O afacere foarte dubioasa, realizata de Metrorex, risca sa devina un nou si mare scandal de coruptie. Suma pusa in joc e uluitoare : aproape jumatate de miliard de euro. Metrorex este o companie guvernamentala, 100% de stat, in coordonarea Ministerului Transporturilor. Este condusa de un miliardar extrem de controversat, dar si cu protectie din partea institutiilor de forta, precum DNA si SRI : Aurel Radu.  

Metrorex a atribuit un contract estimat la 440 milioane euro pentru achiziţia de trenuri, dar nu a anunţat compania selectată, iar ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmă că nu ştie câştigătorul şi că nici nu îl interesează participanţii la procedurile de achiziţie organizate în minister.

Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (…) În rest, cine câştigă, e problema competiţiei interne, eu nu ştiu nici câştigătorul, nici dacă-s înalţi, nici dacă-s graşi, nici dacă-s slabi“, a spus ministrul, într-o conferinţă de presă, întrebat cine este câştigătorul acestui contract.

Metrorex anunţa în decembrie că amână până cel târziu în luna martie desemnarea câştigătorului contractului de achiziţie a maxim 51 de trenuri de metrou la magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, contract estimat la 440 milioane euro cu TVA pentru care concurau cinci companii, din cauza “complexităţii ofertelor”.

Pentru acest contract, Metrorex a primit oferte din partea Alstom (Franţa), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) şi Astra Vagoane (România).

Publicatia Cancan a documentat serios viata multimilionarului in euro Aurel Radu, concediile extrem de costisitoare ale acestuia pe Coasta de Azur dar si anturajul format din multimilionari in euro ce apar ca denuntatori in dosarele ANRP si Microsoft : Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, Gheorghe Stelian zis Stelu.

http://www.cancan.ro/actualitate/aurel-radu-metrorex.html

16 COMMENTS

 1. DOAR PENTRU CA TI METROREXU ESTI CAPITALA SI NU DAI TU DE LUCRU LA PROVINCIE MAI BINE DAI DE LUCRU LA STRAINI.ACESY ORGOLIU MI SE PARE O SCARBOSENIE CUM EUROPA NAI LA ROMAN POATE VEDEA

  P.S.: Sunt cetatean arab. De aia am scris cu polonicku’. Bafta. Pa

    • Da .Am gresit .Dupa nume si ..comentariu nu puteti fi decat unul dintre cei care jignesc ..din senin/cu usurinta sau cel mult va asemanati ..unui extremist(care stim ca nu prea iubeste …cetatenia romana, cetatenie care face cinste, marii majoritati ,pentru cei care o detin,pe cand pe dvs constatam ca va provoaca …o asa mare iritare, incat va provoaca sa jigniti asa..tam-nesam ).

 2. Daca as fi unul din meltenii,manelistii,saracutii cu duhul,care in toti cei 25 ani au pus stampila spre a valida/vota presedintii si conducatorii dintre cei mai dubiosi indivizi( in general fesenisti rosii si portocalii )din ROMANIA ( acestia ne-au decis soarta ..tuturor, fara sa avem vreo vina !!) as enunta /slobozii urmatoarea “ratiune”:
  -Pai ce sa faca “saracul” (directorul metrorex) se descurca si el cum poate !.Probabil tot asa cum s-au descurcat basescu,udrea,videanu,stelu,cocos …..”saracutii ” de ei (gasca jefuitorilor din ROMANIA).

