Ciolacu, împins la prezidenţiale

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat luni că există o cutumă, ca preşedintele partidului să candideze la alegerile prezidenţiale, iar decizia în coaliţie cu privire la acest candidat ar trebui luată în această săptămână.

Paul Stănescu a fost întrebat dacă PSD va merge la alegerile prezidenţiale în alianţă cu PNL sau separat şi când ar trebui să fie decis candidatul respectiv.

“Azi este prima zi după alegeri. Probabil că vom avea o coaliţie imediat, nu ştiu, mâine, poimâine, vom sta de vorbă cu partenerii noştri. Avem nişte rezultate, deja ştim ce vor românii şi noi cei de la PSD şi cei de la PNL. E posibil să avem candidat comun, e posibil să nu avem candidat comun. (…) Fără discuţie, Marcel Ciolacu va fi candidatul PSD la prezidenţiale. Nu l-am întrebat dacă îşi doreşte, dar e o cutumă în PSD, preşedintele partidului candidează la funcţia prezidenţială şi eu cred că domnul Ciolacu îşi asumă lucrul ăsta, are curajul. Decizia ar trebui să vină săptămâna asta în care suntem astăzi, pentru că deja săptămâna viitoare, şi cred că nu mă înşel ca termen, trebuie să se dea hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Deci cred că săptămâna asta va fi hotărâtoare în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale în această coaliţie”, a spus Stănescu la sediul central al PSD.

El a adăugat că “PSD nu îşi permite să nu aibă candidat la alegerile prezidenţiale”.

“Vom avea un congres, vom hotărî la congres. În statutul nostru spune clar la funcţia prezidenţială se stabileşte prin congres. Cred că vom avea un congres săptămânile următoare”, a afirmat Paul Stănescu, citat de Agerpres.

2 COMMENTS

  1. Salut Radu . Exista si cutuma ca Presedintele PSD, desi un bun Prim Ministru, sa fie impins sa lase Guvernul unde performeaza si sa candideze la Prezidentiale ca sa isi rupa gatul . Si cei care il imping sa treaca imediat in “Echipa” noului Presedinte ; si tot asa. Esti vechi jurnalist si bine informat. Eu imi amintesc de Nastase, Geoana, Ponta si Dancila . Oare pe cei care i-au impins la infrangere ii regasim azi langa Marcel Ciolacu , facand acelasi lucru ?

Leave a Reply