istorică şi o chestiune critică pentru pacea şi securitatea internaţională”, a adăugat vedeta americană.

Violul, folosit ca armă de război, a jucat un rol important în conflictele militare şi în apariţia fluxurilor de refugiaţi din lumea întreagă, a mai spus Angelina Jolie.

“Prin urmare, această practică are un impact direct asupra eforturilor depuse de NATO pentru a proteja stabilitatea şi pentru a gestiona crizele care afectează securitatea Europei şi securitatea globală”, a adăugat actriţa americană.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a spus că această alianţă va organiza mai multe cursuri de formare privind combaterea violenţei sexuale atât pentru trupele NATO, cât şi pentru militarii provenind din ţările partenere.

De asemenea, NATO îşi va intensifica eforturile de monitorizare şi raportare a cazurilor de violenţă sexuală şi va contribui la creşterea gradului de conştientizare pe plan global în legătură cu această chestiune, a adăugat Jens Stoltenberg.

“Violenţa sexuală este o tactică de război folosită împotriva femeilor şi fetelor, dar şi împotriva bărbaţilor şi băieţilor. NATO face deja foarte multe lucruri pentru a limita acest flagel, însă putem să facem mai mult de atât”, a adăugat secretarul general al acestei organizaţii, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

 1. Sarmana Angelina — ce aparitzie cu aspect nesanatos! — racolata de ONU ca sa ameteasca cu prezenta jumatate din populatie si astfel sa promoveze nou-noutzul Pact ONU privind migratia libera din Africa/Orientul Mijlociu catre Europa!

  Daca, zice ea, vioul este o arma, de ce nu spune ca aceasta a fost folosita sistematic de o anumita miscare politica, care se ascunde sub o pojghita de religie, ca sa umileasca si supuna adversarii dupa cucerirea militara. De pilda, sunt 20 milioane de barbati in Asia in momentul actual care sunt genetic, prin cromozomul Y, urmasii directi ai lui Timurlenk (Tamerlan) — cum credeti ca au aparut altfel decat prin violarea femeilor adversarilor dupa infrangerea in lupta?!

  Dar noile importuri in Germania facute de Madam Merkel, la ce credeti ca sunt bune, — in nici un caz sa scrie programe de calculator pt AI, sau sa-si gaseasca un loc de munca in industria super tehnologizata germana:
  https://www.defendevropa.org/2018/population-replacement/german-fertility-magazine-promotes-aggressive-miscegenation-agenda/

 2. Oare cavalerii cruciati or fi lasat, si ei, ceva urme genetice la vremea cind au decis ca paginii aia trebuie trasi in … sabie fiindca nu cred in Dumnezeu (astia erau democrati de mici!!)??
  Acum urmasii lor se mira ca nu sint extrem de iubiti. “Ce-or avea, dom’le, astia cu noi, ca nu le-am facut nimic?”. “Singura noastra vina e ca noi nu credem in Allah…”

  • Ar trebui sa stiti, daca nu ati vorbi fara baza stiintifica, ca razboaiele purtate de cruciati au inceput abia in anii 1100, cand deja Musulmanii — arabii si aliatii convertiti cu sabia de catre acestia– trecusera prin foc si sabie Nordul Africii si Spania, care fusesera in Imperiul Roman.
   Vezi video https://www.youtube.com/watch?v=eKdZqtKrBAE
   si anume:

   – harta de la min29:01
   “Razboaiele Musulmane de cucerire, puse pe harta Europei in momentul in care Crestinii au hotarat sa se adune si sa lanseze prima cruciada, anul 1100”;

   -harta de la min29:32
   “Toate cruciadele puse pe o singura harta”.

   Au fost de 100 de ori mai multe batalii de cucerire purtate in Bazinul Mediteranei in numele raspandirii islamului cu fortza, dacat raspunsuri ale crestinatatii la agresiunea islamica.

   Noroc cu Charles Martel si Reconquista si Eroii de la Plevna.

   A 45 minute explanation of the Islamic destruction of Classical Civilization in Europe, the Middle East and North Africa.

Leave a Reply