 3. in 1990 Iliescu a iesit presedinte cu 86% din voturi, adica vreo 13-14 milioane. asta arata ca doar 14% erau “altfel”, necomunizati, neidiotizati, necreduli, nenaivi, mai democrati, mai informati, etc cvasitotalitatea celor 86% s-au bucurat, au aprobat si au zis macar in sinea lor “bine le-au facut” celor baturi si omoriti de securisti, mineri, militie si armata atunci, in 13-15 iunie retineti, in ordinea asta: securisti, mineri, militie si armata! uitati-va si astazi la orice sondaj/rezultat care testeasza gradul de deschidere, autonomia personala, etc : din pacate, tot cam 15% sunt “altfel”decit marea turma. Cel mai recent test al curajului si onestitatii e reprezentat de cei 90% care-si dau copii la religie… adica doar 10% au avut curajul sa iasa din turma…. asa ca, sa discutam acuma de mineriade e util istoric (desi faptele se cunosc demult) si complet inutil: vorba lui Petre Tutea “am facut 13 ani de temnita pentru un popor de idioti” e la fel de valabila azi ca si in iunie 1990. E la fel de util demersul ca si stabilirea ADN-ul lui Neagoe Basarab sau casarea sentintei lui Patrascanu. Cum sa functioneze justita pentru toti daca Bercea avea peste 100 de dosare si nimeni nu se atingea de el? Iacobescu l-a prins cu interceptarile si l-au scos la pensie. Bica acum spune ca generalul Coldea a cerut sa nu fie condamnat cu executare Tender din motive de securitate nationala. Omul probabil era sub acoperire si avea un rol in spionajul international. Bica spune ca a fost amenintata de Coldea. Din interviu cu Adina Anghelescu: “In perioada in care ati facut ancheta in dosarul RAFO, ati primit amenintari si ati primit interdictie. De la cine au fost amenintarile, cui ati adresat cererea de protectie?” “Cererea de protectie a fost adresata Procurorului General. Au incercat sa ma scoata de pe strada, in decor. Cand ma duceam spre RAFO, autoturismul nostru a fost izbit si scos de pe strada de o alta masina. Exista un proces verbal in acest sens, in dosarul de urmarire penala.” Vedem tot timpul “victime” o data cu schimbarile de regim. Toate arestarile, anchetele din decembrie pana azi sustin aceasta teorie enuntata chiar de Tender. Justitia nu este independenta si Mircea Badea are dreptate. Cea mai mare realizare a sistemului a fost sa convinga pe unii ca intradevar justita este independenta. Nu a fost si nu va fi indiferent de cine vine la putere deoarece majoritatea sunt corupti. Cei care nu sunt coruptibili/santajabili nu au sanse sa ajunga sau sa ramana prea mult la putere. Sistemul este complex si puternic. Noi toti ne uitam in trecut la sistemul mafiot din regimul basescu si asteptam cu nerabdare sa vedem ca se face “dreptate” si nu realizam ca acum la butoane ar putea fi doar un alt sistem corupt, poate mai discret si istet, dar tot murdar, construit prin ticalosie.

  • NU este …alt sistem corupt (asa cum afirmati dvs!!).Este …acelasi sistem(putin cosmetizat pe …aici ,pe acolo) perpetuat de 25 ani.. Si pentru a va convinge ca nu gresesc va rog uitati-va daca doriti cu atentie spre statele ( mai ales cele ….dictatoriale) din AFRICA si veti constata ca se procedeaza LA FEL ca la noi in ROMANIA(in toate domeniile:securitate/siguranta,protectia sefului statului,exploatarea si vanzarea resurselor/bogatiilor subsolului,defrisarea nemiloasa a padurilor,furtul banilor ,peste 30%,de la buget pentru orice “investitie facuta”:drumuri,sosele,lucrari utilitare ,lucrari de interes national…).
   Dupa ce am injurat sistemului fesenist in toata perioada 1989-2004 , ….in martie 2005(dupa doua luni de basism) deja injuram sistemul portocalio-basist.Acum au trecut deja doua luni de regim IOHANNIS si personal nu am motive de injuraturi(dar nici de mari …laude !!) si ma rog la CEL DE SUS sa nu fiu nevoit sa trec iarasi la …injuraturi(nu stiu si nici nu-mi place sa injur ).

