Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la Bruxelles, despre românii din Gaza, că există un contact permanent în celula de criză de la Ministerul de Externe şi că se încearcă acest coridor umanitar astfel încât populaţia să fie direcţionată către Sudul Fâşiei Gaza, să fie ferită cât mai mult. ”Nu poţi să negociezi cu Hamas cât timp ai ostatici, de aceea considerăm că negocierile trebuie duse cu adevăraţii reprezentanţi ai palestinienilor, nu cu organizaţie teroristă”, a mai spus el.

”Există un contact permanent în celula de criză de la Ministerul de externe şi încercăm, la fel ca şi celelalte state, a fost una dintre discuţiile avute, sunt peste 3000 de cetăţeni străini cu dublă cetăţenie în Fâşia Gaza, aţi văzut că se încearcă acest coridor umanitar astfel încât populaţia să fie direcţionată către Sudul Fâşiei Gaza, să fie ferită cât mai mult”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus: ”Vedem că lucrurile au intrat într-o într-o dinamică accelerată şi au intrat într-o zonă de negocieri dar haideţi să fim corecţi, terorişti din organizaţia Hamas folosesc aceşti oameni ca şi scut uman, ca şi monedă de schimb”, scrie news.ro

3 COMMENTS

  1. La toate protestele pro palestiniene se strigă neîncetat că Israelul bombardează fără justificare Fâșia Gaza! Păi, câtă vreme Fâșia Gaza ripostează cu tiruri de rachete, se cheamă că este parte beligerantă, nu? Ar trebui să le spună cineva și protestatarilor… Această disociere a populației unui teritoriu ostil este o diversiune!

  2. Totuși, de ce ‘breakyng news’ permanent pe tv și emisiuni doar pentru israela? Cumva israela e țara televiziunilor și a celor care lucrează în tv? Voi trăiți în România sau în israela? De ce agățați sufletul colectiv romanesc de oribilitatile din israela? Asta nu înseamnă umanizare sau umanitate, e tocmai contra ritualului terorizant prin micile ecrane! Trebuie sa va revizuiți programul informațiilor primite din străinătate, mare parte put grav a minciuna. Fiecare își spală rufele in familie, fiecare cum își așterne așa doarme, de ce as spala eu rufele lor sau ar spala la mine, de ce ar dormi în astetnutul sufletului propriu violentii care nu isi găsesc locul și stabilitatea in propriul corp? De ani și ani, vestul se chinuie sa le bage fortat norocul in orice gaura și Israela îl respinge sau elimina printr-o bășină? Sa băltească in hăul propriu daca nu au deschis ochii la timp.

Leave a Reply