Preşedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe general-locotenentul Igor Korobov la conducerea serviciului militar rus de informaţii (GRU), după moartea fostului director al agenţiei, la începutul lui ianuarie, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty în pagina electronică, citat de Mediafax.

Un purtător de cuvânt de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a anunţat marţi că adjunctul GRU Korobov a fost promovat prin decret prezidenţial la conducerea serviciului secret.

Predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a decedat subit pe 3 ianuarie, la vârsta de 58 de ani.

 

10 COMMENTS

 1. Cine este ? Numele nu-mi spune mare lucru.
  Cineva din bransa ar putea sa ne dea relatii despre noul sef.

 2. Eu gasesc interesant faptul ca predecesorul lui Korobov a decedat subit la inceputul lunii ianuarie… Probabil ca nu a mai servit intereselor lui Putin si a trebuit inlaturat… cine stie ce secrete a luat cu el in pamant.
  Cat priveste numirea acestui Igor Korobov ca noul lider al serviciului militar rus, nu cred ca va aduce o schimbare semnificativa. E un nume nou insa tot va trebui sa se supuna ordinelor venite de de la Kremlin.

 3. O informatie total irelevanta! Marea majoritate a serviciilor secrete, de la care si noi am luat “modelul”, sint conduse de omul din umbra, de asa-zisul numar 2. Cel care este, formal, “numarul 1” e cel care rinjeste in poze si face declaratii de presa, deci chestiunile de reprezentare.
  O dovada ar fi si faptul ca, iata, GRU a stat, timp de o luna, fara cap. Cel putin aparent. Dar, daca ar fi fost asa, serviciul ar fi avut un sef chiar a doua zi dupa moartea predecesorului.
  Oricum, pentru noi, romanii de rind, nu conteaza nici cine e seful din umbra, nici cine e seful din poza. La rusi, evident!

 4. total neinteresat.o alta marioneta in mana lui putin.tinand cont de soarta predecesorului,bietul igor cred ca face nopti albe.

 5. Seful GRU pare asemenea unui personaj de film,marioneta unui dictator care isi incerca vestele antiglont 🙂 grea misiune…

 6. Cică rușii și americanii decid să-și testeze transparent agenții de spionaj.
  Primii sunt rușii. Trimit doi agenți cu identități false în State, se învârt ăia pe acolo, fac deranj, în final după f’o două săptămâni sunt prinși.
  E rândul americanilor. Trimit și ăia doi spioni care sunt prinși pe loc pe aeroport în Moscova.
  Discută Obama cu Putin pe telefonul roșu:
  – Felicitări Vladi! Foarte tare serviciul vostru de contra-spionaj, da’ cum dracu ați făcut că i-am învățat pe ăia rusește, și-au lăsat bărbi, aveau pașapoarte perfecte, alibiuri beton, totul era tip top??
  – Bă, frate – zice Putin – e simplu: noi în Rusia nu avem negri.

Leave a Reply