 4. Ce soluţii? Ce mai vor ăştia? Mai au de stors finanţele acestui stat? Vezi Grecia care a adoptat moneda euro, este în spaţuil shengen şi este membru UE, deşi Germania este datoare vîndută Greciei în urma războiului din timpul lui Hitler, a furăciunii şi distrugerii după război a tot ce însemna bogăţie a Greciei, nemţii îi ţin sub papuc prin alocări de împrumuturi. Noi nu suntem membrii UE cu drepturi depline, nu suntem în shengen şi n-am adoptat moneda euro(nici nu trebuie-părerea mea, e prea tîrziu pentru românica), deci nu depindem de Germania care ne este datoare-în jur de 17 miloane sau miliarde de euro de la războiul lor cu ruşii, consecinţele au fost grave pt. românica, culmea e că germania ne este datoare şi ne ţine la poartă/uşă, chiar sub papuc prin condiţiile care ei ca stat sau popor, nu le-ar accepta! La noi li se acordă titluri de*doctor honoris cauza*, poate nici nu au pregătirea necesară pentru acordarea acestui titlu, nu şi-a pus nimeni această întrebare!
  Ei-germanii, cred că ne mai pot minţi? Dacă s-ar achita de datoriile pe care le au către ţările distruse de războiul lor cu ruşii, germania ar fi în locul nostru sau a grecilor, grecia a fost una din cele mai bogate ţări de pe glob! Să fie clar, nu a fost război: grec-rus sau român-rus, a fost german-rus, că aşa au hotărît germanii-marile puteri, exact ca în timpurile actuale.

 5. In 1990 Iliescu a iesit presedinte cu 86% din voturi, adica vreo 13-14 milioane.
  asta arata ca doar 14% erau “altfel”, necomunizati, neidiotizati, necreduli, nenaivi, mai democrati, mai informati, etc
  cvasitotalitatea celor 86% s-au bucurat, au aprobat si au zis macar in sinea lor “bine le-au facut” celor baturi si omoriti de securisti, mineri, militie si armata atunci, in 13-15 iunie
  retineti, in ordinea asta: securisti, mineri, militie si armata!

  uitati-va si astazi la orice sondaj/rezultat care testeasza gradul de deschidere, autonomia personala, etc : din pacate, tot cam 15% sunt “altfel”decit marea turma. Cel mai recent test al curajului si onestitatii e reprezentat de cei 90% care-si dau copii la religie… adica doar 10% au avut curajul sa iasa din turma….

  asa ca, sa discutam acuma de mineriade e util istoric (desi faptele se cunosc demult) si complet inutil: vorba lui Petre Tutea “am facut 13 ani de temnita pentru un popor de idioti” e la fel de valabila azi ca si in iunie 1990.
  E la fel de util demersul ca si stabilirea ADN-ul lui Neagoe Basarab sau casarea sentintei lui Patrascanu.

 6. …doar daca cineva are curiozitatea sa verifice cum a ajuns Radu Aurel director, intrucat omu este o nulitate!!…. cat despre avere , el este un samsar imobiliar renumit , pe langa Cuptor , pe care deasemenea nimeni nu-l intreaba de sanatate!

 7. Domnule Tudor! Citind articolul dumneavoastra mi-am adus aminte de ceva. Imi puteti spune si mie unde sunt chinezii aceaia despre care ne povesteau domnii Ponta si Dragnea ca stau la coada sa investeasca la noi? Cand incep lucrarile la acel tren de mare viteza? Dar la autostrazile facute de chinezi? Si va mai rog ceva. Vreau sa merg pana la Beijing si nu as vrea sa platesc biletul unei alte companii si nici sa calatoresc cu escala. Imi puteti spune si mie orarul curselor TAROM Bucuresti – Beijing? Nu de alta dar domnul Dragnea ne anunta ca vor inaugural acest zbor cel tarziu in Iunie 2014. In ce zi zboara? Sau e ca sarpele zburator adica o zi zboara o zi nu zboara! Azi nu zboara!

