Theo Trandafirescu, medic american de origine română, specialist în pneumologie şi Terapie Intensivă, a afirmat joi, în emisiunea “Punctul de întâlnire” de la Antena 3, că varianta Delta va afecta în mod special, persoanele nevaccinate.

Cunoscutul medic Theo Trandafirescu, a vorbit cu Radu Tudor în emisiunea de joi a emisiunii “Punctul de Întâlnire“, despre cum va lovi România valul 4 al pandemiei.

Dr. Theo Trandafirescu: “Trebuie să prevenim infecția”

“Ca orice lucru în medicină, prevenția este numărul 1. Tratarea va fi destul de dură, pentru că sistemul medical, și în America, și în România, cred că nu mai poate să absoarbă un număr așa de mare de pacienți și de bolnavi. Din fericire, în America, cel puțin, numărul nu este ca anul trecut.

Cei mai mulți sunt nevaccinați. Răspunsul îmi este clar. Chiar nu înțeleg de ce lumea nu se vaccinează. În medicină au evoluat tratamentele, a evoluat prevenția. Avem vaccinuri multiple pe diferte căi de mecanism care previn formele severe de boală, care din acest motiv, vaccinurile previn formele severe de boală și spitalizarea.

Întrebarea este: Avem suficientă imunitate naturală din vaccinare ca să evităm formele severe de boală și transmisibilitatea și cât timp durează această imunitate de vaccin dată de infecție, de vaccin, sau de combinație. Ce înseamnă imunitatea, cum o definim? Ne uităm numai la anticorpi, sau ne uităm în general la sistemul imun? Este foarte greu de dovedit și definit această imunitate, pentru că mulți oameni vaccinați nu își mai doresc să se testeze.

Dr. Theo Trandafirescu: Foarte greu să aduci un om sănătos vaccinat, să vezi nivelul lui de anticorpi

Pentru că e sănătos și nu consideră că este important. Deci, întrebarea este momentan: Reușim să dăm două doze să vaccinăm toată populația, dăm și a treia doză, la un grup de pacienți. Noi ne gândim și la a treia doză și în România (…) Toată presa vorbește despre a treia doză. Cum măsurăm imunitatea. Din nefericire, toate studiile se uită numai la o singură variantă în timp. Nu se uită la procesul global de imunitate. Ultimele studii compară nivelul de anticorpi”, a spus medicul Theo Trandafirescu, joi, în exclusivitate la Antena 3.

Leave a Reply