Martori ai atacului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, l-au auzit pe presupusul autor strigând “Allah Akbar” (”Allah e mare”), a anunţat miercuri procurorului Parisului Rémy Heitz, într-o conferinţă de presă la tribunalul de mare instanţă din oraş, relatează AFP.

”Având în vedere locul ţintit, modul de operare al atacatorului, profilul său şi mărturii culese de la cei care l-au auzit strigând «Allah Akbar», secţia antiteroristă a parchetului Paisului s-a sesizat cu privire la fapte”, a declarat el.
Pe de altă parte, presupusul autor al atacului – Chekatt Cherif, scrie presa presa -, soldat cu trei morţi şi 13 răniţi a fost încarcerat în Germania în 2016 în legătură cu spargeri, au anunţat miercuri autorităţile germane, relatează AFP.

Suspectul a fost condamnat la ”doi ani şi trei luni de închisoare, în 2016, cu privire la spargeri”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al landului Baden-Württemberg, unde a comis faptele suspectul.

El a ispăşit un pic peste un an de închisoare în Germania, după care a fost expulzat în Franţa, a precizat purtătorul de cuvânt.

Potrivit ziarului Tagesspiegel, el a spart un cabinet de stomatologie la Mainz, în 2012, de unde a furat bani şi dinţi de aur. patru ani mai târziu, el a spart o farmacie, la Engen, în apropiere de Konstanz.

Surse din Politia franceza spun ca pana la 29 de ani, teroristul de azi a savarsit 27 de infractiuni si s-a radicalizat in inchisoare, unde filierele salafiste actioneaza prin condamnatii pentru amenintari la adresa securitatii nationale.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S” – privind ”securitatea statului” – suspectat că a ucis marţi seara trei persoane şi a rănit alte 13 era căutat în continuare miercuri.

Atacul a avut loc în sectorul celebrei Pieţe de Crăciun de la Strasbourg, în nord-estul Franţei, care se află de mult timp în centrul atenţiei autorităţilor.

În Germania, autorităţile germane au consolidat controalele de-a lungul Rinului, a anunţat purtătorul de cuvânt, scrie news.ro

3 COMMENTS

  1. M-am gandit ca se va intampla si asta,atac terorist,ca o succesiune de evenimente rele care se atrag,consecinta unei politici defecte pe care nu o recunosc,ascunzand gunoiul sub pres,convulsii sociale,imigrari de-a valma,in care se ascund persoane antrenate special!Se tot arata ca cetatenii incearca sa treaca de spaime,teroare si nesigurante dupa astfel de atacuri dar n-au ce face,acolo traiesc,faptul ca oricand poti fi o victima nu e tocmai linistitor,sa-ti duci viata printre blindate si trupe armate,care trebuie sa-i protejeze,la fel,induce o stare de razboi continuu,cate stari de urgenta au avut nici nu mai stiu!Au grave probleme de securitate,apare astfel cate un”cherif” isi creaza culoare cu usurinta cu tot arsenalul criminal si isi ating scopul,victime cat mai multe!

  2. cronologia e interesanta!
    Macron a primit un mare respiro; acuma lumea sta in case, atentia s-a mutat de la vestele galbene, poporul redescopera nevoia de stat, de politie, de jandarmerie…
    A fost util Pearl Harbour, nu? Plus ca teroristul fuge cu taxiul, nu e prins nici dupa o zi…. sa vedem finalul taraseniei!

  3. Conspirație, neconspirație, agenda săptămânii a fost schimbată. Din 3 morți inițiali, unul a înviat între timp (au moins 2 morts …)! Deja Macaron și-a luat toate măsurile de precauție pentru sâmbătă. Blocarea căilor de acces în Paris a fost extrem de eficientă, francezii care nu au domiciliul în Paris n-au avut cum să intre în oraș. Giletele din buricul Parisului au fost mai puține creându-se impresia falsă că mișcarea are tendința să se stingă. Cu certitudine, sâmbătă, blocada va fi și mai eficientă, televiziunile propagandei se vor rezuma doar la filmări ale jandarmilor care mimează intervenția în forță la acțiunile aripii agresive a giletelor (posibili provocatori ai puterii, aici suspiciunile sunt justificate).

Leave a Reply