 8. “Alina Bica: ”Adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, mi-a cerut în 2013 ca, ”din rațiuni de securitate națională”, Tender să nu facă închisoare”. Declarația bombă a fostei șefă a DIICOT, prezentată ieri, în premieră, de GSP, a fost preluată apoi de alte instituții media, dar receptată cu normala doză de neîncredere, generată de situația în care se află Bica.

  Atenție însă: Tender este membru într-un grup de afaceri/interese constituit la jumătatea anilor 90, din care mai fac parte numeroase persoane care au avut cele mai diverse legături cu fosta Securitate. Mai mult, fostul director SRI Radu Timofte apela la Tender pentru a obține favoruri de la fostul șef al SIE Ioan Talpeș, fapte recunoscute într-o anchetă DNA, care arată cât de apropiat era afaceristul de ambii foști șefi de servicii secrete.

  Coldea a fost numit de Traian Băsescu adjunct al SRI în timpul șefiei lui Radu Timofte și și-a păstrat funcția sub George Maior, cel din urmă apropiat și el al afacerilor inițiate de Ovidiu Tender. Situația este cu atât mai interesantă cu cât Coldea era considerat om de încredere al lui Băsescu, iar acum este atacat de Alina Bica, după ce l-a atacat și Elena Udrea, ambele, la rândul lor extrem de apropiate de fostul președinte.

  ***

  Declarațiile făcute în timpul anchetelor DNA de către principalii suspecți în cazurile majore majore de corupție sunt privite, pe bună dreptate, cu o anumită doză de suspiciune. Fie pentru că inculpații vor să scape, fie că vor să arunce vina pe umerii altora. Astfel, e de la sine înțeles gradul de neîncredere cu care a fost primită dezvăluirea fostului șef DIICOT, Alina Bica, legată de presiunile pe care le-ar fi făcut prim-adjunctul directorului SRI, Florin Coldea, pentru a-l scăpa de pușcărie pe Ovidiu Tender din motive de ”securitate națională”. Doar că mărturia Alinei Bica nu e o noutate, ci o confirmare a faptului că Tender și grupul din care face parte a beneficiat de protecția serviciilor în ultimele decenii. Iar povestea acestui grup a început încă în prima parte a anilor 80, cu fapte aparent fără nicio legătură: 1) că din motive umanitare, Australia și-a relaxat politicile de emigrație față de români, 2) invitarea de către Ceaușescu a unui afacerist canadian în România.
  O poveste care a început în Australia, în anii 80

  Controversat șef în Securitatea comunistă (în cadrul DIE), azilant în SUA după 1978, Ioan Mihai Pacepa relatează în numeroasele lui dezvăluiri și de o operațiune externă a fostei poliții politice. Este vorba de înființarea unor filiere de traficanți de droguri în diferite țări ale lumii, nu atât pentru profitul financiar direct al unor astfel de activități (deși nici acesta nu poate fi neglijat), cât, mai ales, ca parte a unei strategii de luptă cu ”dușmanul” (țările și societățile de tip capitalist) chiar pe teritoriul acestora (prin ”subminarea lor din interior”).

  Filiera traficanților români de droguri din Australia este cunoscută încă din anii 80. În ciuda a numeroase scandaluri, arestări și căderi, rețeaua nu este anihilată nici astăzi. Periodic, agențiile de știri difuzează informații despre arestări și condamnări ale unor traficanți și capturi de droguri în Australia în care sunt implicate și persoane cu origine română. De altfel, persoanele de origine română implicate în traficul de droguri din Australia dețin și un trist record: cele mai mari pedeapse aplicate după abolirea condamnării la închisoarea pe viață în această țară, de 18, respectiv 20 de ani (Constantin Francisc Onea, respectiv Nana Pușcaș, în 1994). Într-o interpelare din același an, senatorul liberal Ken Alfred confirma scenariul descris de Ioan Mihai Pacepa: ”În afară de îngrozitoarea povară și cruzime pe care Ceaușescu a impus-o propriului său popor timp de un sfert de secol, guvernul său a exportat, continuu, în democrațiile vestice, terorismul, asasinatul și drogurile (…) Cea mai mare a acestei activități criminale a fost organizată eficient și brutal de serviciul român de spionaj, Departamentul de Informații Externe (DIE)”.

