4 COMMENTS

 1. Nu conteaza…
  Pe actuala constitutie Presedintele nu are atributii foarte importante.
  Mult mai importanți sunt guvernul si parlamentul.
  Avem acum un presedinte care abuzeaza de putere…
  Ce ar insemna sa avem un prim-ministru care abuzeaza de putere ? Ordonante peste ordonante, distributie preferentiala de fonduri si asa mai departe.
  Bine ca avem macar un premier echilibrat. Totuși chiar si asa – cel mai batjocorit si injurat din istorie.

 2. ori un guvernator german (Iohannis) ori un guvernator francez (Tariceanu sau Ciolos)

  in orice caz, actualul sistem securist, colonial va fi protejat si o va duce bine, ca si pina acum. Afara de cresterea impozitelor, nu se va schimba nimic.
  Prin urmare, ce conteaza cine va fi presedinte? A vota, cind de fapt nu ai de ales, mi se pare total inutil.

  Si pe vremea lui Ceausescu aveai de ales dintre doi activisti de frunte… ca se faceau alegeri, pentru Frontul Democratiei si Unitatii Socialiste…. si care era diferenta, ca tot Cirmaciul stabilea totul? Acum Cirmacii sunt mai multi, care de la Bruxelles, care de la Berlin, Paris, Viena ….

  pentru cine nu stie:
  “Frontul Democrației și Unității Socialiste (FDUS) a fost o organizație creată ca aripă a PCR, care a funcționat în Republica Socialistă România în perioada 1975-1989 și era definit ca cel mai larg organism permanent, revoluționar, democratic, cu caracter reprezentativ, care constituie cadrul organizatoric de unire, sub conducerea PCR, a forțelor politice și sociale ale națiunii noastre socialiste, a tuturor organizațiilor de masă și obștești. Spre a putea înregimenta organizațiile de masă și obștești, în cadrul Frontului Democrației și Unității Socialiste au fost înființate organizații ale democrației și unității socialiste.

  Candidații la funcția de deputat în Marea Adunare Națională erau prezentați în numele FDUS (Frontul Democrației și Unității Socialiste) și nu al PCR.

  FDUS a atras în structurile sale de conducere intelectuali, artiști, sportivi, lideri religioși și specialiști din diferite domenii, precum și o mare masă de oameni care nu erau membri de partid.

  Art. 7 din Legea nr. 57 din 26 decembrie 1968 privind organizarea și funcționarea consiliilor populare, republicată în B.Of. nr. 96/3 oct. 1980, se preciza: Consiliile populare întăresc și dezvoltă legăturile cu organele locale ale Frontului Democrației și Unității Socialiste, în vederea mobilizării oamenilor muncii la realizarea sarcinilor de plan și la desfășurarea acțiunilor pentru dezvoltarea economică și social-culturală a unităților administrativ-teritoriale, precum și la activitatea de sistematizare și bună gospodărire a municipiilor, orașelor și comunelor.”
  (Wikipedia)

Leave a Reply