Partidul Naţional Liberal susţine candidatura lui Nicuşor Dan la funcţia de primar general al Capitalei, în alegerile din acest an.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL, premierul interimar Ludovic Orban

“PNL a efectuat o cercetare sociologică amplă la nivelul Municipiului Bucureşti şi la nivelul fiecărui sector al Capitalei. În urma acestei cercetări a rezultat clar că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, dar nu avem această garanţie că vor câştiga bătălia cu PSD. (…) În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Nicuşor Dan, care au vizat problematica Bucureştiului, soluţiile pentru rezolvarea marilor probleme ale Capitalei, am luat decizia de a-l propune pe Nicuşor Dan ca şi candidat la Primăria Capitalei susţinut de PNL”, a spus Orban, la sediul PNL.

El a arătat că în zilele următoare va susţine această propunere în conducerea PNL Bucureşti, în Biroul Executiv şi în Biroul Politic Naţional al partidului.

“Obiectivul nostru fundamental este acela de a asigura o guvernare locală a Bucureştiului care să ofere soluţii care stau în picioare pentru fiecare dintre problemele majore ale Bucureştiului, de la trafic până la poluare, de la dezvoltare urbanistică până la problemele legate de calitatea vieţii. Am convingerea că Nicuşor Dan este cel mai potrivit candidat pentru atingerea celor două obiective fundamentale ale PNL: de a elibera Bucureştiul de domnia despotică a PSD şi de a asigura o bună guvernare a Bucureştiului, care să asigure calitatea vieţii la nivelul celorlalte capitale europene şi care să permită fiecărui bucureştean să aibă cu adevărat o şansă de a trăi într-o capitală modernă, administrată corect”, a spus liderul PNL.

Acesta a explicat decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

“Decizia pe care am luat-o a fost o decizie care ţine cont de cunoaşterea problemelor Bucureştiului, de interesul major pe care l-a manifestat de-a lungul ultimilor ani pentru a găsi soluţii chiar fiind în afara administraţiei Bucureştiului şi, de asemenea, decizia este luată şi dintr-un motiv foarte serios – că mă regăsesc printre soluţiile pe care le propune Nicuşor Dan pentru problemele Bucureştiului”, a menţionat Orban.

Ludovic Orban a adăugat că în 2016 bucureştenii au luat o decizie care “a dus Bucureştiul în pragul falimentului, care a dus la o soluţie pentru Primăria Capitalei, care a făcut praf Bucureştiul, care în loc să rezolve problemele a creat multe alte probleme”.

El a dat asigurări că nu a avut nicio negociere de natură politică cu Nicuşor Dan, întrebat dacă va negocia alături de acesta cu USR-PLUS pentru candidaţi comuni la locale. Orban a precizat că nu i-a solicitat lui Nicuşor Dan să se înscrie în PNL, pentru ca aceasta să aibă posibilitatea să poată fi susţinut şi de alte formaţiuni de dreapta.

“Am garanţia că Nicuşor Dan va câştiga Primăria Capitalei, indiferent care va fi formula politică ce îl va susţine”, a conchis el.

Primarul general, Gabriela Firea, a apreciat că anunţul liderului PNL, Ludovic Orban, privind susţinerea lui Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei vine “ca nuca în perete şi colac peste pupăză”, în contextul situaţiei generate de răspândirea coronavirus şi de interimatul Guvernului.

“Ce pot să vă spun? Ştiţi cum e: ţara arde şi bătrâneii se piaptănă – că nu erau nişte doamne care se pieptănau, erau nişte bătrânei simpatici. Nu ai ce să spui în astfel de situaţii, în care toată lumea este speriată, tensionată, toţi ne punem întrebări. Poate aveţi şi dumneavoastră prieteni în familie… Au golit rafturile, farmaciile, ne uităm cu toţii peste tot să vedem: apare, nu apare antidot, vaccin, tratament… Unde cazăm persoanele care vin din Italia, că vin cu sutele din Franţa, din China… Au ajuns să fie daţi afară din metrou bărbaţi doar pentru că seamănă cu asiatici. Copii care vin din zonele afectate se duc la şcoală şi părinţii, care, unii dintre ei sunt medici, îi învaţă să se ducă la şcoală şi nu înţeleg de carantină. În tot acest peisaj, care nu trebuie să fie de speriat, dar care trebuie să ne responsabilizeze, şi, în plus, faptul că nu avem un guvern stabil, care să fie învestit de către Parlament cu toate prerogativele şi să aibă toate pârghiile juridice ale unei guvernări sănătoase, am văzut şi eu aşa, ca nuca în perete şi colac peste pupăză, acest anunţ. E ca un ‘no comment’ pur şi simplu. Deci, este noaptea minţii”, a apreciat Gabriela Firea, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Pe de altă parte, ea a declarat că le urează succes tuturor candidaţilor la alegerile locale, adăugând însă că atenţia a fost concentrată până în prezent doar asupra Primăriei Capitalei.

“Le urez succes cu mult fair play tuturor candidaţilor de la toate primăriile din ţară, pentru că am văzut că toată campania s-a concentrat doar pe Bucureşti. Să ştiţi că mai sunt primării şi în ţară. Multe, multe. Dar se vorbeşte doar despre Bucureşti. Oare de ce?!”, s-a întrebat Firea.

5 COMMENTS

  1. Firea nici acum nu realizeaza ca nu ea a fost aleasa Primar General al Municipiului Bucuresti ci PSD. Lumea a votat PSD nu firea. Doamna este primarul capitalei dancila dragnea nu a bucurestenilor. Stie asta si ii uaste efectiv pe bucuresteni ( se vede din declaratiile tv cu taxa pe prostie) Nu realizeaza ca nici membrii psd bucuresteni nu o mai vor poate doar asa ,, va ordon votati firea” o parvenita care a uitat ca este mama femeie si lumea astepta o primarita materna nu o pauker terminator 20:20. Nicusor are o toba bum …bum si-o ascunde dupe soba bum..bum…bum! O imitatie de barbat razboinic si agresiv coltos fara solutii viabile pentru bucuresti.Nicusor garantat Orban nu pnl sau asociatiia este o risipa de energie. Bucurestiul are nevoie de un meserias in fruntea unor meseriasi…. Un crin halaicul dar fara excrocul si bisnitarul din el. Fara propuneri de meseriasi( nu papagali politici gargaragii) Bucurestiul mai sta o tura in balta politica in care zace de niste 50 ani.

  2. Vorbeste doamna Pandele despre “nuca în perete şi colac peste pupăză” cand ea va fi sambata la mare paranghelie PSD sa se aleaga sef ceva in echipa lui Ciolacu la conducerea PSD!

  3. Clar Nicusor ! Madame Firea a oxigenat bucuresteni cu gazonu’ ala parlit de pe tavanul statiilor RATB pana i-a intoxicat ,vorba aia Bucuresti capitala Europeana!

  4. Dupa cum sunt solutiile de ” fluidizarea a traficului” din Buc., si anume, sa se renunte la gardurile metalice ale traseelor de tramvai, blocand si transportul in comun…dar inventand si 7 coloane de masini blocate la intersectii…nu o vad bine pe Firea…
    In loc ca politia locala/ rutiera sa salte autoturismele parcate pe banda a treia !, de accelerare, in sectorul 6, mai ales ca sunt parcate si pe banda 1, mai bine circulam pe sina de tramvai, nu ?

Leave a Reply