  Acesta e mediul (al traficanților români de droguri) din care provine Frank Timiș, emigrant și el în Australia în 1981. Frank Timiș, ”părintele” Afacerii Roșia Montana, a fost cercetat și amendat de trei ori pentru posesie de droguri (1982, 1989, 1991). De două ori a reușit să convingă poliția și pe judecători că ar fi consumator, nu și traficant, iar o dată (în 1989) că, de fapt, n-ar fi intenționat să-i vândă droguri unui ofițer de poliție aflat sub acoperire, ci să-l înșele. Viorel Borșa, complicele lui din 1989 și viitorul tată vitreg al lui Frank Timiș, are un lung istoric de arestări și condamnări pentru trafic de droguri. La începutul anilor 90 și-a încercat ”norocul” în mai multe afaceri din Australia (transporturi și minerit), pe care fie le-a falimentat, fie au fost lichidate pentru nerespectarea standardelor legale. Astfel arată CV-ul și portofoliul care l-au ”recomandat” pe Frank Timiș să preia cele mai importante zăcăminte de aur ale României, din Munții Apuseni. Dar nu singur.
  ”Întâlnirea” de la Toronto

  Frank Timiș a devenit președinte al Gabriel Resources. Prim vice-președinte al companiei a fost canadianul Stephen G. Roman, fiul unui magnat al cuprului și titanului, Stephen B. Roman, venit pentru prima dată în România în 1983, la invitația lui… Nicolae Ceaușescu. Conform declarațiilor lui Roman jr., făcute pentru The Globe and Mail, în octombrie 2010, Ceaușescu le-a solicitat sprijin canadienilor pentru dezvoltarea exploatării resurselor de uraniu și cărbune ale țării. De asemenea, Ceaușescu le-a cerut să facă lobby pe lângă Guvernul Canadian pentru accelerarea dezvoltării reactorului nuclear de la Cernavodă, proiectat de canadienii de la CANDU. În cadrul aceluiași interviu, Roman jr. spune că l-a întâlnit pe Timiș la Toronto printr-o cunoștință comună.

  Să fi fost doar o întâlnire întâmplătoare între aventurierul provenit din rețelele de traficanți de droguri din Australia ”lansate” de fosta Securitate și fiul unui afacerist din Canada care știa despre resursele minerale ale României de la Ceaușescu și apropiații lui? Și la fel de ”întâmplătoare” întâlnirea lui Frank Timiș cu Ovidiu Tender, cel care deținea hărțile resurselor naturale ale României, și care se vor lega ulterior nu doar în afaceri, ci și familial (Timiș devenind nașul de cununie al lui Tender)?
  Turnătorul din Banat

  Ovidiu Tender a fost cooptat și el în conducerea companiei care viza aurul de la Roșia Montană. Principalul lui atu consta în faptul că devenise ”norocosul” câștigător al privatizării fostei Întreprinderi de Prospecțiuni Geologice și Geofizice, rebotezată după 1990 Întreprinderea de Prospecțiuni și Laboratoare, apoi Prospecțiuni SA. Astfel, Tender intra în posesia cercetărilor legate de resursele naturale subterane ale României desfășurate pe parcursul mai multor decenii! Ce îl recomanda pe Tender în domeniu? Teoretic, pregătirea lui de inginer miner. Cu toate acestea el n-a profesat în domeniu; Revoluția din 1989 l-a prins ca șef al unei unități hoteliere din Jimbolia, iar apoi șef de unitate al fostului hotel al Partidului Comunist Român din Timișoara. Primele lui afaceri după 90 au fost în industria hotelieră, apoi în agricultură, embargoul impus Iugoslaviei și afacerile cu petrol fiind însă cele care i-au grăbit ascensiunea spre topul miliardarilor români.

  Mult timp, Ovidiu Tender a negat vreo legătură cu fost Securitate. În 2010, în cadrul unei anchete realizate de EVZ, Tender a fost identificat însă de către scriitorul William Totok ca fiind unul dintre informatorii care l-au turnat la Securitate. Pus în fața acestei dezvăluiri, Tender a declarat că, după 36 de ani de la acele evenimente, nu-și mai amintește…
  Caracatița Tender & Co: Roșia Montană, gazele de șist, Oltchim, Petrom, Africa…

  Să recapitulăm: la începutul anilor 90, situația se prezenta astfel: în Australia, cu puternice conexiuni cu rețelele de traficanți de droguri înființate de fosta Securitate, își începea primele afaceri (falimentare) Frank Timiș. La Toronto trăia Stephen G. Roman, fiul lui Stephen B. Roman, care ajunsese în România la invitația lui Ceaușescu și care avea informații despre resursele minerale ale țării chiar de la regimul comunist. La Timișoara, debuta în afaceri, ca șef al fostului hotel PCR, Ovidiu Tender, despre care există suspiciuni mai mult decât rezonabile că a fost turnător al Securității. Să fi fost, absolut întâmplătoare întâlnirea celor trei și implicarea lor în câteva dintre cele mai controversate afaceri din România ultimelor decenii?

  Câteva exemple:

  Aurul Apusenilor, de la Roșia Montană dar și, în prima fază, cel de Certej și din alte zone din Hunedoara, despre asta am tot scris, nu mai insist (nu insist nici asupra implicării lui Tender în afacerile RAFO, Carom etc., mult mai mediatizate).
  Exall Resources, controlată de Stephen G. Roman, a câștigat în 2001, prima licitație legată de privatizarea Oltchim. Doar că Exall nu avea banii cu care licitase, ci spera să-i obțină din listarea la Bursă a combinatului de la Vâlcea (era aceeași schemă ca și în cazul Roșia Montană: Timiș a intrat cu buzunarele goale în afacere, banii obținându-i DUPĂ listarea proiectului la Bursă). Stephen G. Roman nu a fost la fel de norocos, piața fiind în scădere, n-a obținut banii de pe Bursă și licitația s-a anulat.
  Prin Regal Petroleum, Tender și Timiș au concesionat aproximativ 4-5% din teritoriul României, în special perimetre cu posibile resurse de gaze de șist. Concesiunea perimetrelor din Moldova (zona Bârladului) au vândut-o în 2011 către Chevron (ca fapt divers: la Regal Petroleum îl vom regăsi ca director pe Mihail Ianaș, fostul director al ANRM în perioada în care ANRM a făcut numeroase concesiuni către firmele lui Tender și Timiș – dar ăsta e alt subiect).
  Tentativa de preluare a Petrom. Cea mai spectaculoasă operațiune a fost însă încercarea de a pune mâna pe Petrom. În acest scop, Tender și Timiș au creat un concern cu gigantul petrolier american Halliburton (și alte firme mai mici din Arabia Saudită, Cipru și România), cu care, la începutul anului 2003, s-au înscris la licitația pentru privatizarea Petrom. Un punct forte al combinației era prezența în concern și a ofițerului de rang înalt al NATO, Willem Matser. În cele din urmă, acesta s-a dovedit și punctul slab: pe 7 februarie 2003, Willem Matser a fost arestat în Olanda și acuzat de spălare de bani proveniți din traficul cu droguri columbiene. În caz a fost cercetat și Ovidiu Tender, sub acuzația că firmele lui ar fi fost folosite ca paravan pentru operațiune. În ciuda căderii lui Matser, la începutul anului 2003, concernul lui Tender și Timiș cu Halliburton era văzut de către mass-media ca mare favorit la câștigarea perlei Petrom, dar, surprinzător, nu a intrat nici măcar pe lista scurtă a licitației câștigate în cele din urmă de OMV. Explicația vine din scăderea influenței pe care o avea Ioan Talpeș (apropiat al lui Ion Iliescu), pe fondul conflictului din 2003 dintre Iliescu și Năstase (dar să nu anticipăm – vom reveni la Talpeș).
  În ultimii ani, Tender și Timiș au debarcat în Africa, unde dețin concesiuni impresionante de zăcăminte minerale din țări ca Senegal sau Sierra Leone. Coincidență (sau nu?) sunt țări în care fostul DIE din fosta Securitate a desfășurat ample acțiuni de spionaj înainte de 1990.

  ”Frumoasele prietenii”. Timofte și Talpeș

  La fel cum nu este întâmplătoare (să nu fim naivi), întâlnirea dintre Tender, Timiș, Stephen G. Roman și ”frumoasa prietenie” care a urmat (mai ales între primii doi), nu e întâmplătoare nici vasta operațiune de preluare a resurselor României (minerale și/sau industriale). Operațiuni de o asemenea anvergură nu se puteau desfășura însă fără alte ”frumoase (și periculoase) prietenii”. Iar pe lista de prieteni îi vom regăsi (ah, coincidențele!), la loc de frunte, pe șefii serviciilor de informații din România. Exact cei care ar fi trebuit să vegheze la modul în care sunt privatizate și înstrăinate asemenea resurse!

  Căutând absolut aleatoriu pe internet, vom găsi conexiunile lui Ovidiu Tender (în mod special), cu fostul șef al SRI Radu Timofte și cu fostul șef al SIE Ioan Talpeș. E interesant că într-un dosar instrumentat de DNA, există declarații conform cărora Radu Timofte ar fi apelat la Tender pentru a-i cere lui Ioan Talpeș avansarea la gradul de general (în rezervă) al tatălui generalului SRI Ovidiu Soare. Atât Tender, cât și Talpeș au confirmat în fața procurorilor DNA episodul petrecut înainte de 2004. Talpeș a declarat însă că a refuzat avansarea. Procurorii nu au reușit să probeze că generalul SRI Ovidiu Soare i-ar fi oferit informații secrete lui Tender pentru serviciul făcut (chiar dacă nu și-a atins scopul, Tender a intervenit la Talpeș – detalii aici). Ancheta DNA îi viza pe pe ofițerii SRI Soare și Dumitrache, dar procurorii par să fi ignorat marea miză. Până la urmă, declarațiile arată că Tender nu-i făcuse un serviciu lui Soare, ci lui… Radu Timofte. Mai exact, Radu Timofte își permitea să-i ceară lui Tender astfel de servicii. O făcea doar în temeiul ”frumoasei prietenii” (despre care puteți găsi alte numeroase relatări în presa vremii) sau și a altor servicii ce țineau de funcția lui Radu Timofte?”
  http://www.romaniacurata.ro/exclusiv-frumoasele-prietenii-ale-lui-tender-co-cu-sefii-sri-si-sie-cum-se-confirma-declaratiile-bomba-ale-alinei-bica-despre-protejarea-multimilionarului-tender-de-catre-se/

 9. Nu-i asa domnule Ioan Rus! Daca ai pus lupul paznic la stana, ar trebui sa te intereseze cine a adjudecat licitatia trenurilor !

 10. Tunurile si toata activitatea mafiota este protejata de lipsa articolul 10 A din Constitutie,care precizeaza ca -ain 1]- Orice activitate concertata de catre grupuri si asociatii de persoane ,vadit distructive, impotriva institutiilor sau intreprinderilor de stat sau private, sunt activitati Mafiote si sunt drastic combatute de lege cu cele mai aspre pedepse posibile si recuparare totala.
  alin 2 ;– Prin recuperarea totala, raportata la aceasta lege,se intelege confiscarea totala a averilor ,extinsa pina la gradul IV [patru] de rudenie ale faptuitorilor.

Leave